Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita ricaboy's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.05.2009
  Postari in forum
  1

  Acordarea prenatalului

  Bun gasit tuturor .<br />
  <br />
  am niste prieteni care asteapta un copil si nu stiu sigur daca vor primii banii dupa nasterea copilului deoarece viitoarea mamica a lucrat 3 ani intr-un loc apoi a intrerupt munca pentru 1-2 zile ,incepand sa lucreze in alta parte dar la inceput cu contract pe perioada determinata de 1 luna apoi cu contract pe 2 luni si apoi pe perioada nedeterminata .<br />
  Sarcina este de 2 luni .<br />
  astept un raspuns pentru ai lamurii .<br />
  Multumesc

 2. #2
  Guest
  Ricaboy cam 'nasol' ca ai deschis subiectul la Cutia Pandorei, nu stiu cate mamici o sa-l vada aici.
  Acordarea prenatalului nu prea are legatura cu banii (adica indemnizatia de crestere si ingrijire a copilului) de dupa nasterea copilului.
  Concediul de maternitate de 126 de zile (pre si postnatalul) se acorda fiecarei angajate cu contract/carte de munca indiferent de vechime. Cele 126 de zile se impart cam jumi juma inainte si dupa nastere.
  Dupa terminarea acestui concediu de maternitate se trece la concediul de crestere si ingrijire a copilului si plata indemnizatiei pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
  Aici trebuie sa ai 12 luni lucrate fara intrerupere. Din ceea ce scrii tu alea 1-2 zile nu sunt intrerupere.
  Deci viitorii parinti vor putea beneficia de indemnizatie, acu depinde si de venitul mamei, va lua doar 600 ron sau va putea opta pentru 85% din salar.

 3. #3
  Floricica Debutanta offe's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.07.2008
  Postari in forum
  1.013
  hello,
  eu stiu ca trebuie sa ai 1 an pe cartea de munca, adk sa fi lucrat 1 an fara pauza stiu ca se pune si contractul de colaborare dar cel mai bine sa sune la itm, ei or sa o lamureasca.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari