Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita pinuta's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.05.2011
  Postari in forum
  4

  Amenintator Concediu de odihna inainte de concediu de crestere copil?

  Buna ziua! Sunt noua pe acest forum, dar indraznesc sa va cer ajutorul.
  Am adoptat copilul natural al sotului, procedura de adoptie fiind demarata acum mai bine de jumatate de an, copilul implinind in septembrie 1 an.Am primit hotararea judecatoreasca pozitiva, dar mai trebuie sa treaca 15 zile pana devine definitiva. In aceasta perioada, de 15 zile am solicitat angajatorului concediu de odihna pe perioada lucrata, adica de la inceputul anului pana acum.Am fost refuzata pe motiv ca nu am fost programata in aceasta perioada, desi activitatea s-ar putea desfasura si fara mine. Nu am avut cum sa ma programez, deoarece nu stiam cand se va finaliza procesul si implicit la cate zile de concediu as avea dreptul.Deasemenea intentionez sa-mi i-au concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani,asa ca nu mai am cand sa-mi i-au concediu de odihna pentru anul 2011.
  Exista vre-un cadru legal prin care angajatorul poate fi obligat sa-mi acorde concediul de odihna sau trebuie sa ma resemnez si sa mai vin la serviciu doua saptamani?
  Va multumesc din suflet!

 2. #2
  Floricica Nou Venita Oana_a's Avatar
  Membru inregistrat la
  29.05.2011
  Postari in forum
  5
  Buna
  Din ce stiu, codul muncii stipuleaza faptul ca angajatii isi pot lua concediu doar in baza unei programari facute pana la sfarsitul anului anterior, pt anul in curs, programare care se poate referi la perioada exacta, sau o perioada de max 3 luni in cadrul careia angajatul isi poate lua zilele efective de c.o. Acum, cati angajatori si angajati fac realmente acest lucru... greu de spus, ma indoiesc ca sunt multi. Cert este ca aceasta prevedere este in avantajul angajatorului, pt ca se poate folosi de ea usor, atunci cand nu vrea sa dea liber cuiva, si nu a facut programarile c.o. cf legii.
  Daca toti ceilalti angajati si-au facut programarile, si tu nu, te cam are la mana angajatorul, sa-ti dea cand vrea el, iar daca te-a programat in alta perioada, chiar nu ai ce sa-i mai faci, daca e atat de hapsan si nu te intelege.
  Dar tu i-ai spus angajatorului ca iti vei lua concediul pt cresterea copilului, si nu vei mai avea cum sa-ti iei concediul de odihna la care ai dreptul? Ar trebui sa inteleaga ca e dreptul tau, si nu depindea de tine cand iti puteai lua concediul, dar daca e mai catolic decat papa si nu-l intereseaza decat litera legii, spune-i ca o sa trebuiasca sa-ti plateasca zilele de c.o. neefectuat cand o sa ti se suspende contractul de munca pt concediu crestere copil ( e adevarat ca in codul muncii se spune ca doar in cazul incetarii contractului e permis acest lucru, dar daca pana se termina acest concediu, angajatorul nu mai exista, nu mai ai cum sa-ti primesti acesti bani)

 3. #3
  Floricica Debutanta cristyangeleu's Avatar
  Membru inregistrat la
  19.11.2007
  Postari in forum
  772
  inainte sa intri in concediu de crestere copil angajatorul este obligat sa iti dea zilele de concediu care le mai ai daca nu ti le da trebuie sa ti le plateasca si pentru asta poti face cerere, stiu asta din proprie experinta, ca si mie mi-au paltit zilele de concediu pana sa intru in prenatal.

 4. #4
  Floricica Nou Venita pinuta's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.05.2011
  Postari in forum
  4
  Va multumesc pentru lamuriri! Sper ca angajatorul sa ma poata macar plati pentru concediul neefectuat!

 5. #5
  Floricica Nou Venita mmb07's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.03.2009
  Postari in forum
  3
  buna, as dori sa stiu cine ma poate ajuta cu o informatie ref la concediu de odihna, inainte de concediu de crestere copil. Eu sunt acum in prenatal si dupa finalizarea concediului prenatal as vrea sa-mi iau concediu de odihana dupa cate sa intru in concediu crestere copil. Stie cineva daca se poate??
  multumesc,

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari