Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita jaca's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.05.2008
  Postari in forum
  1

  Deprinderea limbajului la copilul mic in mediu bilingv

  Topicul este raspuns la articolul Deprinderea limbajului la copilul mic in mediu bilingv

  [floare galbena]
  Imi permit sa nu fiu deacord cu cele scrise in acest articol
  Eu am crescut in mediu bilingv si pot sa va garantez ca invat o limba straina mult mai usor de cat cei din jurul meu
  Acum la randul meu am o fetita si eu vorbesc in sarba cu ea iar sotul in romana si desi nu are inca 3 ani se descurca foarte bine... de fapt vorbeste mai bine in ambele limbi de cat alti copii de varsta ei sau chiar mai mari care nu traiesc in mediu bilingv. Nimeni nu a fortato nimic si nici nu am insista pe vreuna din limbi
  Ficare din noi vorbeste cu ea in limba sa materna si am insistat doar sa fie corect gramatical.
  Nu are problme de adaptare, e foarte sociabila si activa si stie foarte bine ce vrea.
  Dar acesta e cazul nostru particular desi mai cunosc multe alte cazuri de familii mixte cu copii sanatosi din toate punctele de vedere si deloc stresati de faptul ca au invatat concomitent 2 limbi.
  o zi buna

 2. #2
  Floricica Avansata doloro's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.11.2007
  Postari in forum
  2.392
  Da eu vorbesc cu Oli in romana dar sotul care nu stie romana cum sa comunice cu fiul lui, in ce limba ca sa nu frustreze copilul?Este deci logic sa vorbeasca cu el in poloneza...eu cred ca ii va fi usor sa invete si o alta limba straina usor ca engleza si inca una in scoala, de ce nu?Nu cred ca este sau o sa fie stresat din cauza ca aude 2-3 limbi in casa.

 3. #3
  Floricica Debutanta irra's Avatar
  Membru inregistrat la
  26.10.2007
  Postari in forum
  810
  Nu sunt de acord cu ceea ce spune articolul referitor la faptul ca un copil e bine sa invete numai o limba (limba materna) pana la 3-4 ani.

  Eu vorbesc limba romana cu fetita mea si sotul vorbeste engleza, am inceput asa de cand s-a nascut (de dinainte chiar). Fetita se descurca foarte bine in ambele limbi, intelege aproape tot in ambele, comunica ceva mai bine in romaneste, insa are perioade in care progreseaza semnificativ in engleza. Deocamdata combina cuvintele, pare sa le aleaga uneori pe cele mai usor de pronuntat, insa esential e ca e expusa la ambele si faptul ca fiecare dintre parinti ii vorbeste in limba lui/ei natala o ajuta si o va ajuta in continuare. Pe la 4 ani probabil va vorbi ambele limbi aproape perfect, si in felul acesta simt ca i-am oferit un dar minunat, expunand-o ambelor limbi de timpuriu si ingaduindu-i sa le invete. Ea e bilingva, asta face parte din ea si va fi intotdeauna.

  Pediatra ei e incantata ca o expunem ambelor limbi si e foarte multumita de progresele ei. Nimic nu e facut fortat, n-o stresam cu invatatul cuvintelor, cu pronuntie, etc. Ea invata in ritmul ei si e minunat sa-i vad evolutia.

 4. #4
  Floricica Senior ralucaa's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.04.2007
  Postari in forum
  4.789
  la noi fiind o familie mixta Alexandra fetita cea mare vorbeste lima turca la fel ca romina cind era mica le mai amesteca mai ales cind veneam in rominia sau invers trecea cam 1 saptamina pina incepea sa vorbeasca limba tarii in care ne aflam.Acum sunt sigura ca si EFE va vorbii ambele limbi .A mai avut o perioda de citeva luni cind am locuit in italia Alexandra avea 1 an jumate atunci chiar era comica un cuvint in turca unul in romina si al 3-le in italiana!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari