Ultimele discutii din forum
  1. #67
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Mere cu carne de pui (de la 9 luni)
    Ingrediente: 80 g mere, 60 ml lapte pentru copil, 10 g carne de pui.
    Curata de coaja merele, sub jet de apa. Taie-le in bucati de aceeasi dimensiune, pentru a putea fi gatite in mod uniform.
    Asaza bucatile in mijlocul unei folii de aluminiu impreuna cu carnea. Strange bine marginile foliei, astfel incat sa acopere compozitia din interior.
    Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius, timp de 35 minute. Cand a trecut timpul de coacere, varsa continutul foliei in mixer, impreuna cu laptele usor incalzit. Mixeaza totul pana ce obtii un piure omogen.

  2. #68
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Cocktail de morcovi, miere si portocale
    Ingrediente: Suc de morcovi 1 pahar si jumatate, portocale 2 bucati, lamaie 1 bucata, miere 4 linguri, iaurt 1 pahar si jumatate.
    Se prepara sucul de morcovi si se stoarce zeama de la lamaie si de la 1 portocala, iar miezul de la cealalta portocala se taie cubulete.
    Intr-o sticla se introduc: sucul de morcovi, zeama de lamaie si portocala, precum si mierea.Se agita bine sticla apoi se adauga iaurtul continuand sa se agite puternic.
    In pahare se pun cubuletele de portocala peste care se toarna cockteilul. Se serveste imediat .

  3. #69
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Budinca de spanac cu branza (dupa 7 luni)
    Ingrediente: spanac 500 g, doua lingurite unt, doua lingurite faina, 100 g branza de vaci, 1 ou, 120 ml lapte.
    Spanacul, bine spalat, se fierbe, se scurge, se toaca si se amesteca cu un sos alb din faina si lapte. Apoi se amesteca cu galbenusul, 3 g unt, branza si albusul batute spuma.
    Cu restul untului s eunge o forma, in care se rastoarna compozitia si se pune la cuptor, la bain-marie. Suprafata budincii poate fi unsa cu putin galbenus.

  4. #70
    Floricica Cu Vechime alexanca's Avatar
    Membru inregistrat la
    14.09.2008
    Postari in forum
    5.745
    Piure de mere cu carne de pui***de la 8 luni

    -100 g carne de pui
    -1 mar copte
    -suc natural de mere.

    Se fierbe carnea pana devine moale,apoi se taie marunt sau se paseaza in caz ca micutul mananca inca pasat.Marul trebuie copt cca 15 min in cuptor,apoi se decojeste si se paseaza bine.Se amesteca pasta de mar copt cu carnea si se adauga suc de mere pana se omogenizeaza.

  5. #71
    Floricica Cu Vechime alexanca's Avatar
    Membru inregistrat la
    14.09.2008
    Postari in forum
    5.745
    Orez cu piure de caise*** de la 8 luni

    2-3 caise coapte bine
    2-3 linguri de orez
    suc natural de mere

    Caisele se spala ,se decojesc si se paseaza bine cu furculita.Orezul se fierbe bine si se amesteca cu piureul de caise,se adauga suc de mere pana capata textura dorita.


  6. #72
    Floricica Senior ginazarna's Avatar
    Membru inregistrat la
    15.01.2009
    Postari in forum
    3.466
    Piure de cartofi cu spanac (8luni +)
    Se fierb 2 cartofi medii. Separat se fierb cateva frunze de spanac, bine spalate si curatate, cu un catel de usturoi. Se dau in blender(sau daca aveti dinti se paseaza cu furculita si se toaca spanacul) cu un galbenus de ou fiert si un pic de unt. Pofta buna!!!

  7. #73
    Floricica Novice danielas's Avatar
    Membru inregistrat la
    29.07.2009
    Postari in forum
    336
    Branzica cu piersica (7 luni)

    Branzica proaspata de vaca, 1 piercica decojita data pe razatoare si 1-2 lingurite iaurt cremoso. Noi suntem indragostite

  8. #74
    Floricica Novice danielas's Avatar
    Membru inregistrat la
    29.07.2009
    Postari in forum
    336
    Ciorbita "dietetica" (dupa 10 luni)

    Carnita de pui de tara, se da pielea la o parte si grasimea si apoi o fierb la oala de presiune.
    Dupa aceea las sa se raceasca si mai adun din grasime apoi continui ca la o ciorba si anume adaug:morcov, telina, albitura, dovlecel, ardei gras, 1 ceapa, patrunjel, 2-3 rosii oparite si decojite, sare si la sfarsit o acresc cu bors (dar nu foarte mult) in cazul in care o vrea mai acra ii mai adaug zeama lamaie

  9. #75
    Floricica Novice danielas's Avatar
    Membru inregistrat la
    29.07.2009
    Postari in forum
    336
    Peste la cuptor (dupa 10 luni)
    Noi iubim dorada sau pastravul dar pestele este la alegere. Se curata se da cu sare si apoi separat taiem o ceapa, 1 ardei gra si 1-2 rosii cubulete si o jumatate lamaie de cojita taiata marunt.
    Se amesteca ingredientele si umplem burta pestisorului.
    Se ia folie de aluminiu si se unge cu ulei de masline apoi se ruleaza pestele.
    Se da la cuptor noi il lasam pana in 30 min., depinde de ce cuptor aveti
    Este delicios noi servim cu totii iar Ruxi aplauda cand vede ce este de papa.

  10. #76
    Floricica Senior ginazarna's Avatar
    Membru inregistrat la
    15.01.2009
    Postari in forum
    3.466
    Hrisca cu fructe si branzica (8luni+ -cred ca se poate si mai devreme, hrisca nu are gluten, eu azi am incercat)
    Se fierbe o lingura de hrisca, dupa 10 min se adauga un mar si un miez de caisa si se fierbe in continuare ca pentru compot. Se raceste, se strecoara si se da in blender cu branzica din 400 ml lapte. La noi a avut un succes nebun in seara asta!!!Daca mai era si acum papam!!!

  11. #77
    Floricica Senior ginazarna's Avatar
    Membru inregistrat la
    15.01.2009
    Postari in forum
    3.466
    Cartof cu conopida si orez brun (7luni+)
    Se fierbe o lingurita de orez brun cu un carof, mai tarziu se aduga cateva buchetele de conopida. Se dau in bleder cu un pic de ulei de masline sau unt si cateva firicele de marar. pofta mare!!!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari