Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390

  Tipuri de concedii ce sunt considerate vechime in munca

  Începând din ianuarie 2015, mai multe tipuri de concedii sunt considerate perioade de activitate desfășurată, astfel că acestea nu afectează numărul de zile de concediu de odihnă la care au dreptul salariații.
  La stabilirea duratei concediului de odihnă, perioadele de incapacitate temporară de muncă, cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal și concediului pentru îngrijirea copilului bolnav constituie perioade de lucru. Salariații au dreptul la concediu de odihnă chiar dacă se găsesc în situația de a sta în concediu medical timp de un întreg an calendaristic.

  La stabilirea duratei concediului de odihna, perioadele de incapacitate temporara de munca, cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav sunt considerate perioade de activitate desfasurata. Perioadele respective nu afecteaza numarul de zile de concediu de odihna la care au dreptul salariatii in fiecare an.

  Daca incapacitatea temporara de munca, concediul de maternitate, concediul de risc maternal sau concediul pentru ingrijirea copilului bolnav intervin in timpul concediului de odihna, acesta se intrerupe si salariatul isi va lua zilele neefectuate dupa iesirea din concediul medical, de maternitate, de risc maternal sau pentru ingrijirea copilului. Daca acest lucru nu este posibil, zilele neefectuate din concediul de odihna se reprogrameaza.

  De asemenea, salariatul are dreptul la concediu de odihna chiar si in situatia in care concediul medical se intinde pe durata unui intreg an calendaristic. In acest caz, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna intr-o perioada de 18 luni, incepand cu anul urmator celui in care salariatul s-a aflat in concediu medical.

 2. #2
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  Referitor la salariatii care, din motive justificate, nu-si pot lua integral sau partial concediul de odihna la care aveau dreptul intr-un an, angajatorii sunt obligati sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni , incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
  In alta ordine de idei, potrivit prevederilor Legii nr. 12/2015, s-a stabilit ca absente nemotivate de la munca si concediile fara plata sunt sacazute din vechimea de munca Exceptie fac concediile fara plata pentru formare profesionala.
  Toți salariații au garantat dreptul la concediu de odihnă anual plătit, după cum stabilește Codul muncii, iar acesta nu poate forma obiectul niciunei cesiuni, renunțări sau limitări.
  Prin urmare, potrivit acestui act normativ, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă doar atunci când salariații nu mai au cum să beneficieze efectiv de acest drept. Adică la încetarea contractului individual de muncă.
  Modificata de Krisstina; 27.12.2015 la 22:48:39.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari