Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita IUBONI's Avatar
  Membru inregistrat la
  07.12.2012
  Postari in forum
  1

  Alternativa Step by Step

  Bine v-am gasit.
  M-am hotarat sa ma inscriu (de citit am mai citit una alta pe site) cand am citit o discutie, mai veche de altfel, despre sistemul Step by Step.
  Eu sunt in situatia de a putea compara cele doua alternative de invatamant primar: clasic si Step by Step. Am avut fata (acum eleva de liceu) in sistemul clasic si am considerat ca nu ma mai tin nervii sa-l inscriu si pe pitic. El a fost si la gradinita in acelasi sistem si i s-a potrivit foarte bine.
  Este extrem de adevarat ca in ambele sisteme depinde foarte mult de oamenii pe care ii intalnesti, de cei care sunt la catedra.
  In cazul sistemului Step by Step mai depinde de ceva: de cum inteleg parintii sa se implice in viata de scolar a propriului copil. Pe noi ne-au rugat invatatoarele (inca din clasa I, acum suntem in clasa a-III-a) sa ne interesam zi de zi ce au facut la scoala. Daca parintii nu manifesta interes pentru ceea ce face copilul atunci si-l va pierde si cel mic. Daca cineva isi imagineaza ca daca il duci la Step te-ai spalat pe maini se inseala amarnic.
  In discutia respectiva se punea problema de bani dati invatatoarelor (la Step sunt doua doamne, fiindca copii stau pana la 16,00). La noi nici nu s-a pus vreodata problema, dimpotriva as putea spune. In fiecare an mai facem cate ceva prin clasa, cat putem si cat ne permitem fiindca finantarea de la autoritati cam lipseste si am gasit multe lucruri facute de generatia anterioara si vrem sa lasam si noi ceva.
  Modul in care se lucreaza cu copii se poate vedea din rezultatele clasei, iar a noastra, si sunt tare mandra de asta, este considerata o clasa foarte, foarte buna.
  Este adevarat ca exista o problema la incadrarea in clasa a cincea unde nu mai exista acest sistem. Dar, de cele mai multe ori, problema nu este a copiilor ci a cadrelor didactice, care se trezesc fata in fata cu niste copii invatati sa puna intrebari, sa-si exprime parerile, sa dea si sa primeasca argumente.
  La noi la scoala se cauta solutii in comitetul de parinti pe scoala si speram sa avem si rezultate.
  Pot exista discutii ca in orice alta clasa... Dar nu au legatura cu sistemul, ci cu parintii, de cele mai multe ori. Un copil care vine in clasa intai cu un bagaj de cunostinte aproape de zero si care nu va fi ajutat si de parinti nu va putea niciodata, in nici un sistem, sa lucreze la nivelul si in ritmul unui copil care a venit cu un bagaj de cunostinte si munceste in continuare.
  In concluzie: din punctul meu de vedere este un sistem in care nu regret nici o clipa ca mi-am incadrat copilul si pe care il recomand oricui.
  Atentie insa la alegerea invatatorilor indiferent de sistemul pentru care veti opta. Interesati-va din cat mai multe surse, daca puteti. Sau mai aveti varianta pe care am aplicat-o eu: sa va bazati pe norocul copilului. M-am dus cu un an inainte: "Buna ziua. Am si eu un copil de inscris la scoala..." Stiam eu ca cineva, acolo sus il iubeste...
  Succes tuturor!

 2. #2
  Floricica Senior molnarvanda's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.11.2007
  Postari in forum
  4.299
  Ce mult ma bucur sa aud o astfel de parere si atitudine pozitiva fata de step. Eu stiu una alta teoretic despre step dar practic cum se aplica la noi in tara prea putin. Dat fiind faptul ca in una din scolile foarte apropiate de domiciliul nostru porneste o clasa step by step ma gandesc foarte serios ( as apune ca sunt hotarata) sa imi dau fata la o astfel de clasa. Am fost sa vad clasa si una din invatatoare si mi-a placut atitudinea dansei. Nu prea am informatii de la parinti cu copii la step din acea clasa asa ca ma las condusa de instinct. Totusi am inceput sa citesc pe diverse forumuri despre experiente step de prin alte scoli din tara si am ramas profund uimaita de reactiile negative multiple. Intr-un fel e firesc, daca stau sa ma gandesc deoarece rareori ne preocupam de ceea ce merge bine, acordam atentie lucrurilor care ne deranjeaza sau care creaza o problema\dificultate in viata noastra.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari