Se pare ca asa este, copiii intr-adevar simt starea de spirit a parintilor si sunt afectati de aceasta. Daca in familie situatia este tensionata si cinflictuala, copilul va simti asta chiar daca nu va fi martorul direct la discutiilor in contradictoriu dintre parinti.

De exemplu in cazul in care parintii divorteaza stare de spirit din casa nu este deloc una pozitiva si impactul asupra copilului este major, asta pe langa impactul separarii parintilor sai. Copilul se poate se sa invinovateasca de acesta situatie si sa isi asume vina pentru divortul parintilor.

Aici este foarte importanta comunicarea dintre copil si parinti dar si dintre parinti intre ei, trebuie sa fie calmi si sa ii explice cat mai bine copilului situatia si faptul ca daca ei se desparat nici nu inseamana ca este vina copilului nici ca nu il mai iubesc la fel de mult.

O regula de aur trebuie intotdeauna respectata, niciodata nu trebuie ca certurile si discutiile in contradictoriu sa abia loc de fata cu copilul, sau sa poate fi auzite de copil.