Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita sinica's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.06.2008
  Postari in forum
  8
  am un baietel de 3 ani si 7 luni si are multe probleme in vorbire adica are multe cuvinte pe care nu le pronunta corect

 2. #2
  Floricica Senior molnarvanda's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.11.2007
  Postari in forum
  4.299
  Eu zic ca ar trebui sa identifici care sunt literele pe care nu le pronunta, daca se intampla mereu sau doar daca se grabeste , e in public. Poti sa vezi daca nu poate pronunta o litera nici separat, sau doar daca e in cuvinte. Cred ca informatiile mai exacte ar ajuta mai mult
  Cel mai bine apelezi la un logoped si te va ajuta daca e cazul si cu o serie de exercitii pe care sa le faceti

 3. #3
  Floricica Nou Venita sinica's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.06.2008
  Postari in forum
  8
  pronunta toate literele corect dar cand spune o poezie sau cand spune cum il cheama nu pronunta bine adica nu poate sau nu vrea sa rosteasca toate literele corect, este o solutie sa merg cu el la un logoped dar am o retinere pentru ca multe persoane mi-au zis sa mai astept putin sa-l duc in colectivitate sa vad cum se descurca. Multumesc mult, pupici pentru julia

  tinuta!

 4. #4
  Floricica Cu Vechime belladonna's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.03.2008
  Localitate
  Orasul de la Dunare:)
  Postari in forum
  6.413
  buna si eu am un baietel de 3ani si 7luni aproape,si a vorbit foarte tarziu(la3ani si 2luni)dar acum ii turuie gurita numa numa...dar la fel sunt unele cuvinte pe care nu le inteleg...am fost cu el la NPI si docora a zis sa nu-mi fac griji...lucrand cu el tot timpul cand pronunta gresit cate un cuvant sau o litera eu il corectez si niciodata nu pronunt ca el, si incet incet v-a vorbi corect....

 5. #5
  Floricica Nou Venita sinica's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.06.2008
  Postari in forum
  8
  buna si eu am fost cu el la NPI cand avea 2 ani si sapte luni si mi-a zis sa stau linistita ca o sa fie bine dar nu pot sa nu-mi fac griji,cand vad alti copii de varsta lui care vorbesc foarte bine. Tot timpul vorbesc cu el sunt atenta sa-l corectez mereu sa pronunte corect, dar continua sa repete cum poate.

 6. #6
  Floricica Nou Venita hani's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.04.2008
  Postari in forum
  248
  Eu zic sa nu-l stresezi cu corectatul! Nu o sa mai vrea in curand sa se corecteze. In colectivitate isi va corecta treptat pronuntia. Cat timp e istet, intelege si vorbeste nu-i nici o tragedie. Al meu nu spune multe litere si ies niste combinatii tare simpatice. Am incercat sa-l corectez, dar spune ca nu poate si cand se face mare va putea!
  Nu-l spune pe: S, R, J, Z, CE, CI, GHE, GHI. La inceput anturajul lui a ras de combinatii si dupa asta s-a rusinat si nici nu vrea sa incerce sa se corecteze. Mai bine evita cuvintul problema. Luca a inceput sa spuna un minim de 10 cuvinte la trei ani, acum ii spun cateodata "mai taci"!
  Acum am iceput etapa cu graba in exprimare si din asta nu-si gaseste cuvintele. Nu se balbaie, dar face aaa!
  Asa ca eu zic ca trece!

 7. #7
  Floricica Nou Venita beti-ana cioaca's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.07.2006
  Postari in forum
  99
  Inca o data va spun : noile generatii - nu se cunoaste exact motivul - incep sa vorbeasca din ce in ce mai tarziu.Important este sa i se vorbeasca copilului clar si limpede, sa nu fie fortat sa vorbeasca daca nu vrea. Pana la 3 ani el asimileaza cuvinte si structuri verbale. Daca nici la 3,6 - 4 ani nu reuseste sa vorbeasca, atunci trebuie sa va adresati logopedului. Mai intai eliminati orice suspiciune de vreo " boala" care poate sa impiedice copilul sa vorbeasca ( sa nu fie hipoacuzic sau sa nu aiba un alt diagnostic neurologic sau psihiatric).Deformarile de sunete sunt adeseori normale pana pe la 4 - 4,6 ani, dar daca si dupa aceasta varsta vorbirea nu este inteligibila, trebuie intervenit cu ajutorul logopedului. Interventia logopedica se face sub forma de joc, fiind continuata zilnic acasa.

 8. #8
  Floricica Nou Venita kris.ro's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.09.2006
  Postari in forum
  2
  Si copilul meu a vorbit corect tarziu. Are 4 ani si 7 luni, si din cauza ca locuim in alta tara de 9 luni, inca stalceste anumite cuvinte... dar a invatat f multe in noua limba. Asa ca, atunci cand aud ca nu rosteste bine un cuvant il repetam impreuna PE SILABE. E mult mai usor, iar cand copilul reuseste (chiar daca nu perfect) il laud... iar asta da rezultate excelente. Mentionez ca vorbeste mereu, chiar si atunci cand se joaca singur cu jucariile. Pupici!

 9. #9
  Floricica Nou Venita predaurelpp's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.12.2008
  Postari in forum
  1
  Am un baietel de 3 ani si o luna si vorbeste decat cateva cuvinte

 10. #10
  Floricica Nou Venita voltaire's Avatar
  Membru inregistrat la
  04.12.2008
  Postari in forum
  2

  Am descoperit un nou mod de educare a copiilor: prin programul FasTracKids copii invata jucandu-se.

  Prin lectiile FasTracKids, copiii isi imbogatesc cunostintele prin experimente, prezentari filmate la fiecare sesiune de curs, discutii, jocuri de rol, activitati practice si jocuri atractive.
  In plus, FasTracKids foloseste o metodologie de ultima ora numita Zigzag educational care consta in schimbarea frecventa a activitatii, la numai cateva minute, ceea ce reduce substantial riscul plictiselii la copil.
  www.futurefactory.ro

 11. #11
  Floricica Nou Venita consuelo's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.10.2008
  Postari in forum
  19
  si eu am o fetita de 3 ani si 3 luni si vorbeste toata ziua dar nu se inteleg prea multe

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari