Ultimele discutii din forum
  1. #1
    Administrator Floricica Novice admin's Avatar
    Membru inregistrat la
    17.03.2010
    Postari in forum
    508

    Efectele nocive ale zaharului si alternativele sanatoase

    Zaharul alb este inventia si tentatia epocii moderne. Nutritionistii il numesc “otrava alba” si considera ca acest aliment ar trebui eliminat din dieta noastra.

    Zaharul nu are nicio valoare biologica, cu exceptia caloriilor pe care ni le aduce. La fiecare 100 de grame de zahar se formeaza 409.2 kcal.

    Principalele efecte nocive ale consumului de zahar rafinat: diabetul, caria dentara, obezitatea, osteoporoza si probleme legate de asimilarea calciului, scaderea imunitatii, cancerul, in special cel de colon, rahitismul si chiar problemele de comportament (scaderea vointei, predispune la violenta, scaderea capacitatii de concentrare etc.)

    Scopul nostru este sa facem cunoscute aceste probleme grave, cauzate de consumul excesiv de zahar si sa incercam sa promovam stilul de viata sanatos, precum si alternativele sanatoase pentru consumul necesar de dulce.

    Specialistii Laboratoarelor Remedia vor raspunde la intrebarile voastre despre efectele nocive ale consumului de zahar, dar si celor despre alternativele sanatoase.

    Asteptam cu interes intrebarile voastre!

  2. #2
    Floricica Cu Vechime Astrid22's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.08.2013
    Postari in forum
    5.153
    Hello!

    Ma intereseaza direct subiectul avand in vedere ca am rezistenta la insulina. Momentan sunt sub tratament cu Metformin, mi s-a dat doza de 2000 mg/zi dar nu suport mai mult de 1000... Si am cateva intrebari:

    1. fructoza din produsele destinate diabeticilor ce efect are in cazul meu? Pot inlocui dulciurile clasice cu dulciuri destinate diabeticilor sau mai bine le las de tot?
    2. mi s-a spus ca mierea este la fel de nociva ca si zaharul... este adevarat?
    3. ce alte variante naturale in afara de indulcitorul din stevie mai sunt? Din pacate nu ma pot obisnui cu stevia asta...

    Multumesc anticipat pentru raspunsuri, sigur mai revin cu intrebari dar le-am ratacit undeva intr-un colt al mintii...

  3. #3
    Floricica Avansata GeorgianaR's Avatar
    Membru inregistrat la
    25.03.2013
    Postari in forum
    1.999
    Buna!Astrid, poti folosi sirop de agave, de artar, sau melasa ca alternative.

  4. #4
    Floricica Debutanta MJ forever's Avatar
    Membru inregistrat la
    25.03.2010
    Postari in forum
    1.187
    Alternativele insirate de Georgiana sunt valabile numai daca nu contin HFCS - high fructose corn syrup. Imi cer scuze, insa nu stiu exact traducerea in lb romana.

  5. #5
    Floricica Nou Venita Lady.A's Avatar
    Membru inregistrat la
    13.08.2014
    Postari in forum
    15
    Singurul dezavantaj este ca acestea au calorii :)

    Citat Postat de GeorgianaR Vezi mesajul
    Buna!Astrid, poti folosi sirop de agave, de artar, sau melasa ca alternative.

  6. #6
    Floricica Nou Venita Green_Sugar_LaboratoareleRemedia's Avatar
    Membru inregistrat la
    16.09.2014
    Postari in forum
    3
    Astrid, iti voi raspunde tot pe puncte:

    1. Glucoza/fructozase regăseste cel mai des in produsele dulci pentru ca este mai ieftină decâtzaharoza, zahărul adevărat obținut din sfeclă sau trestie de zahăr.Celmai mare avantaj al ei este că poate fi bine tolerată de diabetici, deoarece nuare nevoie de insulină pentru a fi transportată în interiorul celulelor.Dezavantajele au fost scoase la iveală de studii recente care avertizează asuprariscurilor pe care le implică un consum prea mare de fructoză, în condițiile încare aceasta dereglează metabolismul glicemic, suprasolicită ficatul și poateduce la obezitate.
    Dezavantaje:
    - Consumatîn exces, siropul de glucoză-fructoză se transformă în grăsimi care… ne ajutăsă ne îngrășăm
    - Sporeșteriscul de afecțiuni cardiovasculare (făcând să crească valorile trigliceridelorîn sânge)
    - Duce lahipertensiune arterială
    - Stimuleazăproducția de acid uric (risc de gută).


    2. E adevarat, mierea trebuie evitata in cazul diabeticilor.


    3. Noi iti recomandam sa incerci Green Sugar. Este SINGURUL indulcitor 100% natural, din stevie, dar CU GUSTUL STABILIZAT. Adica nu are amareala specifica steviei, nu schimba gustul alimentelor si se poate prepara termic. Este la fel de dulce ca zaharul, dar cu 0 calorii si 0 indice glicemic si poti prajituri cat poftesti! Fiind un produs natural (anul acesta atestat si la Congresul steviei de la Berlin, unde a reprezentat Romania) are efecte extraordinare asupra sanatatii. Dovedite clinic.


    Citat Postat de Astrid22 Vezi mesajul
    Hello!

    Ma intereseaza direct subiectul avand in vedere ca am rezistenta la insulina. Momentan sunt sub tratament cu Metformin, mi s-a dat doza de 2000 mg/zi dar nu suport mai mult de 1000... Si am cateva intrebari:

    1. fructoza din produsele destinate diabeticilor ce efect are in cazul meu? Pot inlocui dulciurile clasice cu dulciuri destinate diabeticilor sau mai bine le las de tot?
    2. mi s-a spus ca mierea este la fel de nociva ca si zaharul... este adevarat?
    3. ce alte variante naturale in afara de indulcitorul din stevie mai sunt? Din pacate nu ma pot obisnui cu stevia asta...

    Multumesc anticipat pentru raspunsuri, sigur mai revin cu intrebari dar le-am ratacit undeva intr-un colt al mintii...

  7. #7
    Floricica Novice supermami's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.02.2007
    Postari in forum
    398
    BUna:)In ultimul timp se vorbeste tot mai mult despre zahar si problemele de sanatate pe care le creeaza consumul acestuia.
    As vrea sa stiu , insa, inlocuitorii zaharului ce probleme de sanatate pot determina.

  8. #8
    Floricica Cu Vechime Astrid22's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.08.2013
    Postari in forum
    5.153
    Multumesc de explicatii. In principiu incerc sa aplic metoda consumului moderat spre redus, nu cred ca a murit nimeni pana acum din cauza ca nu a mancat ciocolata si prajituri, voi inlocui zaharul alb de la cafeaua de dimineata cu zahar brun cat mai neprelucrat sau cu o lingurita de miere... cam asta e logica mea pentru ca sincer nu am incredere in nici un produs super mega prelucrat cu stabilizatori si alte chestii. Nu dezbat daca produsul e bun sau nu.

    Supermami, din pacate traim in vremuri in care prelucram tot ce ajunge in gura si in stomac, suntem plini de toate minunile de adaosuri, E-uri, stabilizatoare, insecticide, antibiotice etc .... pana si banalul mar din care musc chiar acum e 10% mar restul ... cine stie???

  9. #9
    Floricica Cu Vechime Astrid22's Avatar
    Membru inregistrat la
    08.08.2013
    Postari in forum
    5.153
    Revin cu niste idei:

    1. zaharul de mesteacan - xilitol - 40% mai putine calorii decat zaharul rafinat si are indice glicemic 7 fata de 70 al zaharului rafinat. Cu nota: trecerea la zaharul de mesteacan sa se faca treptat deoarece poate avea efecte laxative.

    2. zahar din flori de cocos - indice glicemic 35 fata de 70 al zaharului rafinat. Nota: extrem de scump! contine insa vitamine, minerale si antioxidanti.

  10. #10
    Floricica Avansata Mari.P418's Avatar
    Membru inregistrat la
    13.09.2013
    Postari in forum
    1.822
    Astrid nu pune miere in lichid fierbinte cum e cafeaua, este nociv din cate știu eu.

  11. #11
    Floricica Nou Venita Green_Sugar_LaboratoareleRemedia's Avatar
    Membru inregistrat la
    16.09.2014
    Postari in forum
    3

    Efectele nocive ale indulcitorilor

    Iata aici avantajele si dezavantajele consumului celorlalti indulcitori de pe piata, inclusiv ai zaharului. Nu vreau sa plictisesc pe nimeni dar, iata:

    Zaharul rafinat, este o sursa bogata in substante chimice si toxice. Chiar daca la origine, zaharul brut contine un numar insemnat de nutrienti vitali pentru buna starea organismului, pe masura ce este procesat, ii pierde, acestia fiind inlocuiti cu substante chimice si toxice. In momentul in care este supus procesului de rafinare, in compozitia zaharului ajung substante deteriorante pentru organism, precum acidul fosforic, acidul formic si dioxidul de sulf. Un numar insemnat de nutriționiști numesc zaharul rafinat „moartea alba”, dupa carne, el ocupând primul loc in scurtarea vieții. Inșelator prin gust, stârnește in organism o furtuna de dezechilibre și, cu toate acestea, nu multa lume știe ca dulciurile, pe lânga faptul ca provoaca diabet, favorizeaza depunerile de colesterol și supun inima la eforturi suplimentare.

    Xylitolul este un zahar alcool (poliol), ce se gaseste in fibrele multor fructe, legume, ciuperci, cereale sau scoarta unor copaci. Are gust si aspect similar zaharului dar spre deosebire de zahar lasa in gura o senzatie racoritoroare. Xylitolul din comert se extrage, in special, din coceni de porumb sau scoarta de copac, are indice glicemic scazut (7), comparativ cu cel al zaharului (care este de aproximativ 70-80) sau al glucozei (care este de 100), iar continutul caloric este cu 40% mai scazut decât cel al zaharului. Nu se cristalizeaza, deci nu poate fi folosit asemenea zaharului solid. Drojdia nu-l poate descompune, deci nu poate fi folosit nici la prepararea pâinii sau a produselor de panificație. Adio prajituri…

    Fructoza/glucoza este un indulcitor natural care se gasește in fructe și este intrebuințata și in industria alimentara. Glucoza/fructoza se regaseste cel mai des in produsele dulci pentru ca este mai ieftina decât zaharoza, zaharul adevarat obținut din sfecla sau trestie de zahar. Cel mai mare avantaj al ei este ca poate fi bine tolerata de diabetici, deoarece nu are nevoie de insulina pentru a fi transportata in interiorul celulelor. Dezavantajele au fost scoase la iveala de studii recente care avertizeaza asupra riscurilor pe care le implica un consum prea mare de fructoza, in condițiile in care aceasta deregleaza metabolismul glicemic, suprasolicita ficatul și poate duce la obezitate.

    Indulcitorii sinteticiau dezavantajul, dupa cum le este si denumirea, de a nu fi produsi naturali. Din acest motiv, de-a lungul timpului au fost si vor mai fi controverse legate de siguranta acestor produsi. Actualmente exista mai multi indulcitori sintetici utilizati in diverse tari:

    Zaharina este cel mai vechi indulcitor sintetic introdus in alimentatie. Deoarece poate traversa placenta cu riscuri posibile asupra fatului, folosirea sa in sarcina nu este recomandata. Au existat numeroase controverse legate de un posibil efect carcinogenic. Zaharina prezinta particularitatea de a lasa, in gura, un gust usor amarui.

    Aspartamul este un indulcitor sintetic format din doi aminoacizi: acidul aspartic si fenilalanina. Din acest motiv, el este contraindicat la pacientii cu fenil-cetonurie. Are o putere de indulcire foarte mare, fiind de aproximativ 200 de ori mai dulce decât zaharul. Prin metabolizare, aspartamul genereaza 4 kcal/g (ca toti aminoacizii de altfel). Studii stiințifice au acuzat aspartamul, pe care il bem odata cu sucurile light, ca fiind daunator asupra sanatații, cauzând dureri de cap, depresii, dureri abdominale și amețeli.

    Ciclamatii sunt saruri de sodiu sau de calciu ale acidului ciclamic. Ei au o putere de indulcire de 30 de ori mai mare decât cea a zaharului. O tableta de ciclamat de sodiu contine aproximativ 100 mg substanta activam iar doza maxima admisa este de 2.5 mg/kg/zi, ceea ce inseamna 1-3 tb pe zi. Datorita unor efecte adverse , nu este aprobat in Statele Unite ale Americii si in unele tari europene.

    Asadar, recomand cu toata inima Green Sugar. Incercati macar o data! Este un produs al Laboratoarelor Remedia si, din câte am inteles, se gasesste si in farmacii, insa cel mai avantajos este sa il comandati direct de pe site. Se gaseste sub forma de stickuri (pentru cafea si ceai), la punga de 1 kg sau borcan de 350 gr (pentru gatit), sub forma de comprimate si sub forma de lichid!



    Citat Postat de supermami Vezi mesajul
    BUna:)In ultimul timp se vorbeste tot mai mult despre zahar si problemele de sanatate pe care le creeaza consumul acestuia.
    As vrea sa stiu , insa, inlocuitorii zaharului ce probleme de sanatate pot determina.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari