Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
  Membru inregistrat la
  05.10.2007
  Localitate
  Bucuresti
  Postari in forum
  7.664

  Idee Pigmentarea de la sucul de morcovi

  Vorbeam intr-un alt topic despre proprietatie benefice ale morcovului asupra organismului si dezvoltarii copiilor. Se pare insa ca daca este consumat in exces, poate duce la pigmentarea pielii din cauza continutului bogat in beta-caroten, astfel ca este recomandat ca sucul de morcovi sa fie alternat cu suc de mere si citrice.

  In plus, de la cosumul excesiv de suc de morcov se poate sa apara si icterul si acesta poate fi deosebit de pigmentare prin urmarirea sclerelor (albul ochiului)), care daca se coloreaza in galben atunci e cazul sa fie vazut de un medic copilul.

 2. #2
  Floricica Nou Venita LaraRo's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.11.2010
  Postari in forum
  96
  Asa e, eu am vazut un bebelus portocaliu, saracul, de la prea mult Teddy. Se numeste carotenodermie.
  Dar ca sucul de morcovi sa provoace icter inca n-am auzit. :))

  Inainte de sezonul estival sunt fete care mananca mult suc de morcov, papaya. Cica beta-carotenul iti face un bronz foarte misto, auriu. E si inclus in foarte multe creme pentru bronzat.

 3. #3
  Moderator Floricica Avansata Monica Eliza Rares's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.01.2010
  Postari in forum
  1.503
  Stiu doi parinti al caror copil avea pielea usor prea colorata in portocaliu si se dadeau de ceasul mortii: vai, ce are copilul?....S-au linistit la medic care i-a lamurit ca prea mult....strica.

Cuvinte cheie pentru acest topic

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari