Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita hainutedebotez's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.06.2010
  Postari in forum
  16

  Exclamatie cand si cum se boteaza copilul ???

  Cine poate primi taina Sfântului Botez?

  Toti copiii născuti din părinti crestini ortodocsi, copiii născuti din căsătorii mixte si copiii orfani nebotezati, aflati la rude si la casele de copii orfani. Mai pot primi botezul tinerii care din unele motive nu au fost botezati la timp, ca si cei de altă religie care se întorc la Ortodoxie de bună voie si mărturisesc dreapta credintă, după cu au fost bine cercetati de preoti si de episcop si după ce au fost mult timp catehizati si deprinsi în învătătura de credintă ortodoxă si dau dovadă de deplină hotărîre.

  Cine nu poate primi Botezul ortodox?

  Copiii avortati si ucisi înainte de botez, în orice situatie; copiii născuti morti si copiii născuti din părinti atei sau sectanti si de altă religie, pînă nu devin maturi si cer botezul de voia lor. Nu pot fi botezati nici oamenii maturi de altă religie, fără voia si cererea lor stăruitoare, nici cei bolnavi mintal care nu-si pot spune dorinta inimii, nici nu-si pot mărturisi dreapta credintă.

  Care sunt părtile principale ale Sfântului Botez?

  Prima parte din slujba Sfântului Botez o formează lepădările sau exorcismele, când cel ce vine să se boteze stă cu fata la apus si declară de trei ori, personal sau prin nas, că se leapădă de satana, de toate lucrurile lui, de toti slujitorii lui, de toată slujirea si de toată trufia lui. Apoi cel ce se botează este întors cu fata la răsărit si iarăsi declară, tot de trei ori, personal sau prin nas, dacă este prunc, că se uneste cu Hristos, rostind de trei ori Crezul.

  A doua parte a Botezului o formează sfintirea apei, adică facerea aghiasmei pentru botez si turnarea întreită în cristelnită de untdelemn sfintite. Iar a treia si cea mai însemnată parte a Botezului o formează întreita afundare a pruncului în cristelnită, zicînd: Se botează robul lui Dumnezeu (numele), în numele Tatălui, Amin; si al Fiului, Amin; si al Sfântului Duh, Amin. Apoi noul botezat se înfăsoară în pânză albă curată, numită popular crismă, care vine de la Hristos. După alte câteva rugăciuni, preotul unge trupul noului botezat cu Sfântul si Marele Mir, care este a doua Taină a Bisericii, zicînd aceste cuvinte: Pecetea harului Duhului Sfânt. Apoi îi tunde perii capului în chipul Crucii, ca semn că s'a lepădat de omul cel vechi si s'a îmbrăcat în cel nou, îl îmbracă si, ducându-l în fata Sfântului Altar, îl împărtăseste cu Trupul si Sângele lui Hristos. Astfel noul botezat primeste deodată trei Sfinte Taine: Botezul, Mirungerea si Sfânta Împărtăsanie.

  Care sunt efectele Botezului asupra celui nou botezat?

  Prin lepădarea de satana si unirea cu Hristos, se arată că noul botezat sa leapădă de bună voie de vrăjmasul lumii si se uneste cu Hristos, Mântuitorul lumii. Iar prin baia Sfântului Botez, în numele Prea Sfintei Treimi, cel botezat primeste iertare de păcătul strămosesc si de toate păcatele făcute pînă la Botez, se naste din nou duhovniceste în Hristos, primeste nume de sfânt si devine membru al Bisericii si fiu al lui Dumnezeu după har. Prin ungerea cu Sfântul si Marele Mir, noul botezat primeste harul Duhului Sfânt si toate darurile necesare vietii si mântuirii lui care izvorăsc din har. Iar prin unirea cu Prea Curatele Taine, noul botezat primeste pe Însusi Hristos pentru prima oară, ca arvună si semn că de acum este cu totul fiu al lui Dumnezeu si membru al Bisericii Sale pe pământ.

  Cu închipuiesc materiile si obiectele cu care se săvârseste Botezul?

  Vasul pentru Botez, care se cheamă cristelnită, vine de la cuvântul Hristos si se chiamă vas de încrestinare. În primele secole se construiau în curtea bisericii asa-numitele baptisterii, adică clădiri speciale cu un mic bazin de piatră pentru Botez. Cristelnita închipuieste trei lucruri: trupul Bisericii, în care ne nastem din nou; baia duhovnicească, în care ne curătim de păcatul strămosesc si mormântul în care îngropăm pe omul cei vechi din noi, ca să înviem la o viată nouă în Hristos. Apa închipuieste pe Duhul Sfânt revărsat peste lume. Căci apa este baia trupului, iar Duhul Sfânt este baia sufletului, precum zile Mântuitorul: ''De nu se va naste cineva din apă si din Duh, nu va putea să intre în Împărătia lui Dumnezeu'' (Ioan 3, 5). Apa Botezului închipuieste apa Iordanului si mormântul Domnului. Iar afundarea pruncului de trei ori în apă, în numele Prea Sfintei Treimi, închipuieste sederea lui Hristos trei zile si trei nopti în mormânt. Untdelemnul sfintit cu care se unge pruncul închipuieste milostivirea lui Dumnezeu pentru om; suflarea de trei ori a preotului peste apa Botezului este simbolul Duhului Sfânt care vine peste noi la Botez; tunderea părului noului botezat în chipul crucii simbolizează lepădarea omului vechi si cresterea lui duhovnicească în Iisus Hristos, la o viată nouă, sfântă. Pânza albă, numită crismă, în care este înfăsurat pruncul după botez, închipuieste curătirea lui duhovnicească după unirea cu Hristos, giulgiul cu care a fost înfăsurat Domnul în mormânt si vesmântul luminat cu care se îmbracă omul în clipa-Botezului. Iar lumânarea aprinsă, ce se dă pruncului botezat simbolizează lumina lui Hristos ''care luminează tuturor'' si ne călăuzeste pe calea dreptei credinte.
  Imagini atasate

 2. #2
  Floricica Nou Venita hainutedebotez's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.06.2010
  Postari in forum
  16
  pentru mai multe informatii...va astept cu un MESAJ !!!

  hainute de botez, costumase botez, lumanari, trusouri botez, trusouri baiat, trusouri fata, rochite din matase naturala, broderie, 100%bbc organic

 3. #3
  Floricica Nou Venita hainutedebotez's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.06.2010
  Postari in forum
  16

  raspuns

  Citat Postat de hainutedebotez Vezi mesajul
  pentru mai multe informatii...va astept cu un MESAJ !!!

  hainute de botez, costumase botez, lumanari, trusouri botez, trusouri baiat, trusouri fata, rochite din matase naturala, broderie, 100%bbc organic

  NU MAI UMBLATI IN TOT BUCURESTIUL DUPA HAINUTE DE BOTEZ DIN MATERIALE SINTETICE ... VA PUTEM OFERI MODELE MAI IEFTINE SI MATERIALE 100% BBC, MATASE NATURALA..ETC !!!

  SI LA COMANDA...COSTUMASE DE BAIETI 1 LUNA - 5 ANI !!!Rochite de Fete 1 luna- 12 ani

  Artconfex - Home - sustineti firmele romanesti !!!


  Vindem in marile malluri din BUCURESTI si din tara ( AFI Cotroceni,, Unirea, Cocor*, Baneasa mall...constanta moda shop..etc)

  produse de lux la preturi de PRODUCATORI !!!!
  Imagini atasate

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari