Sportul este foarte imporntat la orice varsta, se stie bine ca sportul este sanatate. Este foarte important pentru cei mici sa faca sport insa este la fel de important sa ii lasam pe ei sa aleaga ce sport vor sa faca pt ca daca i se va impune un sport anume nu va avea nici un fel de beleficiu.

Sportul poate incepe inca din primul an de viata cu inotul in centre specializate pentru bebelusi, dar si acasa, parintii pot face gimnastica cu bebelusii.

Apoi vine momentul in care copii isi dezvolta capacitatile mortorii si pot invata de exemplu sa mearga pe bicicleta/tricicleta pentru cei mai mici.

Alegerea sportului trebuie sa fie o decizie informata, deoarece sunt anumite sporturi care nu sunt recomandate decat dupa o amunita varsta. De exemplu, se pare ca mersul pe role este recomandat abia dupa varsta de 6 ani deaorece afecteaza ligamentele.

Noi am facut "sport" inca din primul an de viata, faceam cu Edi gimanstica acasa, "bicicleta" (care ajuta si in periaoda colicilor pentru foavorizeaza eliminarea gazelor si calmeaza durerile de burtica), exercitii de inviorare cu manutele sus-jos.

Cand va creste mai mare cu siguranta va merge sa faca un sport care sa ii placa si sa il atraga. Mie mi-ar place sa faca baschet sau tenis insa acum vom vedea ce afinitati va avea .

Voi faceti gimnastica cu bebelusul? Copiii vostri merg la sport? Ce sporturi prefera? Cand l-ati dat prima data la un sport?