Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita angycd's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.10.2007
  Postari in forum
  1

  Indemnizatia dupa nastere

  buna, sunt noua pe site, am o mare nelamurire, eu am contract de munca pe perioada determinata ,la sf. lui martie imi expira contractul si fac 12 luni,iar eu nasc in mai, mai beneficiez de indemnizatie,astept raspuns<br />
  ms mult, puuuppp :))

 2. #2
  Floricica Nou Venita camyalyna's Avatar
  Membru inregistrat la
  04.03.2007
  Postari in forum
  130
  din cate stiu eu, daca intri in concediu medical/prenatal cat timp mai esti salariata (pe per. det.), poti beneficia de acea indemnizatie.

 3. #3
  Floricica Nou Venita anghelelisabetaelena's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.08.2007
  Postari in forum
  162
  Eu am o roblema mult mai serioasa, si sincer daca vede cineva am nevoie de ajutor.Sunt casnica deci nu am nici un venit dar din luna februarie platesc cartea de munca si sanatatea deoarece ma gandeam ca am sa fac un coil. Acum sunt gravida in 5 luni deci voi naste in luna martie. Am o intrebare beneficiez de indemnizatia de crestere copil? Daca nu ce mai pot face sa beneficiez ca sincer acum imi dau seama ca nu cred ca ne vom descurca material prea bine?
  Nu vreau sa ma plang dar vine un copil pe lume si vreau sa pot sa ii ofer ce e mai bun.
  Sa nu ma intelegeti gresit am intrebat pe peste tot si mi s-a spus ca sa stau linistita ca voi beneficia acum tot aceleasi persoane spun ca nu e sigur... nu mai stiu unde sa ma duc si la cine sa apelez am nevoie de ajutor......

 4. #4
  mischa2000
  Guest
  uite ce zice legea
  (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).

  pentru toata legea, da o cautare pe google si gasesti fara probleme.

 5. #5
  Floricica Nou Venita anghelelisabetaelena's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.08.2007
  Postari in forum
  162
  Am gasit dar tot nu inteleg daca plata pensiei, somajului si a sanatatii ma face sa ma incadrez la cele mentionate a fii venituri profesionale. M-am uitat si la modificari si tot nu am inteles daca ma incadrez sau nu....

 6. #6
  Floricica Nou Venita cretulina28's Avatar
  Membru inregistrat la
  04.11.2007
  Postari in forum
  130
  Draga Elena,

  Din cate stiu eu, inainte cu 1 an sa fi ramas insarcinata trebuie sa fi cotizat la asigurarile sociale.
  In cazul tau care nu ai realizat venituri profesionale dar ai platit cartea de munca, respectiv toate taxele si impozitele, daca ai platit cel putin 1 an inainte de data la care ai ramas insarcinata, atunci benficiezi de indemnizatie.
  Bine ar fi daca poti gasi pe cineva specializat in HR si sa-ti dea mai multe detalii. Eu am avut o colega care inainte cu 1 an sa ramana insarcinata a avut o intrerupere profesionala de cateva zile (schimbarea job-ului) si nu a beneficiat de indemnizatie. E absurd dar realitate.

 7. #7
  Floricica Avansata izzabella's Avatar
  Membru inregistrat la
  03.11.2007
  Postari in forum
  1.989
  eu am inteles ca daca unul dintre parinti are 1 an de munca pe cartea de munca beneficiaza de indemnizatia respectiva. Am niste prieteni care au facut asa fiinca mamica respectiva inca nu implinise 18 ani si nu avea carte de munca... acum nu stiu prea multe dar o sa ma interesez mai bn.

 8. #8
  Floricica Debutanta andreea82's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.02.2007
  Postari in forum
  805
  Nu se calculeaza cu un an inainte de a ramane insarcinata, ci minim un an pana la data nasterii, stiu ce zic pt ca eu am trecut prin situatia asta.Nu implinisem un an pana la data nasterii, insa se iau in calcul anii facultatii pe care am terminat-o anul acesta. Daca nu ai inteles spune-mi si explicat mai detaliat pe privat.

  Pup

 9. #9
  Floricica Nou Venita iatanank's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.09.2007
  Postari in forum
  101
  Dar oare este obligatoriu sa ai lucrat 1 an la aceeasi societate,inainte de nastere?

 10. #10
  Floricica Nou Venita maria77's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.09.2007
  Postari in forum
  132
  Nu nu conteaza unde ai lucrat..daca la aceeasi sau nu.. Trebuie sa ai lucrate 12 luni anterioare nasterii copilului..
  Fractiile de luni sunt considerate vechime.. Adica daca de ex in mai ai lucrat doara 2 saptamani se considera luna lucrata..Asa ca treaba ca a avut intrerupere de cateva zile..nu se ia in consideratie ca fiind nelucrata luna..eu cred ca trebuia sa eneficieze..

 11. #11
  Floricica Nou Venita maria77's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.09.2007
  Postari in forum
  132
  Si fetelor..
  Am aflat mai nou ca fiecare femeie care naste trebuie sa primeasca o prima de nastere de la angajator..Care sa fie cel putin cat un salariu..
  Asa ca sa nu uitatzi!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari