Ultimele discutii din forum
 1. #1
  alexys
  Guest
  sper ca am deschis subiectul la locul potrivit.

  intrebare:

  Sint casatoriile copiilor afectate de modificari in calitatea relatiilor parintilor?

  credeti ca cei care au crescut doar cu un singur parinte au sanse mai mici de a fi fericiti in vaita , de a avea reusite/ realizari? sau sunt ei predispusi la divort?

 2. #2
  alexys
  Guest
  nicio oferta ?? :)) sa fii atins un subiect tabu?

 3. #3
  new sunshine
  Guest
  Nu cred ca un copil care a avut parte doar de un parinte va fi mai nefericit decat unul care ii are pe ambii.Depinde foarte mult de educatia si de situatiile pe care le creeaza parintele.Unii copii au crescut fara parintii si au reusit sa fie oamani cu carte,fericiti si realizati.
  Uneori este mai bine pt copil sa creasca fara unul dintre parinti decat cu ambii.

 4. #4
  Floricica Avansata ralukut's Avatar
  Membru inregistrat la
  18.06.2008
  Postari in forum
  1.401
  Hai sa vorbim tot noi doua!
  Nu sunt eu psihologu` lui peste si nici nu prea am exemple in sensul asta, dar se pare ca mare parte din ceea ce fac parintii se rasfrange si asupra copiilor.
  Nu neaparat ca ar fi un tipar pe care il urmeaza si copiii, dar vrand nevrand, comporatmentul parintilor il influenteaza pe cel al copiilor si poate chiar inconstient acestia fac aceleasi greseli.
  Dar poate uneori sa inflenteze si invers? Daca copilul respectiv e prea marcat ca a fost crescut de un singur parinte, va face tot posibilul sa aiba o familie adevarata, sa nu repete geselile si sa-i ofere copilului sau ceea ce i-a lipsit lui cel mai mult.
  Zic si eu, nu ma pricep!

 5. #5
  Floricica Cu Vechime Lavinia_'s Avatar
  Membru inregistrat la
  28.08.2008
  Postari in forum
  5.580
  Tot ceva in genu Ralucai spun si eu .. ma uit ca tatal sotului meu i-a parasit cand erau mici .. el mai are un frate si o sora ... fratele si el .. nu vor sa faca ce a facut tatal lor ... ei au spus ca nu o sa isi paraseasca copii niciodata ... cred ca depinde mult si de cum este copilul crescut!

 6. #6
  new sunshine
  Guest
  Uneori divorturile sunt inevitabile insa asta nu inseamna ca acel copil va fi parasit(aici intervine din nou:depinde).Sunt foarte multe lucruri (si pro si contra) care intervin in fericirea unui copil.Depinde foarte mult si de copil de mediul in care creste,societate etc.

 7. #7
  alexys
  Guest
  sau depinde langa cine a crescut. daca si-a vazut mama suferind, cu siguranta cand va creste si va avea famile nu va copia comportamentul tatalui.exemple din astea am vazut destule! dar daca mama nu a suferit sau nu s-a exteriorizat in fata copilului.. iar apoi si-a refacut viata, sunt sanse f mari ca si copilul , ajuns la maturitate , sa isi abandoneze partenerul atunci cand va crede de cuviinta pt ca a vazut ca "nu e nimic grav"..

 8. #8
  new sunshine
  Guest
  Asta depinde de educatie.Asta incercam noi sa ii invatam pe copii(si nu doar asta)pe langa altele sa gandeasca si din punct de vedere moral.

 9. #9
  alexys
  Guest
  Conflictul parental este premiza aparitiei la copii a problemelor comportamentale... se spune de catre psihologi . Mai tirziu, acestia, fiind adulti, vor manifesta un stil interpersonal problematic, ceea ce va afecta calitatea relatiei maritale de mai tarziu.

 10. #10
  oanachampion
  Guest
  Adela, sunt de acord cu tine. In unele situatii, copilului ii este mai bine cu un singur parinte, decat intr-o familie in care exista conflicte, tensiune etc. 24 de ore pe zi. Cu ce nu sunt de acord e exact acea exteriorizare de care vorbea Alexys. Nu cred ca unui copil ii trebuie sa-si vada mama deprimata, doar ca sa nu repete greselile tatalui. De asemenea, mi se pare oribil felul in care unii oameni isi vorbesc de rau fostul partener in fata copiilor pe care ii au impreuna. In mod normal, cand divorteaza doi oameni civilizati, copilul nu risca sa fie parasit de catre nici unul dintre parinti si poate sa se bucure in continuare de o relatie apropiata cu ambii. In celelalte cazuri (de ex., pe tata nu-l mai intereseaza copiii, mama nu mai vrea sa-si lase copiii sa-si vada tatal etc)... eh, atunci intervin chestiile care marcheaza un copil pe viata si, potential, viitoarele sale relatii... Insa, in majoritatea cazurilor, copilul e influentat de comportamentul parintelui care il creste si de lipsa acelei parti din educatie pe care i-ar fi dat-o cel care a plecat, nu neaparat de faptul ca au divortat parintii lui.

 11. #11
  alexys
  Guest
  Uneori divortul poate influenta in mod negativ dezvoltarea unui copil, dar nu este intotdeauna bine ca parintii sa ramana impreuna de dragul lui.
  Nu conteaza din cine este compusa o familie, ci educatia pe care acea familie o da unui copil.
  Altfel spus, conteaza de cate ori pe saptamana iei masa impreuna cu copilul tau si nu numarul de parinti care se asaza la acea masa.


load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari