Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita mapatricia's Avatar
  Membru inregistrat la
  25.02.2009
  Postari in forum
  10
  Eu am o maaaare problema cu increderea, in special cu lipsa de incredere in primul rand in mine si apoi in cei din jurul meu. de mica am fost edicata sa nu am incredere in nimeni si iata ca am ajuns la o varsta la care acest lucru imi dauneaza, mie si familiei mele pentru ca nu am incredere nici in sotul meu desi il iubesc enorm. Orice miscare orice vorba cu o persoana de sex opus imi ytrezeste suspiciuni desi stiu ca este un om care ma iubeste enorm. Acesta lipsa de incredere ne dauneaza si ne strica familia.

  Cum pot repara asta? Se poate educa lipsa de incredere"?


 2. #2
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  Cred ca cel mai important este ca poti sa-ti dai seama de acest lucru si poti vorbi despre el. Mai ult ca sigur ca aceasta "incredere" inseamna in fapt mai mjlte lucruri. In relatia cu sotul sau se apropie de ceea ce numim gelozie dar in relatie cu alti oameni...?
  De asemenea, pomenesti despre lipsa de incredere in tine insati. Cum se manifesta ea?

 3. #3
  Floricica Cu Vechime bjmaryo's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.07.2007
  Localitate
  Piatra Neamt - Reghin
  Postari in forum
  6.462
  increderea se castiga in timp si eu nu ma incred in prea multa lume din jurul meu.sotul si copilul meu au parte de cea mai mare incredere din partea mea si familia mea.restul.... pace!

 4. #4
  Floricica Nou Venita simosymo's Avatar
  Membru inregistrat la
  25.12.2009
  Postari in forum
  2
  Cum să îi insufli încredere în el copilului tău ?
  Fiul meu are 15 ani și mi-a spus că este fricos. Nu are curaj să le spună prietenilor sau colegilor ceva care i-ar deranja de frică să nu îl bată. Este foarte prietenos și caută să le facă pe plac tuturor și totuși nu este pe placul lor. Ieri de exemplu s-a înțeles cu un grup de foști colegi din școala generală să meargă împreună la colindat. La ora stabilită s-a dus și nu a gasit pe nimeni acolo. A venit acasă supărat și i-a sunat pe unii dintre ei care le-au spus că sunt la un fost profesor la colindat deja. L-am întrebat dacă nu a înțeles el greșit ora și mi-a spus că nu a fost asta. Sigur cineva dintre foștii colegi i-a spus intenționat o altă oră pentru a nu merge și el cu ei. M-a durut atat de mult acest lucru și nici nu am știut ce să îi spun. Am plâns toată noaptea de ajun și cred că și el a suferit foarte mult pentru asta, însă a încercat să nu arate. Am stat până târziu cu el și am discutat - i-am spus să se gândească cu ce greșește față de acei tineri, dacă nu le vorbește urât (ceea ce nu cred) sau prin comportamentul lui dacă nu greșește față de aceștia. Mi-a răspuns că el le vorbește tot timpul frumos, caută să îi facă să râdă, să se simtă bine cu el. Atunci ? Cu ce greșeește el de este dat la o parte de aceștia ? Spunea cineva că dacă ești bun ești luat de prost... atunci să îmi învăț copilul să fie rău și arogant? Sufăr foarte mult pentru că văd că este la vârsta la care și-ar dori să iasă și el cu alți tineri și este dat la o parte de aceștia pentru că...nici nu știu pentru ce, pentru că nu face pe grozavul și nu este impertinent ca mulți tineri din ziua de azi.
  Ce ați face în situația de față ?

 5. #5
  Floricica Avansata anca munteanu's Avatar
  Membru inregistrat la
  01.05.2006
  Postari in forum
  1.305
  Dar pana acum cum a fost el in grupul de colegi? Mai mult ca sigur ca aceasta "excludere" de care amintiti, care s-a manifestat in a-i spune o ora gresita pentru a nu veni cu ei are niste cauze. Ele trebuie depistate dar inainte de asta, este importanta starea baiatului si cum simte el aceste evenimente. De asemenea, care sunt gandurile si parerile lui.
  Situatia este dureroasa dar pentru a fi rezolvata este necesar sa dati putin la o parte suferinta.
  La 15 ani, baiatul este cel mai probabil capabil sa vorbeasca despre relatiile lui cu colegii, despre interactiunile lor in clasa si in afara scolii si sa va dati seama impreuna unde este de fapt problema.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari