Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita qann22's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.08.2012
  Postari in forum
  25

  Concediu prenatal dupa 5-6 luni de concediu pentru studii

  Sunt cadru didactic titular, insarcinata in 6 luni, sunt in concediu pentru studii de 5 luni( de la 01.09.2012), studenta la zi in primul an de facultate. In februarie fac 7 luni de sarcina si as vrea sa-mi iau concediu prenatal. Pana la nastere mai sunt aproximativ 84 de zile incepand din februarie.

  1. Pot sa iau acest concediu prenatal daca il intrepup pe cel de studii (pentru care am facut cerere initial pentru 1 an ) fara sa ma duc la munca?

  2. Dupa nastere, cei de la scoala unde lucrez ma pot trece in concediu de crestere copil chiar daca eu voi lua indemnizatia de 600lei/luna pentru ca sunt studenta?

  3.Daca medicul ginecolog recomanda medicului de familie sa iau doar 62 de zile de concediu prenatal mi se va acorda daca la data respectiva eu voi avea 6 luni de concediu pentru studii( care e fara plata)?

  4. Daca sunt in concediu pentru studii se considera vechime in munca? Mi se plateste vreo taxa la stat?

  Multumesc anticipat!

 2. #2
  Floricica Nou Venita qann22's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.08.2012
  Postari in forum
  25
  1. Din OUG 158/ 2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

  Art. 2. - (1) Concediile medicale și indemnizațiile de asigurãri sociale de sãnãtate, la care au dreptul asigurații, în condițiile prezentei ordonanțe de urgențã, sunt:
  a) concedii medicale și indemnizații pentru incapacitate temporarã de muncã, cauzatã de boli obișnuite sau de accidente în afara muncii;
  b) concedii medicale și indemnizații pentru prevenirea îmbolnãvirilor și recuperarea capacitãții de muncã, exclusiv pentru situațiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncã sau boli profesionale;
  c) concedii medicale și indemnizații pentru maternitate;
  d) concedii medicale și indemnizații pentru îngrijirea copilului bolnav;
  ...

  Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lunã realizatã în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical.
load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari