Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita edutu's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.06.2007
  Postari in forum
  4
  buna ziua ma numesc maria din tg neamt am un baietel f frumos f destept are 6 ani dar nu vb expresiv primul diagnostic intarzierea vb cu usoare elemente de autism dupa 2 ani de tratament homeopat prescris de un medic neuropsihiatru iasi salvarea noastra editu este iubaret este mai cooperant a inceput sa vb ca sa zic asa adica repeta dupa noi tot stalcit dar repeta in schimb numara pana la 10 si descrescator in romana si engleza am terminat cu homeopatia si ai administrez un antidepresiv "zoloft" este mai cooperant dar fff energic facem logopedie 3ore pe saptamana merge la camin program de gradinita nu maieste violent dar nici nu participa cu copii la activitati decat cand vrea si atunci pt putin timp e foarte curios dar nu duce la sfarsit o activitate as dori un safat ce nu fac bine ? a ai administrez si risatarun dar deocamdata facem pauza pt "zoloft va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi si va rog orice informatie ami este de folos

 2. #2
  Guest
  drga mea , cunosc pe cineva foarte apropiat , de curand a fost diagnosticat cu autism , acum de in cateeva zile incepe cu el terapie acasa , somptomele sunt foarte asemanatoare cu ale copilului tau, nu stiu exact ce medicatie ia copilul , insa terapia e f importanta , copilul de care vb are 4 ani ,

 3. #3
  Floricica Nou Venita edutu's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.06.2007
  Postari in forum
  4
  multumesc pt raspuns dar ce fel de terapie face si ce fel de medicatie ,noi suntem uimiti in fiecare zi cum incepe sa vb si sa coopereze dar trebuie multa rabdare si credinta daca mai aveti noutati va satept eff energic nu oboseste niciodata

 4. #4
  Floricica Nou Venita cinpeananca's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.11.2008
  Postari in forum
  130
  Buna,si eu sunt mama unui baietel de aproape 3 ani cu autism.Daca vrei sa schimbam pareri sau orice altceva ne-ar fi de folos,id-ul meu mess este cimpean_anca_maria.

 5. #5
  Floricica Nou Venita asociatiaaita's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.01.2009
  Postari in forum
  7
  Atunci cand banuiti ca este ceva in neregula in dezvoltarea copilului, ar trebui sa mergeti sa vorbiti cu un specialist despre acest lucru. S-ar putea sa fie o afectiune sau nu, dar in cazul in care este, cu cat mai repede o descoperiti, cu atat mai bine este. Interventia precoce are cele mai bune rezultate iar atunci cand se face in jurul varstei de 2, 3 ani sansele de recuperare sunt foarte mari.

  Imediat dupa aflarea diagnosticului, pentru a reusi sa ajutati cat mai eficient copilul este recomandat sa cititi despre aceasta afectiune. Este foarte important sa intelegeti tulburarile ce se petrec in sfera socializarii, a comunicarii si limbajului, autoservirii, somnului si alimentatiei, jocului, in sfera cognitiva, motrica etc.

  Este foarte important pentru copil ca dvs sa intelegeti cu ce se confrunta el si faptul ca are nevoie de ajutor pentru a depasi aceste dificultati, sa intelegeti faptul ca problemele nu vor disparea de la sine si ca acum este momentul cel mai potrivit sa incepeti un program de terapie.
  www.autism-aita.ro

  Centrul AITA ofera urmatoarele tipuri de servicii:
  Evaluarea psihologica
  Interventie terapeutica (terapie comportamentala aplicata ABA)
  Grupuri de socializare de cate 3, 4 copii
  Logopedie
  Informarea si consilierea familiei. Grup de suport si ateliere pentru parinti.
  Cursuri de informare si worshopuri adresate deopotriva parintilor si specielistilor in domeniu
  Monitorizarea programelor de interventie la copiii cu autism.

  Copiii beneficiaza aici de programe de terapie comportamentala aplicata ABA (Applied Behavior Analysis) si PECS (Picture Exchange Communication System), logopedie, grupuri de socializare. Fiecare copil beneficiaza de propriul sau program pe care il parcurge in propriul ritm. Fiecare raspuns al copiilor se noteaza, precum si fiecare comportament astfel incat sa avem permanent clara evolutia copiilor. Asiguram materialele necesare terapiei si investim timp si energie in a procura cele mai bune materiale care sa faciliteze progresul copiilor.

  Evaluarile initiale si periodice sunt analizate in echipa (parinti, terapeuti, coordonator) iar obiectivele se stabilesc totdeauna in functie de necesitatile copilului. Aceste obiective se refera atat la abilitati ce trebuie construite (imitare, comunicare si limbaj, autoservire – masa, toaleta, spalat, imbracat; socializare si joc, etc), cat si la comportamente ce trebuie inlaturate / inlocuite (autostimulari, comportamente neadecvate, de protest, etc).

  Parintii beneficiaza de workshopuri, consiliere, informare si suport.


load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari