Ultimele discutii din forum
+ Raspunde
Pagina 1 din 13
1 2 3 4 5 6 7 11 ... Ultima paginaUltima pagina
  1. #1
    Administrator Floricica Debutanta administrator's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.04.2005
    Postari in forum
    1.037

    CONCURS: Sarbatori cu har de la Vel Pitar

    Copilul.ro si Vel Pitar te invita la CONCURS!

    Spuneti-ne ce retete folositi pentru bunatatile dulci pe care le pregatiti pentru masa de Paste si sunteti inscrise in concursul nostru!

    Vel Pitar este liderul pietei romanesti a produselor de panificatie si morarit si ocupa un rol important in domeniul productiei si distributiei de biscuiti, napolitane, specialitati de cofetarie si produse de patiserie. Pentru a oferi clientilor finali cea mai buna calitate, Vel Pitar se axeaza pe o tehnologie moderna in industria de morarit si panificatie.

    Premii:
    3 premii a cate un pachet ce va contine traditionalul Cozonac de la Buni (cozonac cu nuca, pentru toata familia), rulada Almadolce (de savurat alaturi de prieteni), fursecuri decorate, miniprajiturile Clopotel pe gustul copiilor si muffins cu vanilie.

    Perioada de desfasurare: 05 - 11 aprilie 2012

    Mult succes tuturor!

  2. #2
    Floricica Debutanta cristina.sofia's Avatar
    Membru inregistrat la
    14.03.2012
    Postari in forum
    702
    haideti ca sunt prima! va voi scrie o reteta de pasca pe care o stiu de la bunica mea:
    pt aluat:3 oua o cana de lapte 500 gr faina un pliculet de drojdie uscata,100 ml ulei arome (rom, coaja de lamaie)
    100 gr zahar

    Pentru umplutura:
    750 gr. brinza de vaci sarata, 100 gr. unt, 200 ml smintina, 50 gr. gris,50 gr. faina, 200 gr. zahar, 5 oua, 100 gr.stafide, 30 ml de rom, coaja rasa de portocala sau lamaie


    Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din suvite de aluat impletit.

    Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisandu-se alternativ doua cite doua.

    In spatiul din mijloc se pune umplutura. Se freaca brinza intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, se adauga galbenusurile, untul topit (dar rece), smantana, grisul, faina, coaja de portocala rasa si stafidele, care s-au tinut o ora in rom sau lapte.

    Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit se pune peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare.

    Aluatul se preseaza cu mina lateral, inalt pe marginile tavii, iar la mijloc se pune crema, care se niveleaza.

    Se aseaza deasupra un gratar din aluat, se unge cu ou si se da pasca la copt in cuptorul incalzit pana devine aurie!Pofta buna

  3. #3
    Floricica Debutanta llorikiss's Avatar
    Membru inregistrat la
    11.08.2011
    Postari in forum
    693
    Retete traditionale , reteta pe care mama mea o are de la bunica si bunica de la strabunica ... sunt cei mai buni cozonaci si sper ca si fetita mea sa pastreze aceasta reteta.

    Ingrediente aluat:
    600 gr faina
    100 gr zahar
    1 praf de sare
    50 gr drojdie
    400 ml lapte
    3 galbenusuri de ou
    1 ou pentru uns
    4 linguri de Rama (unt)topit

    Crema:
    200 gr zahar
    200 gr rama (unt)
    200 gr visine desamburite(e optional)
    2 fiole de esenta de vanilie(sau 3 plicuri zahar vanilat)
    3 linguri cacao

    Preparare :

    Incalzim laptele cat sa fie caldut si dizolvam in el 1 praf de sare, 100 gr zahar si 50 gr drojdie.Lasam la loc caldut sa dospeasca. Intr-un vas punem cei 600 gr faina adaugam maiaua dospita si cele 3 galbenusuri de ou si framantam bine pana ce aluatul devine omogen .In acest moment adaugam cele 4 linguri de Rama topit si continuam framantatul pana rama topita se lucreaza bine in aluat. Pe o fata de masa pe care in prealabil am presarat-o cu faina rasturnam aluatul si il impartim in sase parti egale.Fiecare parte il intindem sub forma dreptunghiulara cu grosime de jumate centimetru.
    Dupa ce am intins aluatul ne apucam de preparat crema in felul urmator: 200 gr rama se freaca spuma cu 200 gr zahar si cele 2 fiole de esenta de vanilie apoi se adauga 200 gr visine desamburite (dupa cum am spus e optional adaugarea de visine).
    Aluatul intins se unge cu aceasta crema ,fiecare bucata , se ruleaza si apoi impletim tot cate trei rulouri si obtinem astfel doua corzi impletite. Impletiturile le asezam in forma de cozonac unsa si tapetata(daca folositi hartie de copt sa ungeti si aceasta)si lasati la loc caldut la dospit pentru 1 ora. Inainte cu 15 minute de a expira timpul de dospit porniti cuptorul. Dupa ce corzile au dospit le ungem deasupra cu ou si le dam la cuptorul preincalzit initial cam 10 minute la foc tare apoi reduciti focul la minim si lasati la copt pana la proba cu scobitoarea cand nu mai ramane aluat pe el(eu l-am copt aproximativ 35 minute ,dar timpul de coacere difera de la un cuptor la altul).Dupa ce a copt scoatem din cuptor si lasam impletiturile in tavi acoperite cu un prosop pana racesc un pic (15 minute), apoi le scoatem cu grija ,indepartam hartia de copt daca am folosit si le lasam acoperite pana racesc complet.
    Dupa racire se feliaza si se poate servi .
    Pofta Buna !!!!!

  4. #4
    Floricica Nou Venita savuflori86's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.10.2009
    Postari in forum
    102
    Una din retetele ce eu o ador , e prajitura cu Fanta .

    Blat

    6oua, 6 linguri zahar, 100 ml ulei, 6 linguri faina, un praf de copt, cacao

    galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o crema groasa ca o maioneza.

    albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu crema de galbenusuri , se adauga faina, praful de copt si cacauoa.

    se coace un blat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la racit.



    Crema

    500g branza dulce mai cremoasa, 200g zahar pudra, 200g unt, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de rom, un plic de gelatina

    gelatina se pune in 100ml lapte sau apa la hidratat 10 minute apoi o punem la topit.

    branza se freaca cu zaharul, se adauga untul si esentele.

    in gelatina rocorita se pun 2 linguri de crema, se amesteca bine apoi o turnam usor in crema de branza amestecand incontinuu.

    Crema o intindem pe blatul rece.



    Glazura

    2 budinci de vanilie, 700ml suc de fanta de portocale, zahar dupa gust, tinand cont ca si sucul este dulce

    se dizolva budinca in suc rece si se fierbe pana se ingroasa.

    o lasam sa se rocoreasca putin si o intindem usor pe prajitura.

  5. #5
    Floricica Nou Venita florydogaru's Avatar
    Membru inregistrat la
    25.01.2006
    Postari in forum
    6
    Gumanii

    1 pachet margarina;
    300 de gr. zahar;
    4 oua;
    300 gr. faina;
    1 pachet praf de copt.

    Crema:
    1 pachet margarina se freaca spuma cu 1 borcan de gem si esenta de vanilie.

    Margarina se freaca cu 150 g de zahar, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina treptat, praful de copt dizolvat in 2-3 linguri de lapte. Albusurile se bat spuma, se adauga 150 gr. zahar si se mai bat putin, apoi se adauga peste compozitia de mai sus. Coca se imparte in 2 se coc 2 foi in tava unsa si tapetata cu faina. La una din tavi se adauga 2 lingurite de cacao.
    Dupa ce foile s-au copt se unesc cu crema. Se asambleaza in tava, deasupra se pudreaza si se lasa pana a doua zi pana cand se taie.

  6. #6
    Floricica Nou Venita lucretia's Avatar
    Membru inregistrat la
    04.12.2007
    Postari in forum
    42
    aluat:4 oua , lapte 500 gr faina un pliculet de drojdie uscata,100 ml ulei (rom, coaja de lamaie)
    100 gr zahar

    Pentru umplutura:
    750 gr. brinza de vaci dulce, 100 gr. unt, 200 ml smintina, 50 gr. gris,50 gr. faina, 200 gr. zahar, 5 oua, 100 gr.stafide, 30 ml de rom, coaja rasa de portocala sau lamaie


    Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din suvite de aluat impletit.

    Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisandu-se alternativ doua cite doua.

    In spatiul din mijloc se pune umplutura. Se freaca brinza intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, se adauga galbenusurile, untul topit smantana, grisul, faina, coaja de portocala rasa si stafidele, care s-au tinut o ora in rom sau lapte.

    Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit se pune peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare.

  7. #7
    Floricica Nou Venita branescu's Avatar
    Membru inregistrat la
    10.03.2012
    Postari in forum
    51
    Eu folosesc reteta de fursecuri cu nuci care este asa;3 cesti ulei,3 cesti zahar,6 cesti faina,2 oua 1 praf decopt,coaja de lamaie si nuci.se amesteca uleiul cu zaharul si ouale,se freaca pana la topirea zaharului,se pune faina ,praful de copt ,coaja lamaie,.obtinem o compozitie mai groasa ca smantana .luam cu lingura si punem in tava,punem nuca deasupra si la cuptor circa 20 min.si cozonacul nu lipseste;1 kg de faina,7 oua ,o jum litru lapte,50 grama drojdie,300 gr zahar,esente rom,coaja lamaie,margarina 250 gr,ulei 200ml,nuci pisate SI CACAO.se pun il lighean faina,ouale si laptele caldut in care am topit zaharul,se amesteca dupa care punem margarina topita si putin ulei,punem drojdia care am dizolvat-o in putin lapte cald,framantam bine .lasam sa creasca 1 ora.pregatim crema;nucile cu esenta de rom ,3linguri de zahar si un albus de ou SI 4 LINGURI DE CACAO.le amestecam bine.dupe ce a crescut coca o impart in doua o intind pun crema,rulez frumos,ung cu galbenus deasupra,pun bucati de nuci deasupra si la cuptor circa 45 min.pofta buna

  8. #8
    Floricica Novice Maria's Avatar
    Membru inregistrat la
    14.04.2011
    Postari in forum
    414
    Citat Postat de savuflori86 Vezi mesajul
    Una din retetele ce eu o ador , e prajitura cu Fanta .

    Blat

    6oua, 6 linguri zahar, 100 ml ulei, 6 linguri faina, un praf de copt, cacao

    galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o crema groasa ca o maioneza.

    albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu crema de galbenusuri , se adauga faina, praful de copt si cacauoa.

    se coace un blat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la racit.



    Crema

    500g branza dulce mai cremoasa, 200g zahar pudra, 200g unt, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de rom, un plic de gelatina

    gelatina se pune in 100ml lapte sau apa la hidratat 10 minute apoi o punem la topit.

    branza se freaca cu zaharul, se adauga untul si esentele.

    in gelatina rocorita se pun 2 linguri de crema, se amesteca bine apoi o turnam usor in crema de branza amestecand incontinuu.

    Crema o intindem pe blatul rece.



    Glazura

    2 budinci de vanilie, 700ml suc de fanta de portocale, zahar dupa gust, tinand cont ca si sucul este dulce

    se dizolva budinca in suc rece si se fierbe pana se ingroasa.

    o lasam sa se rocoreasca putin si o intindem usor pe prajitura.
    E super prajitura cu Fanta,mi a facut si mie mama soacra de ziua mea si a avut mare succes.

  9. #9
    Floricica Nou Venita stelanegut's Avatar
    Membru inregistrat la
    24.04.2009
    Postari in forum
    12
    PASCA FARA ALUAT
    1 kg. branza dulce de vaci. 7 oua ,420 g. zahar,4 pliculete zahar vanilat, 4 linguri rase de faina,1 varf de cutit sare,2 linguri de gris,2 linguri cu varf de lapte praf, 175 g. unt topit,jumatate de pliculet praf de copt, 80-100 g. stafide,zahar pudra pentru ornat.
    Se trece branza dulce prin sita sau se mixeaza cu mixerul.Se separa ouale albusurile se bat spuma.
    Branza dulce se freaca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si untul topit.
    Se adauga faina, praful de copt si sarea, toate cernute, si apoi sarea, grisul, laptele praf si stafidele si se omogenizeaza.Se adauga albusurile batute, amestecand usor dupa fiecare.
    Tava de copt se unge bine cu margarina sau unt si se tapeteaza cu gris
    Se toarna umplutura si se pune in cuptorul incins, la foc mediu cca. 65-70 de minute.
    Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe platoul .
    Se orneaza cu zahar pudra.



    .
    Modificata de stelanegut; 05.04.2012 la 18:49:03.

  10. #10
    Floricica Nou Venita mona_contra's Avatar
    Membru inregistrat la
    05.04.2012
    Postari in forum
    11
    Cea mai buna PASCA CU BRANZA DE VACI mancata (si facuta) de mine vreodata:
    Ingrediente:
    9 oua + 1 ou pentru uns Pasca
    1 kg branza de vaci dulce
    4 linguri de faina
    esente dupa gustul fiecaruia (eu pun de rom pentru ca merge bine cu stafidele si branza)
    zahar dupa gust (o Pasca o fac mai putin dulce ca sa ii pot da si fetitei mele, alta o fac cu mult zahar,pe gustul sotului meu)
    un vf de cutit de sare
    150 gr stafide aurii
    zahar pudra cu aroma de vanilie pentru ornat.
    Mod de preparare:
    1. Branza de vaci, galbenusurile, sarea, stafidele (daca vrei, le poti inmuia cu 30 min mai inainte in esenta de rom), esentele si zaharul se amesteca.
    2.Cele 4 linguri de faina se adauga peste amestecul de branza cu galbenusuri s.a.m.d.
    3.Se bat albusurile spuma.
    4.Se incorporeaza albusul batut spuma in "crema" de la punctul 2.
    5.Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina.
    6.Se toarna in tava compozitia, se unge cu un ou batut ca pentru omleta, apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade (primele 15 minute ramane la temperatura asta, dupa care se da la o temperatura de 160 grade), pe pozitia din mijloc a cuptorului cca 60-70 minute.
    Pentru cei ce nu au termometru la cuptor: la inceputul (15 min) focul trebuie sa fie "iute", dupa care focul trebuie sa fie "moale".
    Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe platoul de servit.
    Se orneaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
    Pofta buna!


    Cand a mancat sotul meu prima data Pasca cu branza de vaci, facuta de mine, a zis ca "asta nu e Pasca, e tort de branza" (el adora torturile!). :)
    Modificata de mona_contra; 05.04.2012 la 20:21:08.

  11. #11
    Floricica Nou Venita mona_contra's Avatar
    Membru inregistrat la
    05.04.2012
    Postari in forum
    11

    Nu e bine

    Citat Postat de stelanegut Vezi mesajul
    PASCA FARA ALUAT
    1 kg. branza dulce de vaci. 7 oua ,420 g. zahar,4 pliculete zahar vanilat, 4 linguri rase de faina,1 varf de cutit sare,2 linguri de gris,2 linguri cu varf de lapte praf, 175 g. unt topit,jumatate de pliculet praf de copt, 80-100 g. stafide,zahar pudra pentru ornat.
    Se trece branza dulce prin sita sau se mixeaza cu mixerul.Se separa ouale albusurile se bat spuma.
    Branza dulce se freaca cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si untul topit.
    Se adauga faina, praful de copt si sarea, toate cernute, si apoi sarea, grisul, laptele praf si stafidele si se omogenizeaza.Se adauga albusurile batute, amestecand usor dupa fiecare.
    Tava de copt se unge bine cu margarina sau unt si se tapeteaza cu gris
    Se toarna umplutura si se pune in cuptorul incins, la foc mediu cca. 65-70 de minute.
    Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe platoul .
    Se orneaza cu zahar pudra.



    .
    stelanegut: Reteta ta e luata de pe acest blog: http://savalaura.blogspot.com/2011/0...ara-aluat.html Tu esti autoarea ei?!?! Si, oricum, a mai fost publicata,deci inscrierea ta in concurs nu e prea corecta... Gresesc?!???

+ Raspunde
Pagina 1 din 13
1 2 3 4 5 6 7 11 ... Ultima paginaUltima pagina
load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari