Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime flora73's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.03.2008
  Postari in forum
  7.652
  Eu sunt ortodoxa, sotul meu este catolic si am ales sa botezam fetita catolica.

  Vreau sa stiu parerea mamicilor catolice ce va trebui sa fac cand va trebui sa-i fac comuniunea la fata.Caci va face cam pe la varsta de 7,8 ani.

  Cum va trebui sa organizez comuniunea?

  Sau mai bine zis se foloseste asta si in Romania?

 2. #2
  stefaniajohansson
  Guest
  la ce te referi legat de organizare? cum sa faci petrecerea? noi nu suntem catolici, eu sunt ortodoxa si sotul protestant si am botezat-o pe Jacquei la protestanti, deci si ea se va comunica/confirma. la petrecere trebuie sa fie ca un mini-botez..sau un maxi chef heheh..dupa biserica vine lumea acasa si le oferiti de mancare..ea va primi cadouri..cam atat..nu e complicat. plus ca inainte de comuniune ea va fi la parohie saptamanal si va fi pregatita pentru aceasta taina a comuniunii..la noi ii spune confirmare, si asta pentru ca acest ritual este, de fapt, un al 2-lea botez, care are loc cand copilul incepe sa constientizeze relatia sa cu Divinitatea si vrea ca confirme credinta..pt ca la botez nu e constient de faptul ca devine crestin..

 3. #3
  Floricica Cu Vechime flora73's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.03.2008
  Postari in forum
  7.652
  Stiam ca-i ca un botez si se imbraca in rochita alba ca de mireasa.
  Tre sa aiba si la comuniune nasi?
  Acu pitica mea are 5 ani deci cand va merge la scoala va incepe catehismul (parca asa ii spune)....mai avem un pic si facem si comuniunea.

 4. #4
  stefaniajohansson
  Guest
  nu are nasi la comunicare..din cate stiu eu. aici nu exista..am spus ca e ca un botez, dar nu in sensul ca are nasi, ci in sensul ca isi marturiseste credinta (la botez am marturisit noi credinta in locul lui bebe)..ei, acum vine in fata Lui Dumenzeu si ii spune (la figurat): iata-ma, asta-s eu, cred in Tine si ascult de Tine, ai grija de mine !
  of..sunt obosita si cred ca ma invart in jurul aceleiasi idei si nu spun nimic nou:P

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari