Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita vavi's Avatar
  Membru inregistrat la
  19.01.2009
  Postari in forum
  4

  Contract cesiune

  Buna fetelor,<br />
  va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Inca nu am un bebe dar imi doresc foarte tare sa fac unul anul viitor[bebelus]. Ideea este ca tocmai am fost anuntata ca mi se va mari salariul(acum am contract individual de munca pe perioada nedeterminata_)si mi se cere ca pe cartea de munca sa raman cu 250 ron iar restul banilor sa i iau pe contract de cesiune. . . Nu stiu exact ce inseamna treaba asta insa ma intereseaza foarte tare sa aflu daca in aceste conditii eu voi mai beneficia de acea indemnizatie de 85%,si cum imi va fi ea calculata? Mi se va lua in calcul doar sumna de pe cartea de munca? Sau se va tine cont si de acel contract de cesiune? ? Prin urmare in perioada in care voi sta acasa pana nasc,si dupa ce suma de bani as lua? Va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns.

 2. #2
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  Pentru a beneficia de indemnizatie de CCC pana la doi ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa ai venituri profesionale supuse impozitarii sau perioadei asimilate (conform OUG 148/2005).
  Indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani se calculeaza astfel: 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni dupa care se aplica o diminuare de 15% (conform Legii 118/2010).
  In venituri profesionale intra si acele venituri din contracte si conventii civile.
  Nu inteleg de ce inchei contract de cesiune. De ce nu unul pe drepturi de autor sau o conventie civila de prestari servicii? Contractul de cesiune inseamna ca tu cesionezi un bun, deci nu este un venit profesional (conform Codului fiscal). Ar fi bine sa precizezi continutul contractului de cesiune, care este obiectul lui.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari