Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Moderator Floricica Senior madalinutzamamy's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.03.2009
  Localitate
  brasov
  Postari in forum
  3.906

  Sistemul de sanatate din Romania

  Am vazut astazi emisiunea Romania te iubesc! pe PROTV si am rams de-a drepul oripilata de ce se intampla in spitalele din Romania. Grupurile sanitae fara apa si sapun, in care colcaie bacteriile numai bune pentru a ne degrada si asa sanatatea tot mai precara pe care o avem.
  Medicilor le este frica sa sesiseze aceste nereguli, si daca o fac, sunt aspru sanctionati. De ce noi?

  Spitalele din România sunt adevărate focare de infecție, pacienții aflându-se într-un real pericol. Acest lucru poate fi catalogat drept paradoxul absolut, dar trebuie să "supraviețuim" măcar cu ideea. Sistemul de sănătate prezintă disfuncții majore, cu repercusiuni directe asupra vieții oamenilor.

  Doi pacienți contaminați cu acinetobacter la Spitalul Județean "Sfântul Andrei" din Galați, unde a fost depistat un focar de infecție nosocomială, au murit în unitatea medicală, în timp ce un un al treilea bolnav este în stare gravă. Cei trei pacienți au fost contaminați cu această bacterie în timp ce erau internați la Secția de neurochirurgie a spitalului.

  Medicii dau explicații

  Directorul medical al Spitalului Județean Galați, Dorel Firescu, a susținut că neurochirurgii au făcut "acte de eroism" în cazul acestor pacienți, care la internare "nu aveau nicio șansă". De asemenea, Firescu a spus că cei trei pacienți au fost monitorazți tot timpul și s-au aflat sub tratament cu antibiotice. "Din păcate, acinetobacter, care populează serviciile de terapie intensivă din toată lumea, s-a fixat pe acești bolnavi cu sănătatea depreciată", a spus Dorel Firescu, susținând că nu există motive de panică din cauza acestei bacterii foarte răspândite în spitalele din lume. Acinetobacter baumanii este o bacterie întâlnită de obicei în infecțiile intraspitalicești, una dintre surse fiind aparatele de aer condiționat.

  Anchetă la spital

  Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică s-au deplasat la Galați pentru a verifica situația. în acest senst, au fost prelevate 30 de probe de la secția de neurochirurgie și 38 de probe de la blocul operator. "S-a înființat deja o comisie care va verifica situația. în același timp, la Galați a ajuns deja reprezentantul Institutului Național de Sănătate Publică Iași, Angela Romaniuc, și este așteptat și un reprezentant al Ministerului Sănătății", a declarat dr. Valentin Boldea, reprezentantul DJSP Galați.

  în plus, șeful DJSP Galați a explicat că bacteria nu reprezintă un pericol pentru persoanele sănătoase care vizitează spitalul, dar că infecția este periculoasă pentru cei care au deja o stare de sănătate precară și organismele slăbite, ei putând fi contaminați. în ceea ce privește cei doi pacienți care au decedat, Boldea a susținut că este vorba despre cazuri depășite din punct de vedere medical, cele două persoane fiind deja în stare foarte gravă. Cu toate acestea, s-a decis limitarea accesului vizitatorilor și s-a impus realizarea unei dezinfecții în secțiile spitalului și o limitare a numărului de operații.

  Dezmințiri la Fundeni

  Managerul Institutului Clinic Fundeni neagă informațiile potrivit cărora spitalul ar fi în carantină din cauza unei infecții nosocomiale și precizează că săptămâna trecută au fost câțiva pacienți cu boală diareică acută care s-au vindecat. Medicul a mai spus că bolnavii au fost tratați și s-au vindecat, astfel că, în spital, nu exista niciun caz de boală diareică acută. Dezmințirea de la Fundeni survine știrilor din presă, conform cărora Institutul Fundeni ar fi în carantină din cauza unui focar de infecție nosocomială.

  Amelia Antoniu a fost la un pas de moarte

  Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului Național de Operetă "Ion Dacian", a fost la un pas de moarte după ce, în urma unei intervenții chirurgicale la spitalul CF2, a intrat în șoc septic și a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgență unde a stat în comă patru zile, după care a rămas internată în stare gravă aproape trei săptămâni. "Sunt aproape convinsă că ustensilele ambalate și produse în condiții improprii sunt cauza. Sper că acum cineva să ia niște măsuri și să se facă analizele acestor produse de unică folosință care colcăie de bacterii și microbi", declara Amelia la vremea respectivă.

  Aceasta, victimă a sistemului sanitar, a depus plângere penală împotriva celor găsiți vinovați în ancheta care se află în desfășurare. Alți opt pacienți de la CF2 se află în proces cu spitalul sau urmează să dea în judecată cadrele medicale din cauză că au contractat infecții intraspitalicești.

  Toni Tecuceanu, ucis de o bacterie din spital

  Actorul s-a stins din viață la vârsta de 37 de ani, pe 5 ianuarie 2010, la spitalul Matei Balș din București. Dosarul medical al lui Toni Tecuceanu a ajuns la familia sa după 31 de zile de la moartea actorului. Inițial, cadrele medicale au refuzat solicitarea. De ce? Informațiile din fișele medicale infirmă faptul că Tecuceanu a murit din cauza virsului AH1N1, ci din cauza unei bacterii de pe aparatele de ventilație de la Terapie Intensivă. în dosarul lui Toni se menționează că acesta a contractat bacteria acinetobacter, un germen întalnit în aparatele de ventilație de la Terapie Intensivă. Paul Tecunceanu, fratele actorului, își dorește ca cei din spital să plătească pentru fapta lor, înaintând acțiunea în instanță. (Sursa: Gazeta Romanseasca)
  Bacterii ucigașe în spitalele din România!

 2. #2
  Moderator Floricica Senior madalinutzamamy's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.03.2009
  Localitate
  brasov
  Postari in forum
  3.906
  Inca ceva, destul de interesant legat de spitalele noastre dragi, in care vii cu una, si pleci cu mai multe boli:Adevărul șocant despre spitalele din România - VIDEO - Mediafax

 3. #3
  Floricica Novice daniela37's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.05.2011
  Postari in forum
  556
  Madalina, ca si cum nu ar fi de ajuns, pe langa faptul ca spitalele sunt intr-o stare jalnica, as vrea sa vorbim si despre increderea pe care o mai avem ca pacienti in recomandarile facute de medici.

  Am gasit un articol despre o ancheta care s-a facut in Statele Unite in legatura cu compania Johnson&Johnson, care a platit mita medicilor din Romania pentru a prescrie medicamentele companiei, precum si pentru a recomanda alte produse de ingrijire fabricate de aceeasi companie.


  "Compania Johnson &Johnson (J&J) din domeniul sanatatii si al produselor de ingrijire a platit o suma de 70 milioane dolari drept amenda, compensatii si penalitati dupa ce a ajuns la o intelegere cu autoritatea de reglementare a pietei decapital din SUA (The Securities and Exchange Commission - SEC) care a acuzat-o in justitie ar fi facut unele plati "improprii" doctorilor din mai multe tari printre care si Romania. Compania nici nu a dezmintit, dar nici nu a recunoscut aceste acuzatii.

  La nivel international, compania a avut vanzari de 61 mld. dolari, suma care include si produsele de ingrijire (printre brandurile companiei se numara uleiurile de copii Johnson's baby). Printre brandurile de medicamente comercializate in Romania se numara Velcade (pentrucancer), Rispolept (boli psihice), Cilest (contraceptie). Medicamente fara prescriptie din portofoliu sunt Olynth, Hexoral, Ben Gay.

  Angajati ai J&J d.o.o. (companiafarmaceutica romaneasca), o subsidiara a J&J, ar fi mituit medici din sistemul public si farmacisti pentru a prescrie produse pe care compania le promova in mod activ. Angajatii ar fi lucrat cu distribuitori locali pentru a livra cash medicilor angajati in sistemul public care comandau medicamente J&J pentru pacienti.

  Compania farmaceutica romaneasca ar fi asigurat si calatorii pentru anumiti medici care au fost de acord sa prescrie produse J&J. Din 2000 pana in 2007, J&J ar fi castigat un profit de 3,5 mil. dolari din vanzarile obtinute in acest fel.

  Compania farmaceutica romaneasca ar fi folosit distribuitori locali pentru a vinde produsele catre medici si farmacisti. Reprezentantii de vanzari ar fi lucrat cu distribuitori pentru a genera cashul platit medicilor in schimbul medicamentelor prescrise. Distribuitorii ar fi obtinut cash-ul platit medicilor prin discounturile primite la fiecare factura sauprimind gratuit bunuri pe care le puteau vinde pentru a obtine extra cash. Angajatii companiei farmaceutice romanesti sau distribuitorii ar fi livrat apoi cash-ul catre doctori care echivala cu 3-5% din costul medicamentelor prescrise. Distribuitorii ar fi lucrat apoi cu doctorii si farmaciile pentru a livra medicamentele pacientilor si a obtine plati prin intermediul programului guvernamental de asigurari.

  Metoda calatoriilor ar fi inceput in 2007 dupa ce J&J a demarat un audit intern care investiga anumite suspiciuni ale platilor cash catre medici. Angajatii companiei farmaceutice romanesti ar fi incetat sa faca plati cash catre medici si ar fi inceput sa le ofere calatorii la congrese medicale in schimbul prescrierii de produse. In unele cazuri, angajatii companiei farmaceutice romanesti ar fi solicitat agentiilor de calatorie folosite sa taxeze excesiv compania pentru a genera cash pentru familiile medicilor care ar fi participat la calatorie (ca si vacanta) sau pentru a furniza "bani de buzunar" medicilor aflati in calatorie." (sursa Ziarul financiar)

  Se pare ca sistemul sanitar - indiferent ca este vorba despre spitale sau despre medicii din acest sistem - ridica o problema de incredere. Voi ce experiente ati avut legate de spital sau de recomandarile medicilor?

 4. #4
  Moderator Floricica Avansata NicoleD's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.05.2011
  Postari in forum
  1.467
  Daniela, asa se intampla si cu laptele praf, vacinurile si multe altele!

 5. #5
  Moderator Floricica Senior madalinutzamamy's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.03.2009
  Localitate
  brasov
  Postari in forum
  3.906
  Citat Postat de daniela37 Vezi mesajul
  Madalina, ca si cum nu ar fi de ajuns, pe langa faptul ca spitalele sunt intr-o stare jalnica, as vrea sa vorbim si despre increderea pe care o mai avem ca pacienti in recomandarile facute de medici.

  Am gasit un articol despre o ancheta care s-a facut in Statele Unite in legatura cu compania Johnson&Johnson, care a platit mita medicilor din Romania pentru a prescrie medicamentele companiei, precum si pentru a recomanda alte produse de ingrijire fabricate de aceeasi companie.


  "Compania Johnson &Johnson (J&J) din domeniul sanatatii si al produselor de ingrijire a platit o suma de 70 milioane dolari drept amenda, compensatii si penalitati dupa ce a ajuns la o intelegere cu autoritatea de reglementare a pietei decapital din SUA (The Securities and Exchange Commission - SEC) care a acuzat-o in justitie ar fi facut unele plati "improprii" doctorilordin mai multe tari printre care si Romania. Compania nici nu a dezmintit, darnici nu a recunoscut aceste acuzatii.

  La nivel international,compania a avut vanzari de 61 mld. dolari, suma care include si produsele de ingrijire (printre brandurile companiei se numara uleiurile de copii Johnson's baby). Printre brandurile de medicamente comercializate in Romania se numara Velcade (pentrucancer), Rispolept (boli psihice), Cilest (contraceptie). Medicamete faraprescriptie din portofoliu sunt Olynth, Hexoral, Ben Gay.

  Angajati ai J&J d.o.o. (companiafarmaceutica romaneasca), o subsidiara a J&J, ar fi mituit medici dinsistemul public si farmacisti pentru a prescrie produse pe care compania lepromova in mod activ. Angajatii ar fi lucrat cu distribuitori locali pentru alivra cash medicilor angajati in sistemul public care comandau medicamenteJ&J pentru pacienti.

  Compania farmaceutica romaneasca ar fi asiguratsi calatorii pentru anumiti medici care au fost de acord sa prescrie produseJ&J. Din 2000 pana in 2007, J&J ar fi castigat un profit de 3,5 mil.dolari din vanzarile obtinute in acest fel.

  Compania farmaceutica romaneasca ar fi folositdistribuitori locali pentru a vinde produsele catre medici si farmacisti.Reprezentantii de vanzari ar fi lucrat cu distribuitori pentru a genera cashulplatit medicilor in schimbul medicamentelor prescrise. Distribuitorii ar fi obtinutcash-ul platit medicilor prin discounturile primite la fiecare factura sauprimind gratuit bunuri pe care le puteau vinde pentru a obtine extra cash.Angajatii companiei farmaceutice romanesti sau distribuitorii ar fi livrat apoicash-ul catre doctori care echivala cu 3-5% din costul medicamentelor prescrise.Distribuitorii ar fi lucrat apoi cu doctorii si farmaciile pentru a livramedicamentele pacientilor si a obtine plati prin intermediul programului guvernamental de asigurari.

  Metoda calatoriilor ar fi inceput in 2007 dupa ce J&J a demarat un audit intern care investiga anumite suspiciuni ale platilorcash catre medici. Angajatii companiei farmaceutice romanesti ar fi incetat safaca plati cash catre medici si ar fi inceput sa le ofere calatorii la congresemedicale in schimbul prescrierii de produse. In unele cazuri, angajatiicompaniei farmaceutice romanesti ar fi solicitat agentiilor de calatoriefolosite sa taxeze excesiv compania pentru a genera cash pentru familiile medicilor care ar fi participat la calatorie (ca si vacanta) sau pentru a furniza"bani de buzunar" medicilor aflati in calatorie." (sursa Ziarul financiar)

  Se pare ca sistemul sanitar - indiferent ca este vorba despre spitale sau despre medicii din acest sistem - ridica o problema de incredere. Voi ce experiente ati avut legate de spital sau de recomandarile medicilor?
  Multumim Daniela!

  Experiente am trecut prin multe fiind internata de 4 ori in spital cu micutul, in 2 spitale total diferite.
  Si incep asa: Asistentele, plictisite probabil dupa atatea ture de noapte le prindeau copilasilor suzetelele cu scoch si le legau sticlutele cu lapte de gat. Cand am facut scandal la conducere mi s-a raspuns sec: Asta este draga, altele fac, si noi ii crestem, nu vor sa bage in ei, sa rabde! Aici fiind vorba despre copilasi de 2-3 luni care nu sunt apti atat fizic, cat si psihic sa se hraneasca singuri. Am intrebat si eu la fel de ironic: Daca un copil, se ineaca cu voma, si are suzeta prinsa cu scoch? Raspuns: nu le putem controla pe toate, dar asta se intampla rar. Si daca se intampla? Ce este de facut? Dupa toata tarasenie, mi s-a facut externarea pe motiv ca, fac scandale neintemeiate si ma intereseaza de copiii altora si nu de al meu ( nu cred!), am fost nevoita sa-i continui tratamentul ce presupunea injectii la 6 ore, dar am acceptat, si dat fiind ca am cunostiinte ce au cabinete particulare foarte bune, nu a fost o problema.
  Alta intamplare: Darius avea 2 saptamani cand l-am internat in spital din cauza unei crize de apnee (asa scria pe fisa de internare, desi copilul era palid, nu sugea, voma des-pe cand criza de apnee, din mica mea cultura medicala inseamna sufocare), dupa ce l-au stabilizat si i-am dat sa suga l-am pus binisor in patutul lui, nu am beneficiat de rezerva desi am impartit bani aici si acolo, m-am dus glont la patutul unei fetite de cateva zile, care era abandonata, si careia ii cazuse biberonul din gurita, sa ii tin biberonul in asa fel incat sa poata sa suga. Ce mi-au facut asistentele? Mi-au zis sa-mi vad de treaba mea, ca o inec asa, pe cand ele ii lasase un prosop sub sticluta ca sprin.
  Ca sa nu mai zis ca imi era efectiv scarba sa ma apropii de toalete, sapunul era inexistent, hartia igienica nu se gasea decat in toaleta medicilor si a asistentelor. Nu aveam voie cu biberoane de acasa, insa ne aduceau laptele intr-un biberon de sticla, cu tetina retezata, cu cu o gaura foarte mare, fauta probabil cu un cui, din care un copil de 2 saptamani nu putea sa suga pentru ca se ineca.
  Modificata de madalinutzamamy; 18.10.2011 la 12:41:19.

 6. #6
  Moderator Floricica Senior madalinutzamamy's Avatar
  Membru inregistrat la
  20.03.2009
  Localitate
  brasov
  Postari in forum
  3.906
  Am uitat sa spun despre celalalt spital. Prima data, am fost internata in Spitalul clinic pentru copii din judetul Brasov, Nicopole mai exact. Apoi la urmatoarea internare, am fost trimisi cu copilul intr-o stare jalnica, cu febra 40, la spitalul municipal din Municipiul Sacele. Acel spital este ocolit de multi dintre Saceleni deoarece toti amaratii si rommii, sunt internati acolo cu diverse boli. Parerea mi-am schimbat-o la 180 de grade. Instalatii sanitare moderne, cu apa calda, sapun, hartie buna la toaleta, calorifere noi, functionabile si pornite tot timpul (era anul trecut pe vremea aceasta), am fost trimisi intr-o rezerva, nu moderna, dar curata si dezinfectata de 2 ori pe zi, la care mi s-a dat cheie, in caz ca ies pana la toaleta, sa nu las deschis. Asistentele erau superbe, vorbeau frumos, erau acolo oricand le cereai ajutorul si erai respectat ca pacient. Ei? Se vede, sau nu, diferenta?

 7. #7
  Floricica Novice daniela37's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.05.2011
  Postari in forum
  556
  Citat Postat de nicoleee Vezi mesajul
  Daniela, asa se intampla si cu laptele praf, vacinurile si multe altele!
  Care este deci concluzia? Ca medicamentele sunt prescrise pentru ca medicii au tot interesul? Si atunci mamele si pacientii in cine si cum sa mai aiba incredere?

  Concluzia este ca trebuie sa fii tot timpul foarte bine informat, sa stii despre ce este vorba, ce fel de medicamente ti-au fost recomandate si sa ceri mai multe pareri de fiecare data. Dat tot nu stiu daca masurile astea sunt suficiente. Ca sa iti aperi familia.

  Despre conditiile din spitale...ce sa mai zic. Ultimul spital in care am fost este Spitalul Universitar din Bucuresti. Nu stiu daca ati fost de curand. Nu am urcat pe sectii pentru ca eu aveam treaba la parter, ma intalneam cu cineva. Am intrat in baia de la parter, de langa amfiteatru si m-am ingrozit. Gandacii ieseau de peste tot, nu era lumina in toalete, iar mizeria era la ea acasa...iar Spitalul Universitar este printre primele spitale din Romania.


  Mie mi s-a parut ce am vazut acolo, o carte de vizita. Care spune foarte multe despre noi si despre sistem.

 8. #8
  Floricica Avansata dalicris's Avatar
  Membru inregistrat la
  21.03.2011
  Postari in forum
  1.387
  Eu am nascut la Maternitatea Spitalului Judetean Sf Pantelimon Focsani, dar nu mi s-a intamplat chiar asa. E drept ca nu aveam hartie igienica, sapun lichid doar la chiuveta de la baie, dar macar era curat, spalau si igienizau zilnic, dimineata si seara, curatau in saloane in fiecare dimineata, inainte de vizita, asternuturile erau curate si schimbate dupa fiecare externare, etc..

 9. #9
  Floricica Novice daniela37's Avatar
  Membru inregistrat la
  02.05.2011
  Postari in forum
  556
  Citat Postat de dalicris Vezi mesajul
  Eu am nascut la Maternitatea Spitalului Judetean Sf Pantelimon Focsani, dar nu mi s-a intamplat chiar asa. E drept ca nu aveam hartie igienica, sapun lichid doar la chiuveta de la baie, dar macar era curat, spalau si igienizau zilnic, dimineata si seara, curatau in saloane in fiecare dimineata, inainte de vizita, asternuturile erau curate si schimbate dupa fiecare externare, etc..
  Este foarte bine ca nu era asa rau. Este de sperat sa nu fie astfel. Dar la Spitalul Universitar asta am vazut chiar luna trecuta. Poate pe sectie sa nu fie asa. Cel putin asa vreau sa cred.

 10. #10
  Floricica Cu Vechime ioanabalescu's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.08.2007
  Postari in forum
  9.523
  Citat Postat de daniela37 Vezi mesajul
  Este foarte bine ca nu era asa rau. Este de sperat sa nu fie astfel. Dar la Spitalul Universitar asta am vazut chiar luna trecuta. Poate pe sectie sa nu fie asa. Cel putin asa vreau sa cred.
  In saptamana 32 de sarcina am avut nesansa sa ajung la SUUB. Dr meu, cel care ma asista la nastere, de la MAternitatea Giulesti, nu era in localitate. Pentru ca aveam incredere in dr, Badea de la Municipal m-am dus acolo.
  Nu am ce reprosa dr, asistentelor, infirmierelor. Am avut parte de o rezerva in aripa nou consolidata a spitalului. In noaptea a treia, m-am trezit cu 2 gandaci pe mine. Am iesit pe culoar, nu am mai intrat in salon iar dimineata pe propria raspundere am plecat acasa.
  Din pacate, SUUB nu mai este ce era pe vremea cand manager era Oprescu. Alta era aprovizionarea cu materiale, medicamente, alta era curatenia.

 11. #11
  Floricica Cu Vechime ioanabalescu's Avatar
  Membru inregistrat la
  27.08.2007
  Postari in forum
  9.523
  Cat despre sapun si hartie igienica.... nu am intalnit la nici un spital de stat. Pe alea din Bucuresti cred ca le-am batut pe toate.
  Nu asta e problema sistemului sanitar. Ca pana la urma te duci sa te tratezi. Ei sunt obligati sa iti puna la dispozitie tot ce este necesar pentru sanatatea ta, nu sapun si hartie igienica. Problema este ca nu se face curatenie, ca nu exista materiale sanitare, medicamente, ca atitudinea unora nu e cea corecta, ca unii sunt nepregatiti profesional si incapabili dpdv uman

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari