Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita sevenx's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.04.2013
  Postari in forum
  2

  Radiatiile electromagnetice

  Suntem inconjurati de radiatii electromagnetice.Zi de zi , clipa de clipa suntem supusi actiunii unor campuri electromagnetice emise de banala priza, electrocasnice , telefoane mobile, retele wireless, cuptor cu microunde, antene GSM si radar si lista poate continua.
  Daca afecteaza sau nu starea de santate, daca influenteaza cu ceva celula vie, daca ne imbolnaveste sau nu, cat de tare ne influenteaza viata sau cat de putin sunt intrebari la care este foarte dificl de dat un raspuns, scurt, la obiect si 100%corect. De ce se intampla acest lucru? SImplu, pentru ca radiatiile nu dor, nu au miros urat, nu le vedem si nu le simtim. Efectele lor se cumuleaza in timp iar actiunea lor este pe termen lung.
  Cert este ca radiatiile ne afecteaza. Nu le putem evita complet, insa le putem reduce cu un procent semnificativ daca luam anumite masuri de precautie:
  - minimizam durata convorbirilor la telefonul mobil
  - inlocuim telefonul fix fara fir cu unul cu fir
  - inlocuim retelele wireless cu unele clasice pe cablu
  - noaptea scoatem din priza (in camera in care dormim) toate dispozitivele
  - folosim becuri cu incandescenta sau led in locul tuburilor fluorescente
  - inlocuim perdelele cu unele speciale pentru protectie radiatii
  - aplicam pe perete vopsea speciala de ecranare a undelor electromagnetice.
  Voi ce pareri aveti referitor la acest suboiect?

 2. #2
  Floricica Novice Foxman8472's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.02.2012
  Postari in forum
  315
  Ne afecteaza? Eu zic ca e mai probabil mana unor panicologi. Dap, tocmai ce am inventat cuvantul ala. Stiti voi, genul ala de oameni care spun nu bea apa, nu manca nimic, auoleu aerul, nu folosi pastile, de toate s-au luat. Motivul: te imbolnavesti, mori. De ce? Panica vinde bine. Viata dauneaza grav sanatatii.

  Cellular Telephone Use and Cancer Risk: Update of a Nationwide Danish Cohort

  Conclusions: We found no evidence for an association between tumor risk and cellular telephone use among either short-term or long-term users. Moreover, the narrow confidence intervals provide evidence that any large association of risk of cancer and cellular telephone use can be excluded.

  Si asta e research serios. Pe 400000 de persoane. Parca e din alta liga decat Hancu.
 3. #3
  Floricica Nou Venita sevenx's Avatar
  Membru inregistrat la
  09.04.2013
  Postari in forum
  2
  Bioinitiative Report 2012, la care au participat 29 cercetatori analizand 1800 studii (un numar impresionant zic eu), concluzioneaza ca densitatea de putere maxima a campului electromagnetic (zona micorunde) sa fie de 6microW/mp.
  In orasele mari suntem supusi continuu la campuri intre cateva sute de microW/mp si cate sute de mW/mp.

  Eu cred ca este mai mult decat panica.

 4. #4
  Floricica Novice Foxman8472's Avatar
  Membru inregistrat la
  24.02.2012
  Postari in forum
  315
  Citat Postat de sevenx Vezi mesajul
  Bioinitiative Report
  Te rog, spune-ne despre Bioinitiative Report.

  Sau hai sa zic eu despre ei:
  The BioInitiative Report is a report on the relationship between the electromagnetic fields (EMF) associated with powerlines and wireless devices and health. It was self-published online, without peer review, on 31 August 2007, by a group "of 14 scientists, researchers, and public health policy professionals". The BioInitiative Report states that it is an examination of the controversial health risks of electromagnetic fields and radiofrequency radiation.[1] Some updated BioInitiative material was published in a journal in an issue guest-edited by one of the members of the group,[2] and a 2012 version of the report was released on 7 January 2013.[3] It has been heavily criticized by independent and governmental research groups for its lack of balance.
  OK, traducere libera: Niste "cercetatori de la Danone" s-au apucat si au facut de capul lor un research fara peer review, fara feedback academic, criticat de catre alte grupuri de research. Ce inteamna "lack of balance"? Inseamna ca, atunci cand vine vorba de un articol, trebuie sa ramai obiectiv, nu sa incerci sa "tragi" de date intr-o parte sau in alta ca sa sustii un punct de vedere. Punctul de vedere il formezi in urma research-ului si nu invers; in alte cuvinte, nu cauti dovezi ca mobilele te imbolnavesc pornind de la premiza ca te imbolnavesc si tu doar trebuie sa legi research-ul tau de parerea asta, nu pornesti cu atitudinea asta, ci cauti sa vezi daca mobilele te imbolnavesc sau nu si tu spui rece si obiectiv uite care sunt rezultatele.

  Asta e una din cele mai mari capcane facute de falsi oameni de stiinta; un articol stiintific nu incearca sa impinga vreo agenda; el doar exista si atat, pentru imbogatirea bazei de date a cunostintelor umanitatii, nu sa incerce sa demonstreze parerile personale ale unor panicologi. Panicologii in general vin cu niste produse care ti le imping: carti care sa-ti adanceasca panica, diferite obiecte sau device-uri care sa te faca sa te simti protejat. In final, e vorba tot de un biznis, care se bazeaza pe paranoia omului cum ca guvernul si corporatiile incearca sa-l imbolnaveasca. Nu vor corporatiile sa te imbolnaveasca, ca nu au nevoie de sclavi bolnavi.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari