Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Administrator Floricica Debutanta kiddo's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.08.2008
  Postari in forum
  1.182

  Exclamatie Spitale transformate in camine de batrani

  Ministrul Sanatatii Cseke Attila spune ca o parte dintre spitalele acuale vor fi transformate in camine de batrani, iar alte unitati sanitare se vor uni, se vor comasa. Scopul este acela de a face economii la bugetul de stat...

  Cum comentati noile masuri luate de Ministerul Sanatatii?
  Ramanem fara spitale in care sa ne tratam noi si copiii nostri sau acest lucru chiar este o masura pozitiva?

  Ministrul Sanatatii transforma spitalele in camine de batrani

  Sistemul medical, disputat politic? - Reorganizarea spitalelor, sursa de noi probleme in sistem?

 2. #2
  Floricica Nou Venita littleprincess's Avatar
  Membru inregistrat la
  06.05.2009
  Postari in forum
  37
  Din cate stiu si eu se pare ca 182 de spitale, 111 unitati sanitare vor fi comasate, iar 71 sunt unitati care se vor reprofila in camine pentru persoane varstnice sau centre de permanenta.. Exista deja 10 unitati sanitare (5 in Dambovita, 2 in Oradea, 2 in Bucuresti si una in Arges) care sunt desfiintate din punct de vedere juridic prin hotararile de guvern aprobate anul trecut.

  Spitalul Caritas este singurul spital din Bucuresti care va fi reprofilat. Mie mi se pare o mare eroare transformarea Sitalului Caritas in camin de batrani. Este un spital mare, cu dotari si cu personal cu experienta.

 3. #3
  Floricica Avansata cryssa's Avatar
  Membru inregistrat la
  26.10.2006
  Postari in forum
  1.860
  Din pct de vedere sanitar si al sigurantei spitalul Caritas nu mai este sigur de cativa ani buni ..,pacat insa ca avea multi doct profesionisti dar cum la noi in tara , totul se darama,transforma sau se ignora nu ma mira si nici nu putem face nimic.Pacat ca un ungur face ce vrea in tara Romaneasca.

 4. #4
  Moderator Floricica Avansata Monica Eliza Rares's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.01.2010
  Postari in forum
  1.503
  Mai, da stimatii nostri guvernanti au discutat cu medicii?Cred ca nu, sau daca da, au ignorat total ce au spus acestia.Cum sa transformi un spital in orice fel de cladire de interes public, atunci cand stii ca peretii sunt infestati cu tot felul de microbi, iar podelele, oricat le-ai freca cu orice fel de solutie, tot nu reusesti sa le dezinfectezi???...Cat de ingusti pot fi la minte???Cum sa transformi un spital TBC intr-un azil de batrani?....Pana si vegetatia din jur e infestata....Era azi pe Antena3 o discutie din care n-am prins decat atat:Spital TBC se vrea a fi transformat in azil de batrani....Sau, cum se vehicula in urma cu ceva vreme, ca spitalele dezafectate sa fie transformate si in gradinite si camine pt copii!!!!Pai, eu ii intreb pe ilustrii nostri guvernanti urmatorul lucru: si-ar duce ei copiii in acele gradinite? Si-ar duce ei mama, tatal sau vreo alta ruda in acele aziluri ?
  In strainatate, dupa un anumit numar de ani, spitalele sunt distruse, daramate, iar noi le dam o alta destinatie???Ne aliniem normelor europene pentru orice, dar in privinta sanatatii de ce nu o facem???De ce nu au grija de medici sa nu plece din tara?Ministerul Sanatatii se plange de cheltuielile mari pe care le are cu scolarizarea fiecarui student la medicina, dar nu face nimic in sensul de a-l pastra, de a-l motiva sa ramana....O sa ajungem in curand sa ramanem si fara medic de familie.....Sunt multe, foarte multe de spus...Avem un guvern de TOATA JEEEEENAAAAA....

 5. #5
  Moderator Floricica Veterana vava's Avatar
  Membru inregistrat la
  25.09.2006
  Localitate
  Bucuresti.
  Postari in forum
  13.949
  fetelor ce sa va spun eu lucrez la Sp.Caritas de 10 ani si sincer nu ma asteptam la asa ceva cunosc situatia spitalului si stiam ca odata se va ajunge aici mai ales ca terenul si cladirea chirurgiei este al evreilor si se plateste chirie destul de maricica..... dar acolo lucrez si cum este o vorba" spitalul este a doua mea casa" si imi pare rau ca-l vor desfiinta mai ales ca personalul este unul foarte bun gasesti medici exceptionali,asistente dragute..etc.... acum ramane de vazut pe unde ne vor arunca.......

 6. #6
  Floricica Nou Venita vandana's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.02.2007
  Postari in forum
  1

  si cu batranii nostrii ce facem?

  Nu cred ca este o tragedie si apoi caminele spitale au nevoie de cadre medicale asa ca nu cred ca v-a fii o restructurare masiva doar ca de la batrani nu prea mai ai ce sa primesti.Si ei au cotizat toata viata iar copii lor care muncesc de dimineata pana seara si au la randul lor copii nu mai au timp sa se ocupe si de batranii bolnavi.Asa am vazut si la televizor ca se procedeaza in toate statele civilizate si apoi acolo fiind intre ei de aceasi varsta si avand aceleasi obiceiuri le faci batranetea fara griji.

 7. #7
  Moderator Floricica Avansata Monica Eliza Rares's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.01.2010
  Postari in forum
  1.503
  Nu e o tragedie ca batranii stau in aziluri.Tragedia e ca vor sa faca din spitale azile.

 8. #8
  Floricica Debutanta MJ forever's Avatar
  Membru inregistrat la
  25.03.2010
  Postari in forum
  1.187
  @vandana: cu MAREA diferenta ca in tarile civizilizate spitalele nu sunt transformate in camine de batrani, ci se aloca bani de la buget pt construirea lor de la zero. Pacat totusi ca n-ai prins ideea, poate nu s-a spus la TV.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari