Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita cristina75's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.03.2010
  Postari in forum
  7

  21 Martie - Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindromul Down

  Topicul este raspuns la articolul 21 Martie - Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindromul Down

  Eu cred ca toti copiii merita o sansa in viata chiar daca sunt diferiti.Ar trebui mediatizat mai mult ,sa stie toata lumea ca tinerii cu Down nu sunt mai putin oameni decat noi.
  Eu cunosc cateva persoane cu acest sindrom ,care prin grija si dragostea familiei au facut studii,chiar universitare

 2. #2
  Moderator Floricica Veterana dami28elena11's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.07.2006
  Postari in forum
  24.097
  Multa putere parintilor! multa sanatate si poate o lume mai buna in care acesti copii sa traiasca si sa fie si ei ca ceilalti!

 3. #3
  Moderator Floricica Avansata roxie's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.10.2008
  Postari in forum
  2.054
  VIDEO Terapie de ultimă oră pentru copiii cu sindrom Down

  Un copil din 700 vine pe lume cu un defect genetic care-i afectează dezvoltarea și care-l predispune la o viață dificilă, dependentă de cei din jur. Totuși, cu ajutorul terapiilor moderne, bine realizate, acești copii au șansa la o viață mai bună.
  Astăzi, 21.03, este marcată, la nivel mondial, Ziua Copiilor cu Sindrom Down, iar anul acesta este primul când Organizația Națiunilor Unite o recunoaște. Data a fost aleasă pentru a atrage atenția asupra celui de-al treilea cromozom (extracromozomul) prezent pe a 21-a pereche a ADN-ului copiilor cu sindromul genetic.
  Cu această ocazie, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) organizează un concert caritabil și o campanie de strângere de fonduri prin SMS pentru deschiderea unui centru unde copiii cu sindrom Down vor putea beneficia gratuit de cele mai moderne terapii destinate dezvoltării lor.
  Este vorba, în primul rând, despre terapia PECS (Picture Exchange Communication System), care-i va ajuta pe acești copii să comunice mai ușor, cunoscut fiind faptul că ei au dificultăți de vorbire. În momentul de față, terapia se realizează precar în România. În cadrul centrului pe care urmează să-l deschidă CEDCD, 20 de copii vor beneficia gratuit de terapie, într-o primă fază. Pentru deschiderea și utilarea centrului, precum și pentru licențele terapeutice, sunt necesari 4-5.000 de euro.  Donează 2 euro
  Pentru a dona 2 euro, puteți trimite un SMS la numărul 876 din rețelele Vodafone, Orange și Cosmote, până pe 31 martie.
  Concertul caritabil are loc mâine seară, la Sala Radio (Sala de Concerte „Mihail Jora") și va fi susținut de un tânăr muzician cu sindrom Down, Sujeet Desai, alături de violonista Cristina Anghelescu, de Paula Seling, de actorul Valentin Teodosiu, Orchestra de Cameră Radio, Big Band Radio, Corul de Copii Radio și dirijorii Tiberiu Oprea și Ionel Tudor.
  S-a deschis un nou centru
  De asemenea, de Ziua Mondială a Copiilor cu Sindrom Down, s-a deschis un nou centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități în București. Este primul serviciu de acest fel din sectorul 5, în cadrul complexului „Sf. Maria". Înființarea acestui centru a fost posibilă prin parteneriatul dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 și World Vision Romania (o organizație creștină, care desfășoară programe de intervenție umanitară de urgență, de dezvoltare și advocacy).
  Vezi un videoclip în care Sujeet Desai, un tânăr cu sindrom Down, cântă Amazing Grace la vioarăload
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari