Ultimele discutii din forum
  1. #12
    Floricica Avansata timyg's Avatar
    Membru inregistrat la
    04.08.2007
    Localitate
    sighetu marmatiei
    Postari in forum
    2.003
    Citat Postat de denyy10 Vezi mesajul
    Prajitura cu crema de lamaie:[IMG]/i/lamaie.jpg/][/URL][/IMG]

    Pentru blat:

    1 ou

    5 linguri apa rece

    5 linguri ulei

    1 1/2 lingurite amoniac dizolvat intr-o lingurita de otet

    100 g zahar pudra

    400-500 g faina

    Pentru crema:

    1/2 l lapte

    200 g zahar

    1 pachet unt frecat cu 150 g zahar

    1 lamaie

    3-4 linguri faina

    Mod de preparare
    Blatul:

    Se amesteca totul si se imparte compozitia in trei parti egale, se intinde si se coc foile pe dosul tavii, avand grija sa ungeti tava inainte de a coace prima foaie.

    Crema:

    Se freaca incet pe plita laptele cu zaharul si faina, se lasa sa se raceasca, se adauga untul frecat cu zaharul, se pune pe primul blat, apoi pe al doilea si al treilea. Se acopera cu prosopul si se lasa la rece pana a doua zi.

    Este f. gustoasa eu o fac de cativa ani si este f.apreciata de familie si prieteni
    pare gustoasa prajitura. lamaia banuiesc ca o storci in crema cumva

  2. #13
    Floricica Avansata timyg's Avatar
    Membru inregistrat la
    04.08.2007
    Localitate
    sighetu marmatiei
    Postari in forum
    2.003
    Citat Postat de savuanamaria Vezi mesajul
    Prajitura Desteapa
    Ingrediente: 8 oua
    250g margarina
    225g faina
    2 linguri apa
    1 litru lapte caldut
    2 pliculete de zahar vanilinat
    300g zahar tos
    Zahar pudra pentru pudrat

    Mod de preparare:
    Luam o cratita si punem cele 250g margarina la topit, dupa care o lasam la racit.
    Albusurile le punem intr-un castron si le batem spuma cu mixerul.
    Intr-un alt castron, mai incapator, punem galbenusurile, adaugam 300g zahar tos, 2 pliculete zahar vanilinat, cele 2 linguri de apa si mixam totul pana la omogenizare.In compozitia obtinuta adaugam margarina topita si racita si mixam din nou pana la omogenizare.In aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si mixam pana se incorporeaza complet.Adaugam in compozitia rezultata laptele caldut si mixam bine.
    In final, adaugam in compozitie albusurile batute spuma, amestecam bine cu un tel pana sunt complet inglobate. Compozitia rezultata este lichida, avand aspectul unei ciorbe, asa trebuie sa arate, in cuptor, in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema.
    Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia obtinuta in tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora, la foc mic spre mediu, atentie supravegheati prajitura pentru a nu se arde.
    Dupa ce prajiturica s-a copt o scoatem din cuptor, o lasam in tava la racit, o pudram cu zahar si apoi o putem servi. Este extraordinara, va recomand sa o incercati, se pregateste foarte rapid si este tare gustoasa
    sigur am sa incerc aceasta prajitura de sarbatori

    felicitari celei care a deschis acest topic

  3. #14
    Floricica Cu Vechime isaelena's Avatar
    Membru inregistrat la
    22.11.2007
    Postari in forum
    6.011
    Prajitura desteapta o fac si eu...este tare buna! Se termina din prima zi!

  4. #15
    Moderator Floricica Cu Vechime savuanamaria's Avatar
    Membru inregistrat la
    15.07.2010
    Localitate
    Craiova
    Postari in forum
    7.818
    Si la noi se termina imediat, sotul abia asteapta sa se raceasca, in schimb fratele meu nu vrea nici sa o vada....:))))

  5. #16
    Moderator Floricica Cu Vechime denyy10's Avatar
    Membru inregistrat la
    05.07.2007
    Localitate
    CRAIOVA
    Postari in forum
    5.777
    Citat Postat de timyg Vezi mesajul
    pare gustoasa prajitura. lamaia banuiesc ca o storci in crema cumva
    Da lamaia o storci in crema...

  6. #17
    Floricica Cu Vechime belladonna's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.03.2008
    Localitate
    Orasul de la Dunare:)
    Postari in forum
    6.413
    O reteta de tort ...usor si simplu de facut , dar foarte delicios va asigur....


    Sectiune
    [/QUOTE]

    TORT ALB


    Ai nevoie de :

    250grame zahar
    200ml lapte dulce
    2 oua
    4pliculete gelatina Dr Otcker
    500ml zeama de compot (eu am folosit de visine si a iesit putin acrisor daca folosesti alt tip de zeama e bine sa pui putina zeama de lamaie sa iasa acrisor altfel ii gretzos).....
    500 ml frisca (gen HULALA batuta)

    Mod de preparare:

    Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul si apoi se toarna peste lapte....se pun la foc si se amesteca continuu pana cand da intr-un clocot ,apoi se stinge focul ......cand s-a racit se adauga gelatina (pregatita exact cum scrie pe verso la pachetel) imuiata in siropul de la compot (atentie si gelatina trebuie racita )....apoi cele doua compozitii se amesteca(gelatina si laptele cu zaharul si ouale) si se incorporeaza cu ajutorul mixerului (se toarna in ploaie ) in frisca batuta inainte .....cand compozitia incepe sa se ingroasa se adauga fructe taiate cubulete (pot fi folosite si cele din compot dar scurse bine inainte).....apoi luam o forma(eu am folosit o cratitza) in care sa turnam compozitia, dar inaite punem folie de plastic alimentara pe toata suprafata formei inclusiv peretii....si bagam totul la frigider pentru cateva ore (eu l-am lasat de seara pana dimineatza)...apoi scoatem si il punem pe platou ...se poate servi asa sau ornat cu frisca ....etc...

    Spor la treaba si pofta buna!

  7. #18
    Floricica Nou Venita Elencita's Avatar
    Membru inregistrat la
    17.12.2010
    Postari in forum
    5

    Cozonac?

    Cozonac nu face nimeni? Sau stiti vreo patiserie / cofetarie care sa faca un cozonac bun?
    Eu mai nou am gasit in magazin o inghetata cu gust de cozonac, Napoca Pofta de Cozonac se numeste, care e foarte buna la gust, are fructe si stafide prin ea... si se pare ca si piticei mele ii place, dar trebuie sa o las aproape o ora langa aragaz ca sa se inmoaie:)

  8. #19
    Moderator Floricica Avansata Monica Eliza Rares's Avatar
    Membru inregistrat la
    20.01.2010
    Postari in forum
    1.503
    Citat Postat de Elencita Vezi mesajul
    Cozonac nu face nimeni? Sau stiti vreo patiserie / cofetarie care sa faca un cozonac bun?
    Eu mai nou am gasit in magazin o inghetata cu gust de cozonac, Napoca Pofta de Cozonac se numeste, care e foarte buna la gust, are fructe si stafide prin ea... si se pare ca si piticei mele ii place, dar trebuie sa o las aproape o ora langa aragaz ca sa se inmoaie:)
    Pana sa moara bunica mea, faceam impreuna cozonacul.Acum....cumpar.

  9. #20
    Floricica Avansata nikolettap's Avatar
    Membru inregistrat la
    28.04.2006
    Localitate
    GALATI
    Postari in forum
    1.886
    O sa fac eu cozonac peste vreo 3 zile si daca-mi iese postez reteta

  10. #21
    Floricica Veterana alinna's Avatar
    Membru inregistrat la
    19.06.2007
    Postari in forum
    15.121
    Eu am facut astazi "Bombe" ,mai fac o prajitura cu foi cu miere si crema de smantana si nuca si niste foi de napolitate umplute cu crema.Inca nu m-am hotarat ce fel de crema sa fac la ele,Si cred ca foi face si o prajitura desteapta ca am prea mult lapte acasa.

  11. #22
    Floricica Nou Venita evaerika's Avatar
    Membru inregistrat la
    06.03.2010
    Postari in forum
    91
    a iesit f f gustos TIRAMISU si a fost f apreciat.pacat ca nu am facut mai mult..............

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari