Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita gynna's Avatar
  Membru inregistrat la
  25.08.2007
  Postari in forum
  4

  Capitolul II - Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului

  Topicul este raspuns la articolul <a href="https://www.copilul.ro/legislatie-familie/indemnizatie-maternitate/Normele_metodologice_de_aplicare_a_prevederilor_OUG_nr_148_2005_privind_sustinerea_familiei-a1649.html">Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei</a><br><br>eu acum sunt an concediul postnatal.cand am nascut avem 10 luni de cotizate.si a si dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de 2 ani.sau daca primesc bani de la servici an acesti 2 ani pt cresterea copilului va multumesc

 2. #2
  Floricica Nou Venita tutza's Avatar
  Membru inregistrat la
  03.11.2007
  Postari in forum
  1
  BUNA!
  AM UN BAIETEL DE 1AN SI 9 LUNI.
  IMI POATE SPUNE CINEVA CE SE INTIMPLA DACA NU MA MAI INTORC LA VECHIUL LOC DE MUNCA DUPA CE COPILUL FACE 2 ANI SI CE TREBUIE SA FAC.

 3. #3
  Floricica Nou Venita carmen76's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.01.2006
  Postari in forum
  88
  eu am inceput serviciul cand alex avea 1 an si 4 luni. dar nu vechiul serviciu, ci la un nou loc de munca (asta a fost si motivul pt. care nu am stat 2 ani cu piciu meu acasa).
  si am fost la vechiul loc de munca, mi-am luat cartea de munca si...atat
  acum nu iti mai trebuie transfer sau alte nebunii. demisie si ...atat

 4. #4
  Floricica Nou Venita carmelis_r's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.02.2006
  Postari in forum
  1
  Eu sun mamica unui baietel de 1 an si 9 luni. Sunt din nou insarcinata si urmeaza sa nasc in iulie 2008. Cand voi naste, primul copil va avea 1 an si 5 luni. Daca incep activitatea imediat dupa incetarea indemnizatiei se considura continuitate? Voi beneficia de indemnizatie si la al doilea copil?

 5. #5
  Floricica Nou Venita carmen76's Avatar
  Membru inregistrat la
  16.01.2006
  Postari in forum
  88
  probabil ai vrut sa spui ca va avea primul copil 2 ani si 5 luni atunci cand se va naste al doilea.
  oricum, vei beneficia de indemnizatie pt. al doilea copil pt ca se considera continuitate.
  si eu tot in aceeasi perioada voi naste, asa ca sa ne auzim cu bine

  pupam burticile

 6. #6
  Floricica Nou Venita maria anca's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.01.2007
  Postari in forum
  24
  buna!eu sunt mamica unei fetite de 1 si 9 luni,si de curand am aflat ca firma la care lucram s-a desfiintat.Daca stie cineva cum se procedeaza angajatorul este sau nu obligat sa ma primeasca la servici?EU AM CITIT INTR-UN ARICOL CA ESTE OBLIGAT SA MA PRIMEASCA SI SA NU MA CONCEDIEZE 6 LUNI.VREAU SA STIU SI PARERILE VOASTRE, POATE A MAI FOST CINEVA IN SITUATIA MEA!
  PUPICI LA TOTI PITICII!

 7. #7
  Floricica Nou Venita loreta's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.04.2007
  Postari in forum
  276
  Buna! Antonio baietelul meu implineste in luna aprilie 2 ani ( eu sunt in concediu pentru cresterea copilului) deci ar trebui sa ma intorc la munca insa firma ( firma la care lucrez e o firma cam fantoma) desi inca functioneaza mi-a trimis acasa o hartie ( in 2007) prin care eram informata ca dupa terminarea celor 2 ani sunt in somaj din motiv ca firma este falimentara ( hartie pe nu am semat-o) desi si la ora actuala firma functioneaza . Eu in luna aprilie cand ar trebui sa incep munca voi fi insarcinata in 4 luni cu cel de-al 2 copil si intrebarea mea ar fii daca intru in somaj la nasterea celui de-al doilea copil voi beneficia de indemnizatie?

 8. #8
  Floricica Nou Venita maria anca's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.01.2007
  Postari in forum
  24
  BUNA!SA STII CA EU AM VB CU O MAMICA ,SOTUL EI ESTE AVOCAT, SI MI-A SPUS CA ANGAJATORUL NU MA POATE DA IN SOMAJ, ASA CA NU SEMNA NIMIC PANA NU TE INTERESEZI, SI POTI BENEFICIA DE INDEMNIZATIE PTR AL 2 COPIL SI MAI SIGUR NU TE POATE DA AFARA DACA ESTI DEJA INNSARCINATA.
  SARCINA USOARA, SI PUPICI!

 9. #9
  Floricica Nou Venita loreta's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.04.2007
  Postari in forum
  276
  Multumesc maria anca de raspuns dar problema sta cam in felul urmator: eu daca merg in continuare la munca la salariile ce sunt la noi la firma nu cred ca voi lua salariu mai mare de 3 mil ( net in mana ) si prin urmare daca stau in somaj iau bani mai multi , stau acasa cu Antonio si in plus pot sa ma ingrijesc si pe mine ( la firma sunt niste conditi groaznice). Deci sunt in mare dilema, nu stiu ce sa fac.

 10. #10
  Floricica Avansata panait_nelia's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.11.2007
  Postari in forum
  1.260
  Buna.Mi-ar putea spune si mie cineva daca trebuie neaparat sa am 1 an la acelasi loc de munca pt a beneficia de indemnizatie in momentul cand voi naste.Eu am inteles ca nu conteaza cate locuri de munca schimb atata timp cat am continuitate pe cartea de munca si la sfarsit iau de la fiecare adeverinta in care se specifica ca s-au platit cas-ul.Acum am 6 luni de cand lucrez aici si mi se va mai prelungi contractul pe inca 3 luni,dar dupa aceea nu se stie ce va fi si mi-e tare frica.

 11. #11
  Floricica Avansata dana maria's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2008
  Postari in forum
  1.830
  sa inteleg ca ai nascut in 2007, din 1 ianuarie 2007 tb. sa ai 12 luni cotizate.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari