Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Novice mica82ro's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.07.2008
  Postari in forum
  410

  Exclamatie 2 intrebari urgente :(

  Vecina mea m-a rugat sa o ajut. a divortat in urma cu 3 ani, si are 2 fetite minore din urma mariajului. S-a hotarat in cadrul hotararii judecatoresti ca tatal sa plateasca pentru fetite o pensie alimentare de 69 Ron pentru fiecare copil(fetitele au 4 respectiv 9 ani). Ideea e ca tatal nu a mai platit pensie alimentara de 8 luni. In momentul de fata nu lucreaza, cel putin nu in mod legal si se foloseste de asta pentru a nu le da copiilor pensia alimentara. Mama vrea sa stie cum il poate forta sa plateasca pensia copiilor. A depus in fiecare luna la politite plangere impotriva lui, insa politistii din localitate nu l-au somat in niciun fel. I-au zis mamei ca daca nu are un loc de munca nu au ce sa ii faca. Chiar nu i se poate face nimic?


  A doua problema nu stiu exact cat se incadreaza in cadrul juridic. Mama primeste pentru copii un ajutor lunar in jur de 220ron pentru ca are venitul foarte mic. De cand s-a stabilit pensia alimentara a tatalui la 69 ron/copil i s-a scazut aceasta suma din ajutorul de la stat. Mamica vrea sa stie daca este normal acest lucru sau este voarba doar de un functionar de la primarie ,care nu stie ce face. Ideea e ca desi tatl nu plateste de 8 luni pensia , ea primeste ajutorul de la stat fara suma de 69X2 in fiecare luna.

  Daca o puteti ajuta pe mamica cu informatii va rog sa ma anuntati. Ea nu are cum intra pe net. Multumesc si seara faina!
  Modificata de mica82ro; 26.04.2011 la 21:51:00.

 2. #2
  Floricica Cu Vechime kamyy's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.02.2010
  Localitate
  Germania
  Postari in forum
  9.867
  Tatal fetelor e obligat prin hotarare judecatoreasca sa plateasca pesie minorelor indiferent daca are sau nu loc de munca...dc nu munceste se stabileste la salariul minim pe economie.Dupa 2 luni de neplata a pensiei il poate da in judecata si va plati penal pt asta.Sa consulte un avocat mai bine si el ii va spune ce are de facut.

 3. #3
  Moderator Floricica Avansata Krisstina's Avatar
  Membru inregistrat la
  17.01.2010
  Postari in forum
  1.390
  Neplata cu rea-credinta ,timp de 2 luni consecutiv , a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca constituie infractiunea de abandon de familie (art. 305 alin. (1) lit. c) C. pen) . Poate face o plangere penala pt savarsirea acestei infractiuni pe care s-o depuna la Parchet! ( nu la politie)

  O alta varianta ar fi punerea in executare a hotararii prin care s-a stabilit obligatia de a plati pensia alimentara. In acest sens sa mearga la un executor judecatoresc sa solicite inceperea executarii silite a fostului sot prin poprire. Faptul ca nu are un serviciu o sa cam ingreuneze lucrurile dar nu o sa le faca imposibile. Din ceva traieste el, ca doar nu sta la colt de strada sa cerseasca sau sa fure...
  Dupa ce face plangerea penala, poate sa incerce sa aduca o dovada scrisa la primaria de unde primeste ajutorul social..., dar nu cred ca rezolva ceva. In mod legal ea tb sa aibe acea suma, faptul ca nu o are nu e vina primariei. Dosarul pt ajutorul social se face in functie de sumele cuvenite in mod legal si nu in functie de situatiile reale (sotul e rau platinc iar mama nu primeste suma respectiva).

 4. #4
  Floricica Senior nicoleta15's Avatar
  Membru inregistrat la
  28.07.2008
  Localitate
  Giurgiu
  Postari in forum
  4.085
  si eu am fost in sit asta de doua ori. am depus plangere la politie. prima data avea 3 luni neplatite. l-au chemat si i-au dat termen ca in 2 sapt sa-si plateasca toate restantele, desi termenul e de o luna.
  a doua oara cand am depus plangere nu avea decat o luna neplatita, politistul mi-a spus ca treb sa aiba doua ca sa pot face plangere, dar l-a chemat totusi si i-a pus in vedere sa o plateasca, desi eu imi retrasesem plangerea. din cate stiu se poate depune plangere la parchet sau se poate apela la un executor judecatoresc. oricum ar fi,chiar daca nu are venituri, tot treb sa plateasca o suma minima. daca el se hraneste,treb sa-si hraneasca si copii. toate astea le poti discuta pe avocat.net unde vei primi raspunsuri mult mai buine chiar de la avocati,juristi. eu asa am procedat si mi-au fost de un f f mare ajutor
  Modificata de nicoleta15; 27.04.2011 la 09:09:06.

 5. #5
  Floricica Novice mica82ro's Avatar
  Membru inregistrat la
  10.07.2008
  Postari in forum
  410
  mamica va multumeste pentru sfaturi, a spus ca va merge la parchet si va depune plangere impotriva lui.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari