Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita polianasovar's Avatar
  Membru inregistrat la
  13.11.2007
  Postari in forum
  5

  Legislatia si veniturile de care putem beneficia. Alocatia complementara

  Buna , <br />
  Sint noua in forumul acesta , insa as vrea sa pot primi niste sfaturi.Sint o mamica singura , iar baietelul meu tocmnai a implinit 2 ani.Evident ca cei 800 ron s-au dus.Am citit ca putem beneficia de niste venituri extra , in afara celor 24 - 25 ron /luna , pt parinti cu venituri mici sau monoparentali.Insa nu am inteles unde trebuie facut acest dosar si cum sa-l alcatuim.A fost cineva in situatia de a face un stfel de dosra?

 2. #2
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664
  Buna
  Cred ca este vorba despre o alocatie familiala complementara. Ca sa poti beneficia de aceasta alocatie trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii: sa ai in crestere unul sau mai multi copii, de pana in 18 ani. Daca sunt de varsta scolara, copiii trebuie sa frecventeze o forma de invatamant organizata,iar venitul mediu net pe membru de familie sa fie sub 1.500.000 de lei.
  Am sa incerc sa aflu mai multe.

 3. #3
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664
  Acordarea alocatiei familiale complementare/de sustinere pentru familii monoparentale conform OUG 105/2003
  - ALOCATII FAMILIALE COMPLEMENTARE
  - Categorii de beneficiari: familiile care realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 168 lei (RON) formate din sot, sotie si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna si frecventeaza o forma de invatamant.
  - Incepand cu 1 ianuarie, cuantumul alocatiei familiale complementare, conform prevederilor HG nr. 1763/22.12.2005 este de: 34 lei (RON) pentru familia cu un copil;
  - ALOCATII DE SUSTINERE
  - Categorii de beneficiari: familiile formate din persoana singur (necasatorita, vaduva, divortata) si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinere si care locuiesc impreuna cu aceasta
  - Criterii de selectie: venitul net / membru de familie de pana la 168 lei (RON)
  - Incepand cu 1 ianuarie, cuantumul alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala, conform prevederilor HG nr. 1763/22.12.2005 este de: 50 lei (RON) pentru familia cu un copil.

 4. #4
  Floricica Nou Venita imperia's Avatar
  Membru inregistrat la
  03.07.2007
  Postari in forum
  193
  Sunt necesare informatii acestea si iti multumesc si eu gabitzza pentru ele.Insa, pe atat sunt de tragice,zic eu.Alocatie de sustinere doar 500 de mii(50 lei pentru un parinte singur si cu venit mic??? este..mai mult batjocura.Suntem(tara asta, statul) atat de in urma cu ajutoarele fatza de alte comunitati....
  Asta este ...macar un pampers sa luam cu ei.

 5. #5
  Floricica Avansata ingerul01's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.09.2007
  Postari in forum
  2.305
  din cate mi-auzis mie cei de la directia copilului pt a benificia de acea alocatie de 50 ron trebuie sa dem ca tatal nu iti da pensia pt bebe, printre actele pe care le cer este si o hotarare judecatoreasca.

 6. #6
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664
  Asta am gasit eu referitor la actene necesare acordarii alocatiei de sustinere

  Acte necesare:
  • CERERE TİP
  • LİVRETUL DE FAMİLİE (original si copie)
  • B. İ. PENTRU TOTİ MEMBRİİ FAMİLİEİ CARE AU IMPLINİT 14 ANİ ( original si copie)
  • CERTİFİCATE DE NASTERE (original si copie)
  • CERTİFİCAT DE DECES AL SOTULUİ / SOTİEİ (original si copie)
  • HOTARARE DE DİVORT – DE INCREDİNTARE A COPİLULUİ (in caz de divort)
  • HOTARARE JUDECATOREASCA (in cazul sotului dat disparut)
  • ADEVERİNTA ELİBERATA DE DİRECTİA PENİTENCİARELOR (in cazul sotului arestat preventiv pe o perioada mai mare de 30 zile sau executa o pedeapsa privativa de libertate)
  • DISPOZITIA PRIMARULUI ( in cazul persoanelor care au fost numite tutore)
  • HOTARAREA COMISIEI PENTRU PROTECTIA COPILULUI (in cazul persoanei care are in incredintare sau plasament unul sau mai multi copii)
  • ACTE PRİVİND VENİTURİLE NETE REALİZATE DE MEMBRİİ FAMİLİEİ:
  1. persoanele care sunt dupa caz salariati, pensionari, someri vor prezenta dupa caz adeverinta eliberata de angajator (din care sa rezulte salariul) , talon de pensie respectiv de somaj, talon indemnizatie lunara pentru persoanele cu handicap
  2. talon de alocatie de stat pentru copiii sub 7 ani , iar pentru cei peste 7 ani copie xerox de pe carnetul C.E.C.;
  3. certificat fiscal eliberat de Administratia Financiara a Sectorului 1(din str. Roma nr.7) pentru sot-sotie
  4. pentru copiii scolarizati / studenti – adeverinta eliberata de unitatea de invatamant din care sa rezulte daca acestia primesc sau nu bursa.
  5. adeverinta pentru copiii incredintati sau dati in plasament familial
  6. adeverinta privind ajutorul acordat sotiilor militarilor in termen
  7. acte doveditoare privind urmatoarele surse de venit : conventii civile de intretinere, creante legale, chirii, arenda, produse in natura,indemnizatii de orice fel

 7. #7
  Floricica Nou Venita adinna's Avatar
  Membru inregistrat la
  04.09.2007
  Postari in forum
  13
  Buna.Sunt o proaspata mamica si am si eu o intrebare.Care sunt conditiile pt ca bebelusul sa poata lua cele 2 mil?

 8. #8
  cristina elena
  Guest
  Cele 2 milioane, adica alocatia de 200 ron se da la toti copiii pana la 2 ani (indiferent de veniturile parintilor si daca sunt salariati sau nu) dar pentru asta trebuie sa mergi sa completezi niste formulare. Intereseaza-te la Primarie. Asta daca te referi la alocatie.
  Se mai dau 213 ron la nastere de la Primarie, un fel de prima de nastere care se plateste doar o data. Nu in fiecare luna.

 9. #9
  Floricica Nou Venita laura tinu's Avatar
  Membru inregistrat la
  23.04.2008
  Postari in forum
  1
  sunt studenta la master in anul I ( master de 2 ani).Sunt insarcinata in luna a 8 a. Credeti ca am dreptul la idemnizatie? Poate dumneavoastra imi raspindeti ca pe unde am trimis mail si am intrebat mi s-a trimis legea care nu spune nimic de acest lucru. Multumesc

 10. #10
  Floricica Nou Venita raludacu's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.03.2008
  Postari in forum
  1
  bine v-am gasit!
  am si eu o mare problema...mai bine spus durere...as dori sa aflu cateva informatii...
  am un bebe de 1 an si 7 luni si un sot care are mari probleme psihice-desi nu recunoaste-;desi am incercat sa mentin casnicia,nu se poate pt. ca nu am cum:sotul meu este -printre altele- bolnav de boala"neamului"sau altfel spus nu poate fara maica-sa,de parca ea ar fi pe post de toate:sotie,iubita,amanta,mama copilului lui...etc.in 2 ani a plecat de acasa de 4 ori motivand ca "nu-i respect neamul"si ne-a parasit fara regrete,apoi a venit sa se impace....e foarte complicat...
  eu as dori sa stiu cum pot proceda sa nu intentez actiunea de divort pana in iulie,deoarece nu-mi pot schimba actualele acte,fiindu-mi necesare la angajare ..etc.,dar sa aflu unde sa ma adresez pt a-l determina sa plateasca pensia alimentara copilului.
  va multumesc si nu-i doresc nimanui sa aiba o soacra acra si vicleana cum am eu,dar nici un sot care fara mama-sa sa nu poata trai.
  va multumesc si astept raspuns

 11. #11
  Floricica Nou Venita angela67's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.12.2008
  Postari in forum
  2
  Sunt noua in Forumul dumneavoastra si as vrea cateva informatii despre alocatia complementara.Sunt somera,sotul nu are servici,am in ingrijire 2 copii,unul minor,iar celalalt este major,dar inca elev in clasa a 12-a si beneficiaza de bani de liceu.As dori sa stiu daca ma incadrez in alocatia complementara si ce acte imi sunt necesare.Va multumesc.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari