Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita nicoleta23's Avatar
  Membru inregistrat la
  08.04.2009
  Postari in forum
  1

  Concediu de odihna

  Buna; am o nelamurire in legatura cu concediu de odihna. Sunt insarcinata in 6 luni,si din 18-03 pana 08-04-2009 am fost in concediu medical avand probleme cu sarcina,acum vreau sa intru in concediu de odihna,dar mi-sa spus ca nu am dreptul la tot concediu de 21 de zile ci doar 7 zile,motivul fiind ne avand un an de zile lucrat,oi eu sunt angajata din martie 2007.<br />
  Ma poate lamuri cineva cum sta treaba. Multumesc

 2. #2
  Floricica Nou Venita adis's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.04.2009
  Postari in forum
  18
  Pai,iti da concediu de odihna numai pe 2009,respectiv pt lunile lucrate in 2009!Daca n-ai luat concediu,sau banii pe concediul aferent anilor 2007 si 2008 l-ai pierdut,pt ca nu iti mai da din anii trecuti.Nu stiu daca e chiar asa,poate este altcineva mai bine informat si te lamureste,eu asa stiam.....multa bafta!

 3. #3
  Floricica Nou Venita zapacita's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.11.2008
  Postari in forum
  62
  eu am avut anul acesta in jur de 60 de zile de concediu medical, iar in luna aprilie mi-am luat cele 32 de zile de concediu de odihna la care am dreptul pe anul 2009, mi s-a spus ca pot sa mi-l iau inainte sa intru in prenatal, dar sistemul in care lucrez eu este un pic mai special. cred ca la tine s-a calculat numarul de zile de concediu raportate la zilele lucrate din 2009 adunate cu zilele cat vei mai lucra teoretic... pt ca poti sa-ti iei prenatalul dupa 7 luni de sarcina si ei au anticipat asta, tocmai ca nu cumva sa iasa in pierdere... cat despre concediul pe anii anteriori, daca nu l-ai luat, cred ca ai dreptul la o compensatie sau chiar sa il iei retroactiv... cel mai bine ar fi sa vb cu un expert in resurse umane... bafta multa!

 4. #4
  Floricica Nou Venita blondina2009's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.06.2009
  Postari in forum
  1

  Draga Nicoleta,

  Eu sunt HR Manager deci poti sa-ti spun ca ai dreptul cf codului muncii la concediu de odihna de min 21 zile pe an, indiferent daca ai mai avut si concedii medicale sau nu. Angajatorul nu are dreptul sa iti ia din zilele de concediu doar daca esti implicata intr-un proiect de importanta majora in momentul in care doresti sa-ti iei concediu, caz in care trebuie sa-ti acorde compensatii banesti. Altfel este obligat sa-ti acorde concediul mai ales daca mai esti si insarcinata. femeile insarcinate sunt si mai protejate de catre codul muncii.
  Din pacate concediile pe anii trecuti le-ai pierdut daca nu le-ai luat atunci.
  Nu te lasa pacalita, spune patronului sau sefului tau ca tu stii de drepturi ai cf legii.

  Bafta multa si sarcina usoara!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari