Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Avansata veevee's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.06.2008
  Postari in forum
  1.247
  buna ziua mamici!
  am deschis acest subiect dupa ce am urmarit aseara la o emisiune una dintre cele mai controversate teme privind siguranta copiilor-internetul
  au fost prezentate cazutile unor copii care au avut grav de suferit dupa urma internetului
  la noi in tara se desfasoara si o campanie "stop hartuirii si amenintarilor pe Internet!"

  Una din solutiile cele mai folosite pentru protejarea copiilor in timpul utilizarii Internetului este utilizarea de programe de filtare a continutului web si de control parental.

  Aceste programe se gasesc contra cost sau gratuit si pot fi instalate pe calculatorul copiiilor sau pot controla profilul copiilor de pe calculatorul familiei sau al unuia dintre parinti.

  Se recomanda in mod special setarea unor profile (users) separate pentru copii si utilizarea unor astfel de programe, atunci cand parinti nu pot fi in permanenta in apropierea copiilor in timp ce acestia folosesc Internetul.

  Programele de filtrare reprezinta solulutia de baza pentru a bloca accesul copiilor la anumite site-uri presupuse a avea un continut ilegal sau daunator. Filtrarea se face pe baza unor liste de adrese sau cuvinte restrictionate. Atfel se blocheaza accesul copiilor la anumite site-uri sau pagini in functie de adresa sau de continutul acestora.

  O solutie completa pentru protejarea copiilor in timpul utilizarii Internetului si controlul activitatii acestora pe calculator si Internet o reprezinta programele de control parental. Acestea au urmatoarele functii:

  1. Filtrarea continutului si controlul navigarii pe internet

  2. Controlul utilizarii si accesului pe Internet si calculator la programe si fisiere

  3. Monitorizarea utilizarii calculatorului si Internetului

  Exista:
  1. Program simplu pentru Windows XP si Vista

  Blue Coat ® K9 Web Protection este recomandat datorita functiilor sale de filtrare, simplitatii in utilizare si datorita faptului ca poate fi folosit in mod gratuit. K9 Web Protection ruleaza pe orice tip de Windows si functioneaza prin orice browser.


  2. Program complex pentru Windows XP

  Un program cu functii complete de control parental disponibil gratuit este Crawler Parental Control. Acesta reprezinta o solutie avansata pentru Windows XP si cere la configurare mai multa atentie sau cunostinte de utilizare a calculatorului.


  3. Control Parental in Windows Vista

  In cadrul sistemului de operare Windows Vista (mai putin varianta Business), exista un program intern de control parental. Prin acesta puteti sa ajustati restrictiile web, limitarile pe timp, limitarile pentru anumite jocuri si limitari asupra programelor care nu doriti sa fie accesate de copii prin contul aceastora.

  mamici sper ca v-am captat atentia

 2. #2
  Floricica Avansata veevee's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.06.2008
  Postari in forum
  1.247
  Programele de control parental sunt programe complexe pentru controlul accesului copiilor la calculator sau Internet si au urmatoarele functii:

  1. Filtrare si controlul navigarii pe internet

  · blocheaza accesul la anumite site-uri pe baza unei liste predefinite de adrese interzise

  · analizeaza continutul si blocheaza accesul pe anumite pagini pe baza unei liste predefinite de cuvinte interzise

  · permite accesul doar la anumite site-uri pe baza unei liste predefinite de adrese acceptate


  2. Controlul utilizarii si accesului pe calculator si Internet

  · limiteaza timpul petrecut de copii pe calculator si/sau Internet, prin stabilirea unor intervale orare in care copilul poate avea acces la acestea;

  · limiteaza tipurile de programe si fisiere care pot fi descarcate si instalate pe calculator;

  · blocheaza accesul la informatiile personale sau de lucru stocate pe calculator (de exemple, documente, fotografii personale) prin blocarea accesului la anumite fisiere sau partitii de disc;

  · limiteaza sau blocheaza utilizarea unor programe de catre copii (messenger, sharing de fisiere, programe utilizate de catre parinti).

  · limiteaza sau blocheaza accesul la setarile calculatorului.


  3. Monitorizarea utilizarii calculatorului si Internetului

  · intocmeste lista cu site-urile pe care le-a accesat copilul, astfel ca aceasta poate fi verificata de parinti.

  · intocmeste rapoarte cu pagini vizitate, programe utilizate, timp alocat, fisiere accesate/create/sterse sau chiar imagini de tip printscreen cu activitatea copiilor pe calculator sau Internet.

  · trimite pe email-ul parintilor rapoarte periodice cu activitatea copiilor pe calculator.

 3. #3
  Floricica Avansata veevee's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.06.2008
  Postari in forum
  1.247
  http://www.sigur.info/docs/analiza-programe-de-filtrare.pdf
  aici puteti gasi programe de control parental

 4. #4
  Floricica Avansata veevee's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.06.2008
  Postari in forum
  1.247
  stiu ca am starnit interesul catorva dintre voi dar as dori sa aflu daca sunt parinti ai caror copii au avut de "suferit" in urma utilizarii excesive a internetului sau in urma vizitarii unor pagini neadecvate lor,daca au fost consecinte de durata sau au putut fi reparate "stricaciunile" la timp...
  mai stiu insa ca sunt si parinti care le permit copiilor sa stea ore in sir in fata calculatorului fara sa se gandesca macar un pic cat de mult ii va fi afectata dezvoltarea sociala,psihica,afectiva...

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari