Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Moderator Floricica Cu Vechime denyy10's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.07.2007
  Localitate
  CRAIOVA
  Postari in forum
  5.777

  Idee Legea bonelor

  Vesti bune pentru tinerii parinti carora timpul sau resursele financiare nu le permit sa se ocupe de cresterea copiilor. Atat mamicile cat si taticii ar putea ramane acasa in continuare, chiar si dupa incheierea concediului de maternitate, pe banii statului. Acest lucru se va intampla insa numai daca proiectul de lege privind serviciile de ingrijire si educare a copiilor pe timpul zilei va intra in vigoare de la inceputul anului viitor.

  Bugetarii care au copii cu varste de pana la sapte ani, care vor sa profite de prevederile noii legi, trebuie sa stie ca principala conditie pentru a ramane acasa in baza ajutorului de la stat este sa-si deschida "mini-crese".
  Mai precis, ei trebuie sa adune la domiciliu maximum patru copii pe care sa-i ingrijeasca, ceea ce va duce, cel mai probabil, la eradicarea fenomenului bonelor de ocazie, angajate la negru, apreciaza specialistii de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului.

  in plus, asa numita Lege a bonelor va introduce conditii mai aspre pentru persoanele care vor sa asigure acest tip de servicii, tocmai pentru a preintampina eventualele cazuri de maltratare a celor mici.

  Pe scurt, numai persoanele care au absolvit minimum zece clase, au cel putin 18 ani, si trec cu brio evaluarea socio-psihologica se vor putea angaja, legal, ca baby-sitter. Absolvirea cursurilor de formare organizate de stat sau de catre furnizori privati reprezinta o alta conditie.

  Cat despre veniturile bonelor "cu diplome", acestea vor fi platite fie cu ora, la un tarif stabilit de stat, fie vor porni de la un salariu de baza de 863 de lei.

  Noua meserie de bona ar putea fi preluata, partial, si de cei aproape 7.000 de asistenti maternali existenti pe piata. Pana cand legea va intra in vigoare, specialistii de la ministerul Muncii cauta solutia pentru ca si concediul de maternitate sa fie luat in calcul, pe viitor, la stabilirea sporului de vechime.
  CE PARERE AVETI?

 2. #2
  Floricica Senior niki29's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.08.2009
  Postari in forum
  2.598
  la prima vedere pare cireasa de pe tort, numai ca aceasta e putin mucegaita........banii statului?? care???????? acesti indivizi care ne conduc nu te gandi ca vin cu masuri in sprijinul populatiei, e praf in ochi ca sa acopere magaria pe care o pregatesc, reducerea indemnizatiei la 600 lei. Cred ca ar trebui sa ne pese mai mult de viitorul copiilor nostri.

 3. #3
  Moderator Floricica Cu Vechime denyy10's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.07.2007
  Localitate
  CRAIOVA
  Postari in forum
  5.777
  LEGEA SE pare ca a intrat in parlament acum sa vedem daca va fi aprobata...
  ar fi mult mai ok concediul pt.cresterea ciopilului sa fie prelungit pana la 3 ani,de ex. la mine in oras este problema cu cresa,sunt putine...multi copii ajung sa stea acasa in grija unei persoane platite,o vecina.o cunostinta...trebuie sa fie ajuti si cei care nu au cui sa lase copilul...

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari