Ultimele discutii din forum
  1. #1
    Floricica Avansata blue65's Avatar
    Membru inregistrat la
    13.10.2006
    Postari in forum
    2.061

    Reteta tort gustos

    Anul acesta am facut un super tort pentru ziua strumfului si vreau sa va impartasesc si voua reteta (am studiat cateva bloguri pana am ajuns la combinatia aceasta(multumesc celor care au facut inaintea mea "teste"):

    Blatul:

    5oua
    5 linguri de apa =50ml
    10 linguri pline cu varf faina =200g
    10 linguri pline cu varf zahar=200g
    Se separa ouale ,in albus se pune apa si apoi se mixeaza bine pana albusul devine tare ,se adauga zaharul pe rand si se bate in continuare.
    Se adauga galbenusurile
    Se pune faina ,cernuta prin sita
    Cu o lingura de lemn se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina.
    Daca vreau blatul de cacao ,inlocuiesc doua linguri de faina cu cacao.
    De asemenea ,se pot inlocui 3 lg faina cu praf de budinca(vanilie ,caramel ,cacao ,capsuni)
    Se unge o tava cu ulei sau margarina , se pune compozitia si se da la cuptor la foc mic 20-25min.

    Se verifica cu scobitoarea daca este copt

    Eu am facut doua blaturi, unul de vanilie si unul de cacao, asa ca, a fostnevoie de 3 tipuri de crema, astfel ca am facut asa:

    Crema lamaie:
    3 oua ,6 lg de zahar si zeama de la o lamaie ,
    se pun pe abur pana se ingroasa
    Rece am amestecat cu 325 ml frisca batuta.


    Crema de lapte
    670 ml lapte
    70 g amidon de porumb
    2,5 linguri de zahăr
    70 g ciocolată albă
    170 g margarina la temperatura camerei( eu am pus unt),
    100 g zahăr pudră
    Se amestecă 100 ml de lapte cu zahăr și cu amidon de porumb. Se toarnă restul de (570 ml) de lapte într-o oală se adaugă ciocolată albă și incalziti la foc mic pana da in clocot. Reduceti focul si adaugati amnestecul de amidon amestecand mereu . Continuați sa amestecati până când se ingroasa. Veți ști că este suficient de gros, dacă, atunci când radeti partea de jos a oalei cu lingura, puteți vedea fundul oalei. Lasati sa se raceasca. Mixati margarina cu zahărul pudră și adaugati crema de lapte.

    Crema cioco+frisca


    140 g ciocolată cu lapte
    3 linguri lapte
    2,5 linguri de zahăr
    100 g margarină
    frisca-cat doreste fiecare[/COLOR]
    Pune toate ingredientele(in afara de frisca) intr-un cazan dublu și incalziti pana obtineti o crema
    Cand se raceste se mixeaza(daca este lichida, se intareste la mixer)

    Se amesteca apoi cu frisca

    Am insiropat toate blaturile cu compot de corcoduse(asa imi place mie, ca e putin acrut)
    Dupa ce am pus si cremele intre blaturi, am acoperit tortul cu un strat subtire de unt, peste care am pus pasta de lapte (intinsa cu facaletul-sucitorul, ca la foile de placinta)

    Ingrediente pentru pasta:
    - zahar
    - apa
    - lapte praf(Raraul e cel mai bun, deoarece nu contine zahar sau vitamine)
    Se pune intr-o craticioara zahar si apa cat sa-l acopere; se fierbe cateva minute si se lasa la racit.Cand e rece, curge la fel ca si mierea.
    Se pune cate putin in laptele praf si se amesteca la inceput cu lingura,apoi se framanta cu mana pana se face un aluat bun pentru modelat ,ca si o plastelina .Daca e prea tare se mai pune putin sirop ,iar daca e moale ,lipicios ,se mai pune lapte praf.
    Culoarea pastei e un alb putin galbui ,se poate folosi asa sau se pune colorant

    Deasupra am ornat (am facut o masinuta, o minge)cu figurine din pasta si am desenat cu creioane speciale din comert(soare, mingi, baloane etc)
    Modificata de blue65; 13.05.2015 la 18:36:35.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari