Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita simvio29's Avatar
  Membru inregistrat la
  26.08.2010
  Postari in forum
  4

  premolarii nu se schimba?

  Buna ziua mamicilor. Am si eu un nepotel de 10 ani. se pare ca avem o mica problema la un premolar insa asteptam sa ne cada. Medicul de familie ne-a spus ca premolarii nu se schimba. Ce stiti..... la nu se schimba toti dinti la copiii pana la varsta de 12 ani?

 2. #2
  Floricica Debutanta MJ forever's Avatar
  Membru inregistrat la
  25.03.2010
  Postari in forum
  1.187
  Premolarii se schimba cam pe la 11 ani. Si caninii cam tot in aceasta perioada se schimba. Fiu-meu chiar acum 2 sapt si-a scos singur un premolar care se misca, si asteapta sa-i creasca cei doi canini de jos, care i-am scos luna trecuta.
  Iar medicul de familie respectiv merita una dupa ceafa.

 3. #3
  cristina elena
  Guest
  Medicul a zis el ceva dar probabil nu ati inteles bine. Sau n-a explicat el suficient.
  Dantura (dentitia) de 'lapte' are 20 dinti iar cea permanenta 32 dinti.
  La dintii de lapte exista: 4(x2) incisivi, 2(x2) canini si 4(x2) molari.
  Cand schimbam dintii in locul molarilor 'de lapte' vor iesi premolarii definitivi.
  In jurul varstei de 6-7 ani iese o masea, a treia pe arcada care va fi primul molar (masea) din dentitia permanenta. Multi parinti n-o baga in seama, probabil in ideea ca se va schimba si ea.
  NU se schimba!
  Incisivii raman la fel, caninii iarasi la fel, maselutele copilasilor se transfoarma in premolari definitivi si incepand cu 6-7 ani urmeaza sa iasa cele 3 maselute din dentitia permanenta. (ma rog nr. 3 iese mai greu sau chiar deloc, cunoscuta si ca masea de minte)

  Mare grija la cea de-a 3-a maseluta iesita la copiii vostri! E din dentitia definitiva, trebuie ingrijita si nu ignorata in ideea lasa c-o schimba.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari