Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita crimun's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.06.2008
  Postari in forum
  2
  Buna ziua! Sunt mama unei fetite de 9 ani, este in clasa aIIa si este diagnosticata cu dislexie, dicalculie de 1 an. As dorii sa schimb impresii, sfaturi si cu alti parinti care se confrunta cu aceste probleme.

  Va dorim tot binele din lume!

 2. #2
  Floricica Nou Venita mirela m's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.02.2008
  Postari in forum
  109
  imi pare rau pt voi ,cu toate ca nu cunosc exact ce semnifica acest diagnostic-nu pot fi indiferenta,asa ca va dorsc -NUMAI BINE-

 3. #3
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  Dislexie se refera la tulburari de citire si discalculie la tulburari, dificultati de calcul matematic. De obicei se face o terapie cu un psiholog care lucreaza cu copii. Nu stiu cine a pus diagnsticul si daca nu cumva in spatele lui se ascunde o alta problema. Este important cum se descurca fetita la scoala si care sunt de fapt dificultatile ei.

 4. #4
  Floricica Nou Venita crimun's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.06.2008
  Postari in forum
  2
  Buna ziua!
  Pe Dany a remarcat-o invatatoarea ei,o femeie extraordinara, inca din clasa a I a. Am fost cu fetita la logoped, cel repartizat scolii dar sedintele au fost un esec total. Se lucra cu 4 copii in acelasi timp si intr-un mod foarte violent de terapie (tipete si lovituri cu palma in masa de lucru).Am renuntat dupa a 3 a sedinta, dupa un schimb de replici cu dna terapeut care la recomandarea ei mi-a spus ca in cazul copilului meu, care " din cauza ritmului mai lent de lucru ii tine pe ceilalti copii in loc" este " necesara militaria".
  Am fost la 2 psihologi la Policlinica de Copii din Brasov, care ne-au dat acelasi diagnostic, dislexie, discalculie, in forma grava, este necesar repetarea clasei a I a, sau inscrierea la o scoala speciala pentru copii dislexici. Acest verdict a fost crunt, ne-am sfatuit cu dna. invatatoare ce sa facem si ce sfat ne da, nu puteam crede ca este asa de grav, noi nu vedeam asa de drastic problemele lui Dany. Ne-a sfatuit sa ramanem in clasa, un transfer pentru fetita ar da inapoi toate progresele ei, ar fii un dezastru, iar pentru scoala speciala nu era cazul. Multumim lui Dumnezeu ca i-am cerut sfatul si nu ne-am luat dupa altii.
  In prezent Dany face progrese, mici dar bune, inca nu citeste decat pe litere, nu leaga cuvintele, de socotit este mai greu, lucram pe degete. Mergem de 2 luni la Bucuresti la o dna logoped, face sedinte de cate 50 min. Este foarte obositor si costisitor dar, speram sa fie bine.
  La scoala este foarte mult ajutata de invatatoare si colegi, a reusit sa treaca de acel prag al timiditatii, este vesela si prietenoasa cu colegii, toti sunt uniti si se ajuta intre ei ca o adevarata familie. Nu mai plange, nu mai sta retrasa, nu mai sufera asa de mult ca nu a stiut, nu rad copii de ea.
  Ca tratament ia Encephabol si siropul Noni.
  Va multumim!

 5. #5
  Floricica Nou Venita beti-ana cioaca's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.07.2006
  Postari in forum
  99
  Si eu sunt de parere ca muncind mult si zilnic, fetita va recupera. Pentru dislexie va recomand sa-i scrieti pe foi colorate silabe din care sa formeze cuvinte, sa desparta in silabe cuvintele si sa spuna care este prima silaba. Acum este vacanta, dar puteti prin joc sa o captivati si sa invete sa citeasca si sa scrie. Scrieti-i pe 3 coloane, cuvinte cu litere mari de tipar, cu litere mici de tipar si cu litere mici de mana.Ea trebuie sale gaseasca si sa le uneasca cu o linie ( ex : floare, FLOARE si acelasi cuvant scris cu litere de mana). Mai puteti sa scrieti pe cartonase cuvintele care denumesc diverse obiecte puse pe masa. Ea citeste cuvantul si alege obiectul.La fel, scrieti-i o propozitie si rugati-o sa sublinieze cu carioca rosie primul cuvant si cu albastru ultimul cuvant. Scoteti-i la imprimanta de pe site-ul lumeapiticilor fisele si lucrati-le cu ea.Oricum, nu am intalnit inca logoped care sa tipe la un copil, indiferent cat este de lent.Trebuie multa rabdare si incurajari.

 6. #6
  Floricica Nou Venita mmester's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.03.2006
  Postari in forum
  1
  Buna!
  Va scriu cu mult drag.Eu am o fetita care in decembrie implineste 12 ani si are dislexie.Diagnosticul i-a fost pus la 5-6 ani si de atunci ne "luptam"cu scoala, cu colegii si cu toti aceia care nu inteleg ca cineva poate fi altfel, dar totusi nu pentru o scoala speciala.Progresele fetitei mele sunt extrem de mici, dar totusi sunt.Ne bucuram pentru fiecare litera pe care o face, pentru fiecare cuvant pe care il scrie, dar este departe de colegii ei sau de un copil de 12 ani.Este foarte greu pentru ca a inceput sa realizeze ca este altfel decat ceilalti si incepe sa aibe frustrari majore, plange doarte des.Am citit foarte mult despre dislexie, mi-am comandat foarte multe carti si, din pacate, nu exista nimic care sa ajute acesti copii minunati decat rabdarea celor din jur.
  Daca mai aveti nevoie de orice alte detalii sau sfaturi sau cuvinte calde va rog nu ezitati sa imi scrieti!
  Un pup pentru Dany!
  M.

 7. #7
  Floricica Nou Venita gabrielamarinescu's Avatar
  Membru inregistrat la
  29.08.2005
  Postari in forum
  17
  Bună ziua.
  Informațiile postate sunt mai vechi dar problema este de actualitate.
  Fetița mea are 6 ani și 1/2. Este un copil inteligent reține foarte bine o poveste, o redă cu ușurință, din punct de vedere gramatical vorbește corect; Îi place mult să deseneze și să picteze, dar are o mare reținere când este vorba de scris și citit.
  Am observat de când era mai mică și se juca că pentru ea primul cuvânt dintr-o propoziție scrisă, era de fapt cel din dreapta adică ultimul.
  Desenează un copac pornind cu creionul din partea dreaptă jos, spre partea de sus a foi apoi întoarce spre stânga. Știe cifrele, știe literele mari de tipar, le citește,una câte una dar nu poate forma cuvinte și scrie după dictare în oglindă.
  A primit un joc scrabble și am încercat să fomăm cuvinte simple din 3 litere. Am spus J O I și am rugat-o să lege într-un cuvânt aceste sunete: a ieșit OJI, am încercat și cu altele și nu am reușit. Am crezut inițial că nu se concentraeză și am refuzat să mai joc, mai ales că se foia într-una; întinsesem jocul în pat, ca să stăm față în față, i-a fost imposibil să stea nemișcată măcar un minut; Într-o zi am căutat pe internet informații despre scrierea în oglindă. Așa am aflat despre dislexie. Atunci toate s-au legat și am înțeles că de fapt problema este la mine nu la ea. Eu trebuie să lucrez altfel cu ea.
  La toamnă mergem la școală; mai am câteva luni să o ajut să depășească această problemă. I-am explicat că este mai altfel decât ceilalți copii și că trebuie să muncim mai mult, se pare că a înțeles și este cooperantă.
  Aseară ne jucam un joc de cuvinte: ghicește animalul; eu dădeam câteva indicii despre animal, de exemplu: este animal domestic, oamenii folosesc de la el tot atunci când îl taie, nu aruncă nimic, PORC a strigat ea bucuroasă. bine acum spune pe sunete: a ieșit POR atât.
  A trebuit să repet cuvântul de trei ori ca să înțeleagă "C".
  Aseară am inventat o poveste despre vocale. VOi încerca să o scriu și o voi posta pe pagina mea. Sper să îi ajute pe părinții care se confruntă cu aceeași problemă.
  Eu sunt optimistă.
 8. #8
  Floricica Nou Venita beti-ana cioaca's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.07.2006
  Postari in forum
  99

  Dislexie, discalculie, sfaturi, impresii, ajutor specialisti

  Acest sindrom poate fi stabilit cu adevarat la sfarsitul clasei I, dar semne prevestitoare pot exista inca dun grupa mare pregatitoare. Un copil care nu poate urmari traseul grafic, care nu intelege notiunea de sunet sau nu stie sa desparta in silabe, este un candidat posibil la acest sindrom. In general, copiii cu defecte de articulatie pot prezenta mai tarziu acest sindrom. Ei vor face confuzii intre sunetele asemanatoare acustic, vizual sau kinestezic. Logopedul se ocupa si de recuperarea dislexicilor. Ei au metode speciale de invatare a citit-scrisului.

 9. #9
  Floricica Nou Venita beti-ana cioaca's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.07.2006
  Postari in forum
  99
  Pentru fetita dvs. v-as propune jocuri de invatare a relatiilor spatiale . Intotdeauna citim dinspre stanga spre dreapta. Cand "citim "un sir de imagini ii asezam in partea stanga o inima rosie desenata sau decupata. Pe caietul pe care scrie ii desenam in partea stanga o inimioara si astfel va invata sa nu mai scrie in oglinda. Copilul la intrarea in clasa I trebuie sa stie :
  - sa formuleze propozitii
  - sa stie din cate cuvinte este formata propozitia
  - sa desparta corect cuvintele in silabe
  - sa stie cu ce sunet incepe cuvantul
  Deci nu trebuie sa stie sa scrie sau sa citeasca. Dar daca fetita vrea sa invete acest lucru incepeti cu cuvinte simple formate din vocala si consoana ( om, ac, os) si apoi treceti la cuvinte din trei litere ( consoana-vocala- consoana) Ex : pom, pat, ros.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari