Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Moderator Floricica Veterana andreuk's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.10.2007
  Postari in forum
  11.694
  Ocrotitorul pruncilor 槐 al familiei cre演ine – creatorul primului centru social cre演in pentru copii  Sf. Stelian este considerat protector al pruncilor 槐 al familiei cre演ine 螽 general. Viaa sa de rug綷iune 槐 r潎na duhovniceasc l-au 螽vrednicit de darul facerii de minuni, vindec滱du-i mai ales pe copiii chinuii de diferite boli.  S-a n綼cut la Adrianopolis, 螽 provincia Paflagonia din Asia Mic (pe teritoriul Turciei de ast罳i). Provenind dintr-o familie s綖ac, Stelian a fost nevoit s-槐 c熇tige singur existena. 姷s ceva 螽 ad滱cul sufletului 螿 螽demna s se retrag din lume 槐 s-i slujeasc lui Dumnezeu, cel care nu-l p綖綼ise niciodat la nevoie.  Nu e lipsit de importan faptul c Sf. Stelian a tr緅t 螽 „secolul de aur” al cre演inismului, caracterizat, printre altele, de 螽cetarea persecuiilor, de sistematizarea adev綖urilor de credin 槐 de o via ascetic 螽floritoare. Cu toate c singur綟atea 螿 atr緁ea, Stelian nu s-a 螽dep綖tat 螽tru totul de societate, datorit dragostei lui pentru semeni, prefer滱d s fie printre ei spre a-i ajuta, 槐 abia apoi s se 螽toarc 螽 chilia sa, pentru a se odihni.  姷tr-o noapte, 螽 timp ce se ruga, Stelian a simit prezena lui Dumnezeu 槐 a fost cople槐t de slava Duhului Sf滱t. Nu se 演ie exact ce s-a 螽t滵plat atunci 螽 chilia lui, 螽s cert este faptul c 螽 ziua urm綟oare chipul s綦 iradia de o bucurie profund 槐 era cople槐t de o lini演e sufleteasc pe care n-o mai cunoscuse p滱 atunci. Totul avea s se deslu榷asc atunci c滱d Stelian a 螽t滎nit un copil bolnav, pe care 螽cerca s-l consoleze, ca de obicei, iar c滱d 槐-a pus m滱a peste cre演etul copilului, a simit puterea lui Dumnezeu trec滱d prin m滱a sa. Copilul 槐-a revenit imediat 槐, de atunci 螽ainte, Stelian simea orice suferin sufleteasc de la mare distan.  姷 scurt timp, chilia lui a devenit un adev綖at loc de pelerinaj pentru bolnavi 槐 suferinzi, dintre care muli se 螽s緋綟o榷au, nu numai prin puterea m毃nii sale, ci 槐 prin credina lor puternic, f綖 de care ar fi r緆as f綖 nici o speran de vindecare.  De槐 nu studiase la 構oli 螽alte, Stelian s-a dovedit a fi 槐 un 螽v裻綟or erudit. Se spune c multe familii 蹎i 螽credinau copiii lui Stelian spre a fi c緄綦zii c綟re Dumnezeu. 波 probabil c acesta a constituit primul centru social, unde mamele 蹎i puteau l綼a copiii, 螽 timp ce se ocupau de alte treburi casnice.  Astfel, Sf. Stelian avea s devin patronul spiritual al nou-n綼cuilor 槐 al familiei 螽 general. Grija pentru copii se reflecta mereu pe chipul s綦 vesel. 姷totdeauna era binevoitor 槐 plin de dragoste fa de semeni. A榮 l-au ajuns b綟r滱eile pe Sf. Stelian, care a trecut la Domnul 螽tr-o lini演e sufleteasc deosebit, d滱du-i slav lui Dumnezeu pentru toate.  Biserica Ortodox 螿 pomene演e 螽 calendar la 26 noiembrie.

 2. #2
  Moderator Floricica Veterana andreuk's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.10.2007
  Postari in forum
  11.694
  Icoana Sfantului Stelian, ocrotitorul copiilor

 3. #3
  Moderator Floricica Veterana andreuk's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.10.2007
  Postari in forum
  11.694
  Photobucket

 4. #4
  Moderator Floricica Veterana andreuk's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.10.2007
  Postari in forum
  11.694
  Se cuvine sa ne rugam in aceasta zi Sfantului Parinte Stelian , pentru sanatatea si cresterea fireasca a copilasilor pe care ii avem, sa ne rugam pentru sufletele copilasilor-ingerasi pe care Dumnezeu i-a luat in cer si pentru copilasii ce urmeaza sa ii primim de la Bunul Dumnezeu, fiecaruia dupa cum ii este menit.Atasez acatistul Sfantului Stelian aici, sa va fie mai usor maine , de ziua Sfantului, sa il cititi cu gandul si inima curate, pentru binele pruncilor.

 5. #5
  Moderator Floricica Veterana andreuk's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.10.2007
  Postari in forum
  11.694
  ACATISTUL CUVIOSULUI PARINTELUI NOSTRU STELIAN
  ( 26 NOIEMBRIE )


  Rugaciunile incepatoare :


  In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.

  Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
  Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
  Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !

  Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

  Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
  Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
  Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !

  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

  Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

  Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

  Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.

  Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. Amin.


  Condacele si Icoasele

  Condacul 1 :

  Iubite al lui Hristos, facatorule de minuni, grabnic ajutatorule al nostru, cuvioase parinte, slavind pe Dumnezeu, Cel ce te-a sfintit pe tine din sanul maicii tale, cele de lauda aducem tie. Din toate nevoile scapa-ne pe noi, cei ce graim catre tine : Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Icosul 1 :

  Facatorul ingerilor si al oamenilor te-a ales pe tine dintru inceput ca sa preamaresti cu viata ta ingereasca numele Sfintei Treimi si lepadand purtarea de grija a lumii, ca o raza prealuminoasa a Soarelui dreptatii stralucind viata ta, noi privind preacinstitele tale nevointe, cu smerenie si cu bucune zicem unele ca acestea :

  Bucura-te, cinstea Bisericii sfinte;
  Bucura-te, stalpul cel puternic al Paflagoniei;
  Bucura-te, rugatorul cel mare al pustiei;
  Bucura-te, indreptatorul credintei si al iubirii;
  Bucura-te, chipul cel blind al smereniei;
  Bucura-te, mangaierea credinciosilor;
  Bucura-te, indreptatorul cel bun al pacatosilor;
  Bucura-te, alinarea cea blanda a bolnavilor;
  Bucura-te, lauda cea curata a credinciosilor;
  Bucura-te, ingradirea cea lina a pustnicilor;
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Condacul 2 :

  Vazandu-te pe tine Dumnezeu a fi samanta sfinta si aleasa, de la sanul maicii tale te-a sfintit pe tine, si vas al Sfantului Duh te-a aratat. Indreptandu-ti viata spre insingurare, cu Sfanta Cruce pe care ai purtat-o pina la sfarsitul vietii, ai insemnat dragostea cea mare pentru noi a lui Hristos-Dumnezeu, Caruia Ii aduci cantare : Aliluia !

  Icosul 2 :

  Intelegere cereasca s-a daruit tie, Parinte Stelian, ca din tineretile tale necontenit ai cugetat la cele inalte si impartind averea ta la saraci ai aflat adapostire pestera intunecata, pe care luminand-o cu sfintele tale rugaciuni, auzi de la noi unele ca acestea :

  Bucura-te, lauda cea vestita a pamantului Paflagoniei;
  Bucura-te, stralucirea monahilor cea dorita;
  Bucura-te, floarea cuviosiei de Dumnezeu impodobita;
  Bucura-te, frumusetea sfintilor cea stralucita;
  Bucura-te, cel ce pentru Domnul Hristos lumea ai parasit;
  Bucura-te, cel ce in peetera ai locuit;
  Bucura-te, ca din tinerete lui Dumnezeu ai urmat;
  Bucura-te, ca in viata fiind, de trup te-ai departat;
  Bucura-te, cel ce pana la moarte cu Crucea Domnului ai biruit;
  Bucura-te, cel ce numai pe Hristos in tot locul si in tot chipul ai slujit;
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Condacul 3 :

  Spre tine nadajduind, de multe boli sufletesti si trupesti ne-ai tamaduit si ne-ai ferit de primejdii si necazuri pe noi cei care ne rugam tie. Nazuind la tine cu lacrimi cerem sa duci la tronul Celui Preainalt rugaciunile celor ce slavesc pe Dumnezeu cantand : Aliluia !

  Icosul 3 :

  Avand osardie spre lupta vietii monahicesti si iubind sihastria, intr-o pestera luminata doar de dragostea lui Dumnezeu ti-ai facut chilie si acolo hrana de la inger ai primit sfarsindu-ti viata cea bineplacuta lui Dumnezeu in nevointe, in post si in rugaciune. Iar noi, minunindu-ne de ostenelile tale cele sfinte, aducem aceste cantari :

  Bucura-te, cel ce de cele pieritoare te-ai lepadat;
  Bucura-te, ca de imparatia cereasca cu dorul inimii ai fost legat;
  Bucura-te, ca pe Hristos Domnul cu toata inima L-ai iubit;
  Bucura-te, cel ce mintea si inima prin rugaciune intru Domnul le-ai intarit;
  Bucura-te, intelepte al inteleptilor luminator;
  Bucura-te, cald binevestitor al bucuriei ceresti;
  Bucura-te, izvorul de viata purtator al pustiei;
  Bucura-te, glasul cel puternic risipitor al trandaviei;
  Bucura-te, grabnicule mangiietor al necazurilor si al durerilor sufletesti;
  Bucura-te, grabnicule tamaduitor al suferintelor trupesti;
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Condacul 4 :

  Viforul ispitelor celor rele alungand, ai trecut calea cea stramta si cu suferinte de multe feluri purtand jugul lui Hristos, jugul tacerii si al privegherii de multe nopti cu darul lui Dumnezeu te-ai suit pe calea desavarsirii, invrednicindu-te ca impreuna cu ingerii sa slavesti pe Dumnezeu cantandu-I : Aliluia !

  Icosul 4 :

  Auzind si vazand viata ta cea curata si sfanta, Cuvioase Parinte Steliane, toata ceata monahilor din tara Paflagoniei s-a minunat si s-a intrecut in a te lauda pe tine; iar noi, credinciosii cu credinta si bucurie graim asa :

  Bucura-te, cel ce la inaltimea sfinteniei ai ajuns;
  Bucura-te, crin ales cu buna mireasma al pustiei;
  Bucura-te, cel ce esti a cerului minune si vas de cinste al Bisericii lui Hristos;
  Bucura-te, ostasule al lui Hristos cu daruri ceresti inarmat;
  Bucura-te, inainte rugator al nostru la tronul Marelui Imparat;
  Bucura-te, sluga buna a Domnului cel spre bine folositor;
  Bucura-te, ostenitorule preaplacut al lui Dumnezeu;
  Bucura-te, sprijinitorul nostru cel tare si grabnic ajutator;
  Bucura-te, ca lui Hristos Domnul cu smerenie ai slujit;
  Bucura-te, ca ai intarit pe credinciosi in rugaciuniie lor
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Condacul 5 :

  Napraznica moarte a pruncior ai contenit, Sfinte Stelian, punandu-i in afara de primejdie si de moarte prin chemarea numelui tau si prin zugravirea icoanei tale; si atunci maicile cele mahnite s-au bucurat de vederea fiilor lor si au slavit pe Dumnezeu cantand : Aliluia !

  Icosul 5 :

  Mahnirea maicilor in bucurie ai prefacut, Sfinte Stelian, dand lor nastere de prunci buni si ridicand din boli pe cei bolnavi cu rugaciuniie tale, ca cel ce ai in tine salasluirea harului dumnezeiesc; pentru aceasta noi credinciosii, cunoscand faptele tale cele minunate si sfinte, cantam catre tine asa :

  Bucura-te, cela ce cu blandetea ai departat duhul cel rau;
  Bucura-te, ca ai mangaiat pe maicile mahnite de boala fiilor lor;
  Bucura-te, ca ai ridicat din boli pe multi prunci;
  Bucura-te, ca prin aceasta ocrotitor al copiilor te-ai aratat;
  Bucura-te, ca la tine copiii neincetat au alergat;
  Bucura-te, ca lucrator al dragostei lui Dumnezeu te-ai aratat prin faptele tale;
  Bucura-te, linistirea celor infricosati;
  Bucura-te, pururea ajutator al familiilor noastre;
  Bucura-te, pururea ocrotitor al pruncilor;
  Bucura-te, pustnice, inarmat cu daruri ceresti;
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Condacul 6 :

  Sfinte Stelian; ca locurile cele neumblate ale pustiei, cu rugaciunile tale le-ai umplut de buna mireasma, ca un alt Ilie Tesviteanul, odrasla pustiei aratandu-te; pentru aceasta, lauda aducem lui Dumnezeu si cantam : Aliluia !

  Icosul 6 :

  Ca un luceafar stralucind, intunericul necredintei ai risipit, si cu numele tau cel sfintit pe multi din umbra pacatului la lumina mantuirii i-ai ridicat; pentru aceasta si darul de a face minuni de la Domnul ai primit. Pentru ale tale osteneli si daruri duhovniceeti cantam catre tine asa :

  Bucura-te, vazatorule de Dumnezeu prea luminat;
  Bucura-te, locas prea infrumusetat al Sfantului Duh;
  Bucura-te, prin care se impodobesc cuviosii;
  Bucura-te, prin care se intarese credinciosii;
  Bucura-te, ca ai gustat dulceata raiului, aflandu-te in trup stricacios;
  Bucura-te, ca te-ai indulcit de painea vietii;
  Bucura-te, ca te-ai adapat cu apa vietii;
  Bucura-te, ca ne-ai aratat noua calea la cer;
  Bucura-te, focule care arzi taberele demonilor;
  Bucura-te, mangaierea celor intristati;
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Condacul 7 :

  Toata firea omeneasca s-a minunat de viata ta cea insingurata, Cuvioase Stelian, imbracat fiind in haina smereniei celei adevarate si de la Domnul invrednicindu-te de mari daruri; pentru aceea, impreuna cu tine slavim pe Dumnezeu cantand : Aliluia !

  Icosul 7 :

  Aratat-a faptura noua Stapanul tuturor prin tine, cuvioase parinte, prin tine care toata viata pentru Domnul Hristos in pustie ai petrecut, cu smerenie gandind spre cele inalte si cu rugaciunea izvor de daruri imbelsugand. Iar noi, cei intunecati cu grijile si patimile, cu umilinta laudam dragostea ta cea curata si sfanta pentru Dumnezeu si cu bucurie cantam catre tine asa :

  Bucura-te, trandafir inmiresmat cu mirosul cel de taina;
  Bucura-te, izvor nesecat de bunatate;
  Bucura-te, rugator fierbinte pentru cei cuprinsi de patimi;
  Bucura-te, pastorul nostru cel preabun;
  Bucura-te, parintele nostru cel milostiv si bland;
  Bucura-te, vindecatorul suferintelor noastre;
  Bucura-te, calauzitorul vietii noastre;
  Bucura-te, mangaietorul sufletelor intristate;
  Bucura-te, linistitorul sufletelor tulburate;
  Bucura-te, ridicarea celor cazuti in pacat;
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Condacul 8 :

  In trup fiind tu inca toti s-au bucurat de ingereasca ta viata, iar acum, in slavile ceresti fiind, inaintea Imparatului Hristos stand, nu ne uita pe noi cei ce savarsim pomenirea ta; ci te roaga pentru noi, cerand pentru noi iertare de pacate si impartasire de vesnicele bunatati, ca sa cantam impreuna cu tine in veci : Aliluia !

  Icosul 8 :

  Vazandu-te pe tine vas ales al Sfantului Duh, din locuri indepartate la tine au alergat multimile de credinciosi, si de la tine au cerut ajutor; carora vindecari revarsand, auzi de la noi unele ca acestea :

  Bucura-te, rugatorule spre mantuire al celor ce te cinstesc;
  Bucura-te, tamaduirea celor bolnavi si a celor suferinzi;
  Bucura-te, cel ce ai biruit cu rugaciunea sagetiie vrajmasului;
  Bucura-te, ca Dumnezeu a salasluit in inima ta curata;
  Bucura-te, ca nevointele tale pe ingeri au veselit;
  Bucura-te, ca prin ele pe diavol ai biruit;
  Bucura-te, ca ai izbavit pe credinciosi de vrajmasi cu rugaciuniie tale;
  Bucura-te, stalpul cel drept al monahilor;
  Bucura-te, cinstea si podoaba credinciosilor;
  Bucura-te, cel ce te rogi necontenit pentru toti catre Dumnezeu;
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Condacul 9 :

  Cand ai ajuns la sfarsitul ostenelilor tale cele mantuitoare, Cuvioase Stelian, ti-ai incredintat sufletul tau curat in mainile lui Dumnezeu; iar sfintii ingeri l-au purtat la tronul cel mai presus de ceruri cantand cantare de lauda catre Dumnezeu, Care este minunat intru sfintii Lui : Aliluia !

  Icosul 9 :

  Inteleptii cei binevorbitori nu pot lauda cum se cuvine puterea dragostei tale catre Dumnezeu, ca ai miluit cu rugaciunea si cu fapta, aratandu-te : buna calauzire celor rataciti, bolnavilor tamaduire, maicilor ramase fara de prunci mangaiere; iar noi, bucurandu-ne de darul acesta minunat dat tie, eu multumire cantam :

  Bucura-te, ca din lume in pustie te-ai ascuns ca pe Dumnezeu sa-L lauzi;
  Bucura-te, ca si acum nu incetezi a te ruga pentru noi;
  Bucura-te, ca Dumnezeu ti-a dat tie darul facerii de minuni;
  Bucura-te, ca pe maicile mahnite de moartea pruncilor cu rodire iarasi le-ai mangiiat;
  Bucura-te, ca te-ai aratat tamaduitor de multe patimi;
  Bucura-te, doctor grabnic tamaduitor;
  Bucura-te, ajutatorul nostru cel fierbinte;
  Bucura-te, cel ce aperi pe prunci de boli;
  Bucura-te, mare folositor al celor ce-ti poarta numele;
  Bucura-te, grabnicule ajutator al celor ce te cinstesc pe tine;
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Condacul 10 :

  Avand indrazneala catre Hristos, Dumnezeul nostru, pe acesta roaga-L, Sfinte Stelian, pentru noi cei ce savarsim cu dragoste pomenirea ta, preaslavind pe Dumnezeu si cantand : Aliluia !

  Icosul 10 :

  Cu smerenie ne inchinam lui Dumnezeu si cu credinta sarutam sfanta icoana ta, Cuvioase Parinte Stelian; si sufletul nostru si trupul nostru primesc ajutor si izbavire de patimi, de ispite si de primejdii; pentru aceasta te laudam cantand :

  Bucura-te, mirul cel bun mirositor al lui Hristos;
  Bucura-te, ca ale tale rugaciuni sunt bine-primite;
  Bucura-te, ca prin ele credinciosii primesc har;
  Bucura-te, cel ce biruiesti ispitele de tot felul;
  Bucura-te, cel ce doresti mantuire sufletelor noastre;
  Bucura-te, curatitorule de patimi al trupurilor noastre;
  Bucura-te, ocrotitorul celor din primejdii;
  Bucura-te, ca tu ne esti aparator la Judecata;
  Bucura-te, cel ce prin impartasire esti fiu al lui Dumnezeu
  Bucura-te, inaltarea credinciosilor spre mantuire;
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Condacul 11 :

  Cuvioase Parinte Stelian, tu care toata viata te-ai aratat implinitor al poruncilor Domnului, da-ne si noua ajutor ca sa fim lucratori poruncilor Sale si mostenitori ai imparatiei cerurilor facandu-ne, sa cantam impreuna cu tine in veci : Aliluia !

  Icosul 11 :

  Veniti toti credinciosii sa ne inchinam in biserica Domnului si sa ne rugam Cuviosului Stelian, pe care, cinstindu-l cu cantari duhovnicesti si cu faclii aprinse, sa cantam asa :

  Bucura-te, inger de trup purtator;
  Bucura-te, omule cu ingerii vorbitor;
  Bucura-te, ca viata toata Domnului o ai inchinat;
  Bucura-te, ca prin aceasta sluga buna a Domnului te-ai aratat;
  Bucura-te, ca tu cununa nemuririi de la Dumnezeu ai primit;
  Bucura-te, ca fericirea cereasca cu toti sfintii ai mostenit;
  Bucura-te, ca de acolo pe noi ne priveghezi;
  Bucura-te, ca prin rugaciunile tale pe noi ne intaresti;
  Bucura-te, ca si acum la ajutorul tau alergam;
  Bucura-te, invatatorul tinerilor si sprijinitorul batranilor;
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Condacul 12 :

  Laudand proslavirea ta te fericim toti credinciosii, Cuvioase Parinte Stelian, lauda Bisericii si podoaba monahilor; roaga pe Milostivul Dumnezeu sa ocroteasca Biserica si pe credinciosii robii Sai de toata reaua intamplare; ocroteste casele noastre cu caldura rugaciunilor tale ca impreuna sa cantam cantare sfanta : Aliluia !

  Icosul 12 :

  Ca un trandafir nevestejit cu buna mireasma a darului lui Dumnezeu ai umplut, cuvioase parinte, marginile lumii; umple de buna mireasma duhovniceasca pe cei ce praznuiesc pomenirea ta si ti-au alcatuit laude ca acestea :

  Bucura-te, cel ce cu iubirea ta pe credinciosi ai luminat;
  Bucura-te, cel ce cu dar dumnezeiesc pe bolnavi ai vindecat;
  Bucura-te, izvor nesecat al laudei celei sfinte;
  Bucura-te, desfatarea celor minunate si negraite;
  Bucura-te, alinarea cea dulce a pruncilor celor iubiti;
  Bucura-te, ca pe toti ii mangai, facandu-i fericiti;
  Bucura-te, ca toti primim indemnurile tale;
  Bucura-te, ca toti urmandu-ti pilda vietii ne mantuim;
  Bucura-te, mangaierea celor ce cer la tine ajutor;
  Bucura-te, sprijin si sfant ocrotitor al crestinilor;
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Condacul 13 :

  ( acest condac se zice de trei ori )

  O, preafericite, sfinte si facatorule de minuni Parinte Stelian, primind aceasta putina rugaciune ce se inalta intru lauda ta, mijloceste la Bunul Dumnezeu pentru noi cei ce te cinstim pe tine, iertare de pacate sa ne daruiasca, sanatate noua si copiilor nostri, pace lumii si liniste caselor noastre, ale celor ce slavim pe Dumnezeu si cantam : Aliluia !

  O, preafericite, sfinte si facatorule de minuni Parinte Stelian, primind aceasta putina rugaciune ce se inalta intru lauda ta, mijloceste la Bunul Dumnezeu pentru noi cei ce te cinstim pe tine, iertare de pacate sa ne daruiasca, sanatate noua si copiilor nostri, pace lumii si liniste caselor noastre, ale celor ce slavim pe Dumnezeu si cantam : Aliluia !

  O, preafericite, sfinte si facatorule de minuni Parinte Stelian, primind aceasta putina rugaciune ce se inalta intru lauda ta, mijloceste la Bunul Dumnezeu pentru noi cei ce te cinstim pe tine, iertare de pacate sa ne daruiasca, sanatate noua si copiilor nostri, pace lumii si liniste caselor noastre, ale celor ce slavim pe Dumnezeu si cantam : Aliluia !

  Apoi se zice iarasi Icosul intai

  Facatorul ingerilor si al oamenilor te-a ales pe tine dintru inceput ca sa preamaresti cu viata ta ingereasca numele Sfintei Treimi si lepadand purtarea de grija a lumii, ca o raza prealuminoasa a Soarelui dreptatii stralucind viata ta, noi privind preacinstitele tale nevointe, cu smerenie si cu bucune zicem unele ca acestea :

  Bucura-te, cinstea Bisericii sfinte;
  Bucura-te, stalpul cel puternic al Paflagoniei;
  Bucura-te, rugatorul cel mare al pustiei;
  Bucura-te, indreptatorul credintei si al iubirii;
  Bucura-te, chipul cel blind al smereniei;
  Bucura-te, mangaierea credinciosilor;
  Bucura-te, indreptatorul cel bun al pacatosilor;
  Bucura-te, alinarea cea blanda a bolnavilor;
  Bucura-te, lauda cea curata a credinciosilor;
  Bucura-te, ingradirea cea lina a pustnicilor;
  Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  si Condacul intai

  Iubite al lui Hristos, facatorule de minuni, grabnic ajutatorule al nostru, cuvioase parinte, slavind pe Dumnezeu, Cel ce te-a sfintit pe tine din sanul maicii tale, cele de lauda aducem tie. Din toate nevoile scapa-ne pe noi, cei ce graim catre tine : Bucura-te, Sfinte Steliane, mare facator de minuni !

  Apoi se zice aceasta

  RUGACIUNE

  Cuvioase Parinte Stelian, sprijinitorul si calauzitorul in rugaciunile noastre, patimile trupesti biruind si impreuna cu ingerii locuind, privesti neincetat marirea cea gatita sfintilor, de lumina cereasea umplandu-te. Acum, in marirea cereasca vietuind si inaintea Imparatului Hristos stand, nu uita pe credinciosii care cu indrazneala inalta rugaciuni si cer sprijinul tau. Cel ce de la sanul maicii tale ai fost sfintit, si vas ales al Duhului Sfant te-ai aratat, luand sub ocrotirea ta pe mame si pe copii, ferindu-i de intristare si de boala, arata-te grabnic vindecator al suferintelor si al boliior sufletesti si trupesti ale celor ce te lauda pe tine. Cel ce din pustiul Paflagoniei ai facut loc de preamarire a Sfintei Treimi, fa si din pustiul inimilor noastre tarina bine-placuta a harului duannezeiesc, in care sa infloreasca crinii cei mantuitori ai credintei si sa se inmulteasca roadele sfintitoare ale faptelor bune; ocroteste eu rugaciunile tale familiile si pe copiii nostri, cerand de la Milostivul Dumnezeu iertare de pacate, sanatate si mantuire, ca prin tine si impreuna cu tine sa laudam numele cel sfant al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

 6. #6
  Moderator Floricica Veterana andreuk's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.10.2007
  Postari in forum
  11.694
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 7. #7
  iuliana81
  Guest
  Multumesc frumos, Andreea, pentru ca ai impartasit cele de mai sus. Sincer, nu stiam ca azi este Sf. Stelian, si de aceea ma bucur tare ca am aflat de la tine. Fetita mea face azi 7 luni, si consider ca ziua asta este acum si mai binecuvantata. Pupicei lui Marco, si multa sanatate sa ii dea DD!

 8. #8
  Moderator Floricica Veterana andreuk's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.10.2007
  Postari in forum
  11.694
  Cu mult drag Iuliana!!Sa va creasca mare fetita.Mare si sanatoasa!!Apoi, de la Dumnezeu toate cele ce ii sunt de folos, vor veni.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari