Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Moderator Floricica Veterana dami28elena11's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.07.2006
  Postari in forum
  24.097

  2 Aprilie - Ziua Internationala pentru Constientizarea Autismului

  Data de 2 aprilie este Ziua Internationala de Constientizare si Sensibilizare in ceea ce priveste Autismul.

  Ben Ki Moon, secretarul general al O.N.U., a subliniat ca numarul de copii care sufera de autism este in continua crestere, motiv pentru care este necesara "abordarea problemelor grave de stigmatizare si discriminare, alaturi de dificultatile in obtinerea ingrijirilor".

  In Romania au fost inregistrati oficial aproximativ 3.900 de copii cu autism, raportul dinte baieti/fete fiind de 4 la 1, costul tratamentului de specialitate variind intre 1.000 si 1.500 de euro.

  Fundatia de Autism din Romania, membra a Organizatiei Internationale Autism Europe, va desfasura o serie de evenimente pentru a atrage atentia asupra autismului si a problematicii persoanelor care sufera de acest sindrom.

  Astfel, evenimente precum Light It Up Blue - Romania se lumineaza in albastru pentru autism, Marsul Baloanelor Multicolore si Expozitia Fotografica "Intelege autismul prin fotografie", fac parte dintr-o serie de masuri menite sa sensibilizeze populatia in ceea ce priveste acest subiect.

  In seara de 2 aprilie, cladiri importante din America de Nord si din intreaga lume - inclusiv Empire State Building din New York City si Turnul CN din Toronto, isi vor aprinde luminile albastre pentru constientizarea autismului si pentru a atrage atentia asupra acestei zile.
  sursa ziare.com

 2. #2
  Moderator Floricica Veterana dami28elena11's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.07.2006
  Postari in forum
  24.097
  La fiecare sapte ore si jumatate in Romania se naste un copil cu autism, numarul persoanelor care sufera de Tulburari din Spectrul Autismului fiind de aproximativ 30.000, potrivit asociatiilor neguvernamentale din domeniu care sarbatoresc vineri Ziua Internationala de Constientizare a Autismului.

  Asociatiile atrag atentia ca autismul nu este o boala rara, nici una psihica, ci o tulburare neurobiologica. Potrivit statisticilor internationale, un copil din 150 este afectat de o tulburare din spectrul autismului, aceasta afectiune fiind mai des intalnita decat cancerul, diabetul, SIDA sau sindromul Down.

  Romania are nevoie de o strategie nationala pentru autism, o abordare integrata a Tulburarilor din Spectrul Autismului, cu stabilirea si respectarea atributiilor institutiilor statului, de profesionisti bine pregatiti si de adoptarea unei legi a autismului care sa stipuleze metodele de identificare ale persoanelor cu autism.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari