Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Moderator Floricica Veterana dami28elena11's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.07.2006
  Postari in forum
  24.097

  Manastiri vizitate de voi

  As vrea sa scriem aici la ce manastiri am fost si ce impresii am avut de acolo.
  Daca se poate si o descriere a locului vizitat( se poate lua si de pe net) daca este ceea ce intra-devar ati vazut acolo.Multumesc!

 2. #2
  Floricica Nou Venita Adina_B's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.09.2011
  Postari in forum
  56
  Buna,
  Deschid eu lista :)

  Am fost pe la mai multe manastiri, de fiecare data cand am batut tara in lung si in lat.
  Am fost in Moldova, si la cele mai cunoscute, si la cele mai putin cunoscute. Dintre ele, mi-a ramas in gand Putna si Dragomirna. La manastirea Bogdana din Radauti m-am simtit ca acasa, un sentiment de bine pe care rareori ti-l ingaduie Dumnezeu in viata. Am urcat pe jos, prin padure, la Schitul Sihla, si, pe partea cealalta a muntelui, la Schitul Ioan Botezatorul.

  In Bihor, langa Beius, e schitul Huta, sus pe munte, unde a lacrimat icoana Maicii Domnului in zi de hram. E langa locul meu de nastere si e f frumos.

  La Busteni, e schitul Busteni, usor accesibil, chiar langa telecabina, ff frumos, si cu un parinte staret deosebit.

  Manastirile din Valcea sunt iar tare frumoase, pline de flori vara, au grija maicutele de la Horezu, Bistrita, etc.

  Mi-a placut foarte mult in Dobrogea, la manastirea Cocos si la pestera Sf Ap. Andrei.

  Cat am locuit in Bucuresti, am mers mereu la manastirea Radu-Voda, care adaposteste o parte din moastele Sf Nectarie. Un loc deosebit, il recomand din tot sufletul bucurestenilor.

  (Nu am timp sa caut linkuri acum, mai revin si completez daca e nevoie.)

 3. #3
  Floricica Debutanta llorikiss's Avatar
  Membru inregistrat la
  11.08.2011
  Postari in forum
  693
  Pentru pelerinii care vin să viziteze Perla Carpaților, stațiunea montană Sinaia, trei obiective merită întreaga atenție: Munții Bucegi, Castelul Peleș și Mănăstirea Ortodoxă Sinaia. Mănăstirea Sinaia, supranumită 'Catedrala Carpaților', situată într-un cadru natural feeric, datează din secolul al XVII-lea și reprezintă identitatea istorică a orașului, fiind prima construcție pe acest teritoriu. Fondatorul Mănăstirii Sinaia este Spătarul Mihail Cantacuzino care împreună cu mama sa, Elena și cu sora sa Stanca, face un pelerinaj la Locurile Sfinte (Ierusalim, Nazaret, etc.), ajungând cu această ocazie la Muntele Sinai unde s-a rugat în Mănăstirea Sfânta Ecaterina. Impresionat de cea ce a văzut, s-a hotărât ca la întoarcerea în Țara Românească, să construiască în munții românești și să închine Sfintei Fecioare Maria, o mănănăstire care să poarte numele Muntelui Sinai și aceasta este Mănăstirea Sinaia. Importanța Muntelui Sinai ține de istorie și tradiția biblică, aici Moise primind tablele legii cu cele zece porunci.

 4. #4
  Moderator Floricica Veterana dami28elena11's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.07.2006
  Postari in forum
  24.097
  Eu am fost la Prislop.Este superb acolo.recomand tuturor sa mearga daca pot acolo.
  Aici se afla mormantul parintelui Arsenie Boca.Va spun sincer ca aici parca m-am simtit altfel.Parca te eliberezi de tot si de toate.Traiesti ceva deosebit.Ma bucur din suflet ca am ajuns si oricand voi avea ocazia voi merge
  Recomand sa se mearga in zile normale..sau duminici..nu sarbatori mari..atunci e nebunie..nu ai unde lasa masina..este spatiu mic de parcare..
  Depinde de fiecare cand ii place.Eu am preferat o zi de sambata..si a fost superb.
  Cine a zis ca aceasta manastire este o poarta deschisa spre rai nu a gresit.
  Aflată la 13 km de Hațeg am descoperit Mănăstirea Prislop ca o adevarată poartă spre rai. Drumul destul de greu până la mănăstire este dat repede uitării odată ajuns la poarta acesteia.
  La mormântul acestuia vin zilnic foarte mulți pelerini pentru că părintele a făcut multe minuni în timpul vieții, dar și mai multe după trecerea lui la cele veșnice. Părintele Arsenie avea darul de a citi trecutul, prezentul și viitorul oamenilor, dar și de a vindeca prin puterea lui Dumnezeu. Sunt mulți oameni cu boli grave care au fost vindecați de părintele Arsenie atunci când trăia, însă și după moartea acestuia atingerea crucii de la mormântul său și credința în puterile părintelui continuă să facă minuni.
  De la cimitir poteca se continuă către o peșteră săpată în stâncă de un călugăr, peșteră în care se refugia și părintele Arsenie, uneori chiar si pentru câteva săptămâni, fără hrană, purtând cu el numai Biblia. Urcând către cimitir oboseala își spune cuvântul, dar după un popas la mormântul părintelui Arsenie, aceasta dispare ca prin minune și drumul anevoiois către peșteră pare un joc de copil.
  Modificata de dami28elena11; 19.11.2011 la 11:32:46.

 5. #5
  Floricica Debutanta llorikiss's Avatar
  Membru inregistrat la
  11.08.2011
  Postari in forum
  693
  Manastirea SINAIA este manastirea de suflet al familiei mele.Merita sa mergeti sa o vizitati cu siguranta o sa va intoarceti de cate ori o sa aveti ocazia.

 6. #6
  Moderator Floricica Veterana dami28elena11's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.07.2006
  Postari in forum
  24.097
  Am mai trecut de fiecare data cand merg la ai mei..la manastirea Lainici.

  Unul dintre cele mai importante obiective religioase și turistice din județul Gorj este Sfânta Mănăstire Lainici din orașul Bumbești Jiu. Mănăstirea Lainici, așezată la mijlocul mirificului defileu al Văii Jiului, la 25 km distanță de Petroșani și la 32 km de Târgu Jiu.
  Este frumos si aici .Merita macar calcat pragul daca aveti ocazia sa treceti cu masina pe Defileul Jiului.

 7. #7
  Floricica Nou Venita Adina_B's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.09.2011
  Postari in forum
  56
  Si noi mergem mereu la Prislop, suntem mai aproape, din Tm. Am fost si cu baiatul cel mare de mai multe ori, e un loc deosebit si de mare folos, precum ai spus. Pestera a fost fost sapata de Sf Ioan de la Prislop.

 8. #8
  Moderator Floricica Veterana dami28elena11's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.07.2006
  Postari in forum
  24.097
  In pestera nu am intrat.A intrat sotul cu fetita .
  Si bunica mea care are 81 a intrat singura acolo.
  este foarte frumos.De fiecare data cand merg pe la ai mei...sper sa reusesc sa ajung si la Manastirea Prislop.

 9. #9
  Moderator Floricica Avansata roxie's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.10.2008
  Postari in forum
  2.054
  Ultima data am fost la Sambata de Sus, ctitorita de Constantin Brancoveanu. Este o manastire de calugari, are o arhitectura foarte frumoasa. Tot acolo e si o fantana - Izvorul Tamaduirii, care e atestata inca de la 1500, deci cam cu 150 de ani inainte ca acolo sa existe vreo manastire.

 10. #10
  Floricica Novice qwer1's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.12.2009
  Postari in forum
  597
  Eu, fiind din Bucovina, le-am vizitat pe toate cele de aici si anume: Putna, Sucevita, Moldovita, Voronet, Arbore, Rasca, Bogdana, Probota, Dragomirna, Humor,Slatina, Patrauti, Sf.Ioan cel Nou . E o zona superba, iar manastirile te lasa fara suflare, cu siguranta nu veti regreta in caz ca va hotarati sa le vizitati.Tot din zona Moldovei am mai vizitat Manastirea Neamtului, Secu, Varatec, Agapia.
  Slatina mi-a placut cel mai mult, e ca un colt de Rai, curtea zici ca e dintr-o poveste, e o liniste si o atmosfera cum nicaieri n-am mai intalnit.Pe copilul meu l-am botezat la Rasca, e foarte frumos si acolo,am ales-o fiindca era cea mai apropiata de locuinta noastra.
  Fara sa ma laud, dar Moldova si in special Bucovina e zona cu cele mai frumoase manastiri din tara, de o insemnatate aparte.
  Modificata de qwer1; 22.11.2011 la 09:34:43.

 11. #11
  Floricica Novice cryss4's Avatar
  Membru inregistrat la
  31.03.2011
  Postari in forum
  574
  in DObrogea am fost la Manastirea SF Apostol Andrei unde l-am si botezat pe baiatul meu,Manastirea Dervent.Merita vizitate.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari