Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita AITA's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.01.2011
  Postari in forum
  11

  Asociatia AITA – program complex de recuperare in autism

  Asociatia AITA – program complex de recuperare in autism

  Program intensiv de terapie pentru copiii cu autism

  In cadrul Asociatiei AITA, copiii cu autism urmeaza programe intensive de terapie care duc la o recuperare functionala a intarzierilor in dezvoltare si la adaptarea copilului cu autism la mediul in care traieste.

  Progresele aici se vad din prima luna de terapie in sensul schimbarii atitudinii si comportamentului copiilor fata de cei din jur: copii sau adulti. Incep sa fie mai atenti, mai toleranti si mai interesati de mediu si de persoanele din jur. In urma cooperarii, incep sa apara si noi abilitati si cunostinte. Apoi, in final, se schimba starea psihica a copiilor care devin interesati, curiosi si fericiti.

  Procesul terapeutic se desfasoara pe termen lung, copiii avand intre 2 si 5 ore de terapie in fiecare zi, in functie de varsta si de nivelul abilitatilor si dificultatilor.

  Un program complet si complex oferit de specialistii AITA cuprinde:

  - Evaluarea initiala a copilului la intrarea in program, apoi evaluari periodice,

  - Terapie ABA (Applied Behavior Analysis),

  - PECS (Picture Exchange Communication System),

  - Logopedie,

  - Kinetoterapie,

  - Socializare – in grupuri de 3 – 4 copii, formate in acord cu varsta si abilitatile copiilor,

  - Sedinte periodice cu parintii.

  Fiecare ora de terapie incurajeaza comunicarea si limbajul, jocul, independenta, interactiunea cu adultii si cu ceilalti copii, si face trecerea de la un program de terapie 1:1, catre grupurile mici, si apoi catre gradinita de masa.

  Asociatia AITA creeaza si materialele necesare terapiei, atat de specifice in terapia ABA, oferindu-le copiilor imaginea clara a obiectelor, actiunilor, culorilor, formelor, fructelor, legumelor, antonimelor, pozitiilor spatiale, apoi imagini pentru emotii, secventialitate, absurditati, plural, formarea propozitiilor etc.
  Preocuparea intotdeauna este oferirea celei mai bune solutii la problema specifica a copilului si incurajarea independentei lui.

  Obiectivul final, la AITA, nu este sa faca din copiii cu autism genii, dar sa-i faca pe copii din ce in ce mai putin autisti, si mai ales din ce in ce mai fericiti.

  Aita

 2. #2
  Floricica Nou Venita AITA's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.01.2011
  Postari in forum
  11
  Avem un anunt fericit.
  AITA va avea de acum inainte un nou sediu, tot in zona Tineretului, pe strada Drumea Radulescu, nr. 9.
  Noul sediu va fi oficial inaugurat joi, 14 iunie, la ora 15.00 cand ne asteptam prietenii, sponsorii, partenerii, voluntarii, presa pentru a duce mai departe povestea copiilor AITA si a autismului. Vom vorbi despre copii, copilarie si despre cum, impreuna, putem face familiile copiilor cu autism mai fericite.
  Te asteptam pentru ca si tu poti sa ajuti.
  Multumim

 3. #3
  Floricica Nou Venita AITA's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.01.2011
  Postari in forum
  11
  Respiro pentru parintii copiilor cu autism

  Proiectul “Servicii pentru familiile care sufera de autism” continua sa se desfasoare la AITA si sa isi atinga obiectivele. Acest proiect este realizat de Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) si are ca partener Raiffeisen Comunitati.
  Grupul tinta caruia se adreseaza proiectul este constituit din parintii copiilor cu TSA (tulburare de spectru autist). Acestia pot beneficia saptamanal de 4 ore de respiro in care isi aduc copii la un grup de socializare oferit gratuit de AITA. De asemenea, o data pe luna, parintii participa la un grup de intalnire si dezvoltare personala. Scopul este ca parintii sa beneficieze de timp pentru sine, sa isi gaseasca resursele pentru a sustine dezvoltarea copiilor si sa acorde atentie relatiilor familiale si de prietenie.
  Parintii copiilor cu autism au nevoie la randul lor de suport, intrucat trec prin starile psihologice specifice unei traume, iar relatia de cuplu are tendinta de a se deteriora. Acodand atentie exclusiv copilului, parintii ajung uneori la epuizare. Ideea proiectului a pornit de la aceste nevoi reale.
  Pana in prezent, peste 60 de parinti au beneficiat de momentele de respiro si peste 30 de copii au participat la grupul de socializare. Feedback-urile din partea parintilor sunt pozitive, ei afirma ca au putut sa se revada cu prieteni pe care nu ii mai vazusera de mult, au reusit sa acorde mai mult timp relatiei de cuplu si sunt linistiti sa stie ca in timp ce ei se bucura de respiro, copiii se afla intr-un mediu sigur unde isi imbunatatesc abilitatile de socializare si comunicare.
  Pentru mai multe detalii despre autism si despre proiectele noastre va rugam sa vizitati site-ul nostru: www.autism-aita.ro
  Modificata de AITA; 29.03.2013 la 10:36:50.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari