Ultimele discutii din forum
  1. #1959
    Floricica Senior ruxidadi's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.12.2008
    Localitate
    Brasov
    Postari in forum
    4.586
    Buna seara fetelor!

    Oxana, multumim de informatii.
    Referitor la bere, Monti zice in ultima lui carte ca o putem consuma in cantitati mici (max 200 ml la o masa, deci un pahar de bere).
    La fel si in legatura cu vinul (dar max 100 ml la o masa). Sper sa nu gresesc in legatura cu cantitatile le-am scris din cap - cartea am imprumutat-o unei prietene.

  2. #1960
    Floricica Senior ruxidadi's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.12.2008
    Localitate
    Brasov
    Postari in forum
    4.586
    Citat Postat de ihotu72 Vezi mesajul
    Sambata am facut petrecere de ziua lui Alex si am calcat strambbbbb,am mancat o feliuta mica,mica de tort(era asa de bun!!!!!)Sa nu dati prea tare va rog!
    Meniul de azi a fost:
    md - o felie de paine de secara cu pateu de pasare;
    pranz - 4 sarmale conforme in foi de varza;
    cina - un iaurt cu 1,5% grasime.Intre mese am mancat clementine.
    Pateul - chiar si cel de pasare - nu se poate combina cu painea. Monti recomanda sa il intanzi pe o felie de cascaval. E chiar delicioasa combinatia.

    Si pentru tort te iertam ca o data pe an e ziua lui Teri, mai ales ca a fost subtire feliuta

  3. #1961
    Floricica Senior ruxidadi's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.12.2008
    Localitate
    Brasov
    Postari in forum
    4.586
    Citat Postat de doxy_w Vezi mesajul
    Fetelor va mai dau o idee de mancare. Mie imi place foarte mult gordon ble, dar el se face cu faina si pesmete. Aseara am facut pentru sot si m-am gandit sa fac si pentru mine cu faina de soia, a iesit delicios! Muschiulet de porc, taiat in felii si batut ca pentru snitel, putina sare si piper pe el. Apoi am taiat niste sticksuri din sunca si cascaval si le-am rulat in felia de muschi batuta. Au iesit ca niste sarmalute si le-am rulat prin ou si apoi prin faina de soia si le-am prajit pe tigaie. E un pic mai greoaie mancarea asta dar e foaaarte gustoasa si daca o mananci cu ceva muraturi sau salata de varza e buuuna tare!
    Super ideea, suna minunat!
    Ma gandisem si eu sa incerc.
    Am mai mancat la restaurant ceva asemanator, doar ca in loc de muschiulet era piept de pui umplut cu sunca, cascaval si ciuperci, tot asa dat prin ou si pesmet (noi il vom da prin soia sau naut) si deasupra avea cascaval ras. Foarte bun!
    Deja salivez

  4. #1962
    Floricica Senior ruxxa's Avatar
    Membru inregistrat la
    13.11.2008
    Postari in forum
    2.884
    doxy mie nu imi place gustul ala aromat ....eu tot tp. fac( faceam) prajiturile monti cu faina 'slabesti mancand' si are destula faina de soia parca si de fiecare data le-am aruncat pt. ca nu mi-au placut d'asta ti-am zis de cea de naut( pt. mine e sfanta) .......................... pacat ca nu pot face praji cu ea sau nu stiu eu.................

  5. #1963
    Floricica Senior ruxidadi's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.12.2008
    Localitate
    Brasov
    Postari in forum
    4.586
    Citat Postat de ruxxa Vezi mesajul
    doxy mie nu imi place gustul ala aromat ....eu tot tp. fac( faceam) prajiturile monti cu faina 'slabesti mancand' si are destula faina de soia parca si de fiecare data le-am aruncat pt. ca nu mi-au placut d'asta ti-am zis de cea de naut( pt. mine e sfanta) .......................... pacat ca nu pot face praji cu ea sau nu stiu eu.................
    Pai cred ca merg si naut, nu vad de ce nu. Eu prea am incercat prajituri, mai greu ma urnesc sa fac

  6. #1964
    Floricica Senior ruxidadi's Avatar
    Membru inregistrat la
    03.12.2008
    Localitate
    Brasov
    Postari in forum
    4.586
    Citat Postat de niconor Vezi mesajul
    Buna, fetelor!
    Referitor la telina, eu am inlocuit in ciorbele traditionale cartofii cu tulpina de telina (care nu cred ca are un i.g. la fel de mare ca si radacina), asa ca daca renunt si la ea, nu stiu cu ce-o s-o mai inlocuiesc, mai ales ca in Norvegia nu se gasesc atat de multe legume ca in Ro.:(
    Am cautat si eu pe net tabele cu indicii glicemici si in general vad ca sunt variabili de la site la site.
    Indicele glicemic al telinei se refera la radacina cu siguranta. Nu cred ca tulpina poate sa aiba indice glicemic mare.
    Eu folosesc radacina de patrunjel care stiu ca are indice glicemic mic.


    Citat Postat de niconor Vezi mesajul
    Azi am mancat asa:
    IMD- o para
    MD- 1 iaurt cu 1 jum felie wasa (nu-mi era foame)
    D - orez integral cu ciuperci si piept de pui si 2 sarmale neconforme de la o prietena ;)
    C - am facut o varza cu ciolan afumat delicioasa
    Stii ca ai gresit la pranz, banuiesc.
    Modificata de ruxidadi; 11.11.2010 la 21:30:16. Motiv: completare :)

  7. #1965
    Floricica Avansata niconor's Avatar
    Membru inregistrat la
    07.07.2009
    Localitate
    Un orasel din Norvegia
    Postari in forum
    1.953
    Ruxi, bine ca m-ai linistit cu tulpina de telina. :) O sa folosesc si radacina de patrunjel, dar gasesc mai rar pe aici.

    Azi am mancat asa:
    IMD - 1 para si 1 kiwi
    MD - wasa cu iaurt
    D - varza cu ciolan
    C - salata cu somon afumat (salata, somon, praz, castraveti, masline)
    Peste zi am mai rontait si cativa biscuiti conformi.
    Sapt asta am cumparat si dulceata conforma de mere cu pere, dar inca n-am deschis borcanul. ;)

  8. #1966
    Floricica Senior dnapotecuta's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.07.2008
    Postari in forum
    2.796
    neataaaaaaaaaaaaaaa!!!!
    mai rar si eu dar va citesc pe fuga in fiecare dimineata inainte de balamucul de la munci.
    sunt si eu de acord cu faina de naut in loc de cea de soia. cea de soia se preteaza mai bine la praji fiindca este dulceaga. prajiturile eu le fac majoritatea cu fructe sau cu branzica dulce si cu un blat de chec facut cu faina de naut sau soia...sau una din ele combinata cu faina integrala de grau. la faina integrala de grau ma deranjeaza fantastic tarata pentru ca ii da un gust amarui. E si cazul celei slabesti mancand dar trebuie sa recunoasteti ca e minunat de pufoasa si creste excelent.
    Eu am mers lam mancare pe principiul ca radacinoasele de care spuneati au ig mare dar putine glucide si n-am scos din ciorbe decat cartofii si fainoasele...am pastrat inclusiv morcovul. Ma rog...fiecare cu parerea sa. Cat despre sfecla rosie eu eram lesinata dupa borsul de fasole cu sfecla rosie si tarhon...de cand cu monti n-am mai facut dar de indata ce ajung in faza 2 trantesc o oala de asa ceva.
    la bere e corect ruxi...la paharul de vin eu stiam ca un pahar-doua sunt ok numai sa nu le bei pe stomacul gol. eu practic cu al meu seara de seara cate un pahar-doua de vin alb spritz si n-au fost belele. plus ca eram o amatoare inraita de bere si asa ca abuzez mai nou de vin de cate ori am un chef si chiar n-am vazut rezultate negative.
    sper ca toata lumea e bine! va pup si iau mata de coada pe ziua de azi.

  9. #1967
    Floricica Senior dnapotecuta's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.07.2008
    Postari in forum
    2.796
    ruxi, ce face matza mica? cum e cu kilele in plus? banuiesc ca esti in grafic.

  10. #1968
    Floricica Senior ruxxa's Avatar
    Membru inregistrat la
    13.11.2008
    Postari in forum
    2.884
    da dnapotecuta cred ca aia nu imi place ca e amaruie dar nu stiam de la ce.........eu fac clatite cu faina slabesti mancand si acolo nu mi se mai pare asa amaruie......... paote cea doar de soia e mai buna......o sa incerc mai ales la praji

  11. #1969
    Floricica Senior ruxxa's Avatar
    Membru inregistrat la
    13.11.2008
    Postari in forum
    2.884
    buna dimineata !!!!!!!!!!mes scurt

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari