Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime belladonna's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.03.2008
  Localitate
  Orasul de la Dunare:)
  Postari in forum
  6.413
  buna nu stiu ce sa fac ?....
  bebe care acum ii cavaler are 3ani si 8luni si pana acum nu i-am dat sa bea decat apa plata sau ceai, a-s vrea sa-l invat cu apa de la robinet dar drep sa zic mie c-am teama si nu stiu ce sa fac ...

 2. #2
  Moderator Floricica Veterana dami28elena11's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.07.2006
  Postari in forum
  24.097
  Anca nici noi nu bem apa de la robinet..parerea mea este sa evitam si la copii,
  este de foarte proasta calitatea cea de la robinet.
  acum fiecare face cum crede.

 3. #3
  Floricica Cu Vechime belladonna's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.03.2008
  Localitate
  Orasul de la Dunare:)
  Postari in forum
  6.413
  asa e Elena dar pana cand caci odata si odata trebuie ...si mie frica ca atunci sa nu pateasca ceva...nu stiu ...nu ma deranjaza faptul ca ii dau apa plata dar cateodata cred ca-l prea il feresc feresc de anumite lucruri intr-un cuvant il tin intr-un balon si daca balonul acela se sparge...

 4. #4
  Floricica Nou Venita camino's Avatar
  Membru inregistrat la
  03.08.2008
  Postari in forum
  1
  daca ati rezistata ata, parerea mea e sa-i dai in continuare apa plata pentru ca apa de la robinet e infectata cu giardia, care nu moare la o fierbere usoara, decat daca firbi apa timp de 20 minute. ba mai mult ar trebui sa si gatim cu apa plata.

 5. #5
  Floricica Novice adinutzas's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.06.2008
  Postari in forum
  370
  Eu i-am dat bebelusei mele apa fiarta si racita de la robinet de vreo doua ori cand nu mai aveam apa plata in casa.Dar nu intentionez sa-i mai dau, mai ales ca are 10 luni si bea lichide de foarte putin timp si avand in vedere faptul ca nici noi , membrii familiei nu mai bem apa de la robinet de ani de zile.

 6. #6
  cristina elena
  Guest
  Copiii mei beau apa de la robinet, le-am dat dupa varsta de 1 an cate putin si de-acolo. Si acum in cazul in care n-am facut ceai si le e sete merge si de la robinet.
  Noi ca adulti numai asa bem apa, nu obisnuiesc sa cumpar apa plata pentru baut, e ok si cea de robinet. Pana acum n-am avut probleme nici noi nici copiii.

 7. #7
  Floricica Veterana Vizitator's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.11.2004
  Postari in forum
  15.891
  eu nu am folosit niciodata apa plata pt baut sau gatit.niciodata nu am folosit ceai in loc de apa si nici nu intentionez. apa noastra e cam bogata in fier dar avem un filtru si acela mai filtreaza dar e de destul de proasta calitate insa buna de baut.
  parerea mea e ca daca adultii pot bea apa de la robinet nu poate fi rea pt copil.eu preparam formula pt Tia direct cu apap calda de la robinet si nu a avut nici o problema si acum tot de la robinet bea apa.

 8. #8
  Floricica Debutanta selena_'s Avatar
  Membru inregistrat la
  12.01.2007
  Postari in forum
  1.140
  eu beau apa plata de ani de zile ,,imi fac tot timpul provizii ca sa nu raman in pana ,,daca raman totusi ,,beau ceai sau fierb apa bine desi parca nu mi tine de sete apa asta de la robinet ..de curand am citit si acest articol:un articol de Matei Sorin Adam
  Americanii se tem că apa lor nu e destul de curată. De ce ar trebui să se teamă românii?
  Câteva studii americane și europene au depistat în apa de băut a marilor orașe occidentale urme de medicamente: ibuprofen, paracetamol, antibiotice, hormoni de creștere sau medicamente pentru tratarea depresiei.
  Deși în concentrații minuscule, de multe ori grame sau chiar miligrame la tone de apă, există voci care se tem că medicamentele pot să aibă în de¬cursul timpului un efect negativ asupra consumatorilor de apă potabilă. Femeile pot avea mai multe avorturi spontane sau dimpotrivă, pot rămâne gravide mai ușor, spun vocile îngrijorate. Bărbații își pot pierde libidoul sau pot să le crească sânii. Bătrânii se vor seniliza mai repede și copiii se vor imbeciliza mai mult, mai adaugă cei speriați de contaminarea medicamentoasă a apei de băut.

  Temerile pot sau nu fi justificate. Mulți observatori cred că studiile fac parte din campania de alarmism ecologic ce pare a fi cuprins lumea occidentală în ultimul deceniu. Cu sau fără isteria publicului, medicamentele sunt unde sunt și mulți europeni și americani se întreabă cum au ajuns acolo.

  O fi pus Osama la cale un nou plan sinistru de convertire a omenirii la Islam? Bei un pahar cu apă și începi să urli „Alahu Akbar"? Nicidecum. Medicamentele au urmat circuitul natural al apei în natură. După ce au fost înghițite de pacienți, au fost eliminate natural, la toaletă. Apa de canal a fost prelucrată de stațiile de tratare și apoi deversată în lacuri și râuri. De aici a fost preluată mai departe de bazinele de decantare și de epurare a orașelor din aval, și așa mai departe.

  După cum se poate observa, medicamentele s-au strecurat în apa potabilă după ce aceasta a fost filtrată de mai multe ori de sisteme performante. Mai mult, lacurile și râurile din Statele Unite și Europa de Vest folosite pentru apa potabilă au fost de multe decenii declarate zone protejate ecologic și activitățile umane din jurul lor strict limitate. Chiar și râurile obișnuite sunt destul de bine protejate.
  Cu excepția așa-zisului râu Los Angeles, un fel de canal de colectare a apelor de ploaie, în majoritatea anului sec și folosit pentru turnarea de scene de film, de genul urmăririi din Terminator, nu am văzut în niciun pârâu sau lac din America cauciucuri uzate, deși am stat și la munte, și la mare.

  Când am citit știrea despre situația apei americane, gândul mi s-a dus imediat la apa din România. Zeci de sate pitorești, inclusiv Rășinariul lui Goga, folosesc pârâuri de munte pe post de canalizare. Un raport al Ministerului Mediului și al Administrației „Apele Române" anunța anul trecut că numai 57% din apele românești de suprafață sunt bune și foarte bune.
  Aproape jumătate din apa românească este poluată mai mult sau mai puțin. Motivul? Nu, nu industria grea, care și-a dat duhul. Ci folosirea râurilor pe post de canalizare în aer liber. Dacă citesc eu raportul bine, Bucureștiul vărsa anul trecut TOATĂ apa de closet în Dâmbovița, fără epurare. Mai jos de Glina, apa Dâmboviței e considerată de raport ca moartă.
  Situația e la fel de proastă în județele Brăila și Tulcea, ce transformă biata Dunăre într-o magistrală a rahatului. Numai 7% din populație e racordată la stații de epurare în Brăila și 5% în Tulcea. Ca să nu se facă de rușine, Aradul, cu 26%, e mult sub campioanele țării, Cluj (67%) sau Constanța (63%).

  Pe de altă parte, în România, numai 65% din populație are acces la apă curentă și mai puțin de jumătate la canalizare. E sub nivelul Bulgariei, Ucrainei și, după unele statistici ale Băncii Mondiale, chiar a multor țări de lumea a treia.

  Mai simplu, apa de la robinet trece în România prin multe burți și uzine înainte de a ajunge la tine. Mai ales dacă locuiești într-un mare oraș de șes. O dată ieșită din munte, apa râurilor este consumată de oameni și de vite și dejectată înapoi în ele.
  E apoi captată de pompele fabricilor și după ce a fost folosită în procese industriale e trimisă din nou în râuri. Pe drum s-ar putea să fi fost deviată pentru irigații. După ce a fost răspândită pe câmp, amestecată cu ierbicide, insecticide și îngrășăminte industriale, se întoarce din nou în râu, ca să fie în cele din urmă pompată în bucătăria ta. Știind toate acestea, nu ar trebui să fii cel puțin la fel de îngrijorat ca occidentalii ce se tem de niște picături de medicamente în mii de tone de apă?

 9. #9
  Floricica Nou Venita carmendia's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.05.2008
  Postari in forum
  284
  Nici noi nu folosim apa de la robinet. Eu cred ca depinde si de zona unde locuiti. Cu apa de la canalizare din Bucuresti nu-ti vine nici sa faci dus . In primele saptamani fierbeam apa cand ii faceam baie. Asa ca...fiecare face cum crede mai bine mai ales ca nici apa plata nu e lipsita de riscuri in special pentru copii...

 10. #10
  Moderator Floricica Veterana dami28elena11's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.07.2006
  Postari in forum
  24.097
  fetelor daca la voi arata bine apa de la robinet...nu zic nu
  dar aici e deplorabila apa de la robinet.
  nu as indrazni sa-i dau fetei asa ceva.
  folosesc ot gatit si spalat.atat.

 11. #11
  Floricica Nou Venita nutzysera's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.08.2008
  Postari in forum
  6
  buna, fetelor, cred ca eu am gresit cu baiatul meu cel mic, pentru ca ii mai dau si sucuri din cand in cand. Cel mare mai bea sucuri si vrea si cel mic.
  Am gresit mult recunosc si acum am o problema cu cel mic i-a crescut o excrescenta pe maseluta si il doare. Oare ce-o sa fie

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari