Ultimele discutii din forum
 1. #1
  oanachampion
  Guest

  Educatia religioasa a prescolarului

  De la ce varsta incepeti educatia religioasa a copilului? Ce/cat/cum ii spuneti? Cum ii explicati anumite aspecte mai greu de inteles pentru un copil? Il implicati in activitati religioase?

 2. #2
  Floricica Cu Vechime onita's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.01.2007
  Postari in forum
  5.926
  La noi...musulmani fiind, copilul e in legatura constanta cu religia. Tara in care stam e o tara musulmana, de asemenea, asa ca nu are cum sa nu absoarba religia de care apartine.
  Ne rugam de 5ori pe zi....ea de mica ne aducea covorasul de rugaciune, se ruga alaturi de noi. Chemarea la rugaciune la fel...rasuna din moscheile din cartier, pt mine e un sentiment de implinire.

  M-a intrebat intr-o zi ..cam pe la 2 ani...de unde are maini...i-am spus ca i le-a dat DD. Apoi am intrebat-o daca stie de unde vine natura, soarele,luna...cine le-a facut...i-am facut mici povestioare despre DD. I-am explicat de Diavol...i-am spus sa nu ii fie frica si sa incerce sa se roage/ spuna cateva pasaje religioase.
  Nu am fortat-o....e ink mica...dar inevitabil copilasii prind f multe din inclinatia religioasa a unui parinte practicant al religiei de care apartine.

 3. #3
  Floricica Senior raluca28's Avatar
  Membru inregistrat la
  12.11.2009
  Postari in forum
  2.806
  Pai eu am inceput deja- avem in fiecare duminica 15-20 de minute in care citim o povestioara biblica (de pe carti destinate prescolarilor), cantam un cantecel pe tema respectiva (baietelului meu nu ii place sa cante, asa ca nu insist), incepem si incheiem cu o scurta rugaciune, mai ne jucam, mai coloram, mai facem un craft. Uite ce carti citim in ultima vreme- Biblioteca de Duminica .
  Nu insist, doar cat il intereseaza- nu cred ca este diferit in a-i spune o povestioara biblica sau a-i citi o carticica cu Barney si Baby bop, de pilda. Lui ii plac in aceeasi masura.
  Off- topic- Oana, ti-am lasat un mp mai demult- l-ai citit?

 4. #4
  oanachampion
  Guest
  Noi i-am inclus prima data intr-un ritual cand aveau aproape 5 luni, de Samhain (Halloween) 2007... Desi dormeau, saracii, au fost prezenti. Acum ne ajuta in timpul ritualurilor, stiu ce-i aia, stiu ca n-au voie sa se atinga de anumite obiecte etc. Le-am explicat nitel, pe intelesul lor, ca asa cum au o mama si un tata pe Pamant, asa au o mama si un tata divini... Nu stiu cat exact inteleg ei la nici 4 ani, insa nu cred ca le strica...
  Off topic: Raluca, ti-am trimis mesaj.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari