Il cunoscpe Marian de cand era bebelus. Orfan de tata de la 3 ani si foarte bolnav acum. Cunosc suferinta prin care trece el si familia lui. Mama lui este o persoana deosebita, greu incercata de soarta. Sigur sunt persoane care il pot ajuta sa stranga suma necesara interventiei. Adina

SCRISOARE DESCHISĂ

Mă numesc Ciobanu Carmen-Mihaela, sunt mama unui copil de 8 ani bolnav de o boală greu de vindecat. Fiul meu este diagnosticat cu cancer linfatic Hodgkin din decembrie 2008. A urmat două scheme de tratament chimioterapic, ABVD și EPOH, a făcut și radioterapie, dar calvarul nu s-a terminat. În februarie 2010 radiografia pulmonară a copilașului meu arăta o pată pe plămânul stâng. S-a presupus că este o pneumonie, s-a recomandat și i s-a dat tratament adecvat, apoi s-a spus că este TBC, i s-au administrat tuberculostatice, dar după 6 luni semnele evidente ale vechii boli au apărut și i s-a făcut biopsia care a arătat că, de fapt, cancerul nu a fost adus în remisie totală niciodată. După tratamente cu citostatice și radioterapie am aflat de la medicii specialiști de la Spitalul de Pediatrie ,,Sfânta Maria” din Iași că singura șansă a lui de vindecare este o operație de transplant de celule Stem, celula canceroasă fiind rezistentă la chimioterapie.

Ușile toate par închise, dar Dumnezeu lasă copilașului meu o fereastră deshisă – posibilitatea transplantului de celule Stem. Pentru operație este nevoie de o sumă fabuloasă de ordinul zecilor de mii de euro, dacă e făcută în România, sau a sutelor de mii de euro, dacă e făcută în străinătate. Mă angajez într-o luptă contra cronometru și ajung să cer ajutor tuturor celor care sunt dispuși să mă ajute să strâng suma necesară pentru a păstra lângă mine ultima, singura și cea mai de preț comoară a vieții mele – băiețelul meu – Marian Iulian. Am primit ajutor de la persoane la care nu mă așteptam și de la care nu am cerut și asta m-a impresionat profund. De curând am aflat că demersurile de a obține o finanțare de la Guvern durează, iar aceasta poate veni prea târziu sau niciodată. Boala evoluează rapid, cu episoade spontane, iar ceea ce am economisit este insuficient în comparație cu cât ar trebui.

Îi rog pe cei doritori să îl ajute pe fiul meu să se vindece să doneze din puținul lor în conturile:

- în EURO – Cod IBAN: RO09RNCB0533107388160002

deschis la Banca Comercială Română S. A.

Bld. Regina Elisabeta nr. 5, sector 3, loc. București

SWIFT: RNCB RO BU

- în RON – Cod IBAN: RO36RNCB0533107388160001

deschis la Banca Comercială Română S. A.

Bld. Regina Elisabeta nr. 5, sector 3, loc. București

SWIFT: RNCB RO BU

Cu recunoștință,

Carmen-Mihaela Ciobanu