Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Debutanta adrianarenata's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.09.2008
  Postari in forum
  999

  sechestru apartament

  as avea o intrebare:imi puteti spune va rog care sunt pasii prin care s epoate ajunge ca un partament sa fie pus sub sechestru ce catre asociatia de proprietari pt datorii avute la intretinere (val.totala de 48 mil -25 datorii df penalitati) si daca nu sunt alete metode de intelegere cu asociatia pt a preveni aceasta situatie .va multumesc!

 2. #2
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  Executarea silita nu poate fi incuviintata pt toate bunurile mobile sau imobile ale debitorului. Din mom declansarii urmaririi silite tb sa se cunoasca f clar , care este calea aleasa de creditor pt recuperarea drepturilor sale. Iar asta se face prin titlu executoriu.
  Teoretic , creditorul cere executarea silita asupra bunurilor mobile sau imobile, daca nu obtine banii prin poprire . Deci sechestrul este urmatorul pas...
  Debitorul ( cel care datoreaza) are actiune in amanare, nu in contestare ( contestatia nu intrerupe executarea obligatiei)

  ””””Dupa pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive in favoarea sa, prin executorul judecatoresc, conform prevederilor legale in vigoare, creditorul va urmari patrimoniul debitorului, in urmatoarea ordine:

  a) mijloace banesti, inclusiv disponibilitatile aflate in conturile bancare;
  b) active financiare de orice fel;
  c) produse finite, materii prime si materiale, mijloace fixe;
  d) creante si alte valori patrimoniale aflate Ón circuitul civil”””

 3. #3
  Moderator Floricica Avansata ana_micu83's Avatar
  Membru inregistrat la
  22.10.2008
  Localitate
  Sibiu
  Postari in forum
  2.189
  Pana la sechestru este care lunga ...

  Nu stiu care sunt pasii pe care i-ati facut pana acum, dar inainte de toate..respectiva persoana trebuie sa fie notificata (prin posta cu confirmare de primire/curier) asupra debitelor pe care le are fata de as de propietari.

  Pasul 2- daca nu raspunde favorabil cererii de notificare facuta de as de propietari, se intocmeste o somatie de plata pe care asociatia trebuie sa o depuna la instanta de care apartineti.

  Pasul 3-procesul- pe care cel mai sigur o sa-l castige asociatia de propietari.

  Daca propietarul care refuza plata nu are bani sa-si plateasca in urma hotararii judecatoresti datoriile acumulate, atunci, cu ajutorul unui executor judecatoresc se trece la executare.

  Executarea poate fi asupra pensilei/salariului din care lunar nu se poate trage mai mult de 1/3 ..sau, daca este fara venituri asupra imobilului.

  La cum dureaza in Romania un proces..cam in 12 luni se va intampla ceva(varianta optimista)

 4. #4
  Floricica Debutanta adrianarenata's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.09.2008
  Postari in forum
  999
  va multumesc , momentan astea sunt informatiile care mi-au fost furnizate de catre persoana in cauza, nu cunosc detalii... ce sa facut si ce nu pana acum!

 5. #5
  Floricica Nou Venita mayaadriana's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.06.2009
  Postari in forum
  234
  Din cate stiu daca se plateste lunar 10 ron de exemplu asociatia e obligata sa accepte si nici nu poate sa inceapa procesul de executare.
  O sa ma interesez si revin cu mai multe detalii.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari