Ultimele discutii din forum
 1. #1
  oanachampion
  Guest

  Cum ne protejam copiii de secte?

  Dupa cum bine stiti, unele secte sunt foarte atragatoare pentru anumite categorii de varste (de ex, satanismul si secta lui Bivolaru erau fff apreciate de adolescenti/tineri). Cum ne putem proteja copiii de secte care exista doar pentru beneficiul liderilor lor (sau datorita sanatatii mentale indoielnice a acestora)?

 2. #2
  Floricica Cu Vechime onita's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.01.2007
  Postari in forum
  5.926
  Parerea mea ca de obicei cei care adera la astfel de secte au probleme de orice fel(familie, scoala, profesie, sociale), nu au o familie care sa ii ajute/sustina/asculte, nu au prieteni, sunt introvertiti, daca au o familie, atunci nu comunica bine...si inevitabil intervin dezechilibre. Dezechilibre care ii fac o prada usoara pt nebuni de tot felul, de toate sectele ticnite, care au in mare parte, daca nu total ritualuri satanice.

  Am cunoscut o fata....care a aderat la secta lui Bivolaru....era numai cu transe, cu puteri exterioare, cu aure....adik deja isi creea o lume a ei in care credea cu ochii inchisi. Istoricul ei: crescuta de mama, multe neajunsuri, dezamagita in dragoste, dorind mereu sa aiba si sa faca orice sa epateze, o experienta traumatizanta cu o talharie....a cedat nervos si pana la urma a ajuns sa fie tratata la psihiatrie.

 3. #3
  Floricica Senior Diandrea's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.05.2009
  Localitate
  Satu Mare
  Postari in forum
  2.564
  Fetelor, eu una nu as fi asa transanta ca voi....Desigur ca nu as accepta ca odorul meu sa adere la secte sataniste sau cele de genul lui Bivolaru....dar daca de exemplu fiica mea ar veni sa-mi spuna ca vrea sa participe la la alt cult (cu scaun la cap) gen catolic, penticostal, Martor al lui Iehova etc...deci orice alt cult in afara ortodoxiei....dar nu ma refer aici la extreme...as fi de acord....Sunt ortodoxa .....tatal meu e catolic, avem in familie reformati..mama lucreaza pentru o doamna evreica...(si cand zic doamna ma refer ca e asa in toate punctele de vedere).....asa ca nu as avea nici o problema cu o alta abordare a religiei din partea copilului meu....

 4. #4
  Floricica Cu Vechime onita's Avatar
  Membru inregistrat la
  14.01.2007
  Postari in forum
  5.926
  Haha.....eu sunt transanta deja. Dpv meu, cum se stie deja:))...religie m buna ca a mea nu e. Asa ca as cauta 'nod in papura' si sa ii dovedesc greseala.

 5. #5
  oanachampion
  Guest
  Nu sunt transanta, doamne fereste. Pot adera la orice religie doresc, insa nu la secte aiurite... Adica nu ar fi un capat de tara daca vor sa fie crestini, musulmani, budisti etc, insa fazele de genul secta lui Bivolaru sau satanismul... hmmm...

 6. #6
  oanachampion
  Guest
  Religia mea e cea mai buna PENTRU MINE. Si pentru altii care simt la fel. Copiii mei s-ar putea sa aiba alta cale in viata, nu-i nimic rau in asta, toate drumurile duc la d-zeu (mai putin cele aberante, care n-au de-a face cu credinta in sine... satanismul, de ex, dupa parerea mea, nu e o religie, e o "anti-religie" si e, intr-un fel, modul teribilist al unor copii de a se revolta impotriva crestinatatii parintilor).

 7. #7
  Floricica Nou Venita Villi's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.12.2010
  Postari in forum
  237
  Extremele de orice fel nu sunt tocmai bune. Situatia mi se pare la fel si in cazul in care se exagereaza cu privire la ,,perfectiunea" unei religii sau alta ( de genul ,,religie mai buna ca a mea nu e".
  Modificata de Villi; 19.03.2011 la 18:28:36.

 8. #8
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664
  A fost chiar aseara la Romania te iubesc un reportaj despre secte si cat de periculoase sunt unele dintre ele. Din cate am retinut sunt 15 secte recunoscute de minesterul culturii si cultelor insa de fapt sunt mult ma multe. Aratau acolo cum li se cereau bani oamenilor (a 10-a parte din venituri) cum in functie de afectiuni se percepea o anumita taxa samd.

  Si eu as incerca sa imi protejez copilul de a se aflilia vreunei secte dubioase cum sunt cele mentionate de voi.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari