Ultimele discutii din forum
  1. #45
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Dovlecei cu morcov si orez (de la 5-6 luni)
    Ingrediente: 1 morcov mic, 1 dovlecel mic, 2 lingurite de orez.

    Se curata morcovul si dovelcelul si de taie bucatele. Se pune orezul la fiert. Separat se pun si legumele la fiert pana cand devin moi.
    Dupa ce s-a fiert si orezul se amesteca cu legumele si se mixeaza in blender. Se folosete apa in care au fiert legumele pana la consistenta dorita

  2. #46
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Pasta de pui cu cartofi (de la 5-6 luni)
    Ingrediente: 2 pulpe pui dezosate, 2 cartofi de marime mijlocie, 150ml iaurt, verdeata pentru gust.

    Pulpele se fierb pana cand carnea devine frageda.Separat,se fierb cartofii (curatati si taiati) cu verdeata. Dupa ce au fiert,cartofii se paseaza ca pentru piure,carnea se toaca foarte fin si se amesteca cu iaurtul. Pofta Mare!

  3. #47
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Piure de cartofi cu sfecla (de la 5-6 luni)
    Ingrediente: 500 g sfecla rosie, 250 g cartofi, 50 g unt, 100 ml lapte, 1 lingurita seminte sfaramate de chimen.

    Curata sfecla si cartofii, taie-i in felii subtiri sau in cubulete. Pune intr-o cratita putin unt si legumele. Adauga apa, cat sa se acopere legumele si fierbe la foc potrivit.
    Dupa ce legumele s-au inmuiat , paseaza-le trecandu-le prin sita sau marunteste-le cu ajutorul unui mixer. Pune apoi laptele cald, restul de unt si praful de chimen si amesteca bine piureul cu o lingura de lemn.

  4. #48
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Orez cu spanac (de la 5-6 luni)
    Ingrediente: un pumn de orez (aprox 150 g), cateva frunze de spanac, cateva picaturi ulei se masline.

    Se alege orezul, se spala bine si se pune la fiert. Cand este aproape gata se adauga spanacul spalat bine in prealabil si se mai fierbe 5 min. Se strecoara totul prin sita si se paseaza bine.
    la sfarsit se adauga uleiul de masline. Este foarte simplu si foarte sanatos pentru bebelusi!

  5. #49
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Piure de dovlecel cu lamaie (de la 5-6 luni)
    Ai nevoie de: 150 g de dovlecei, 20 g de branza alba (sau 10 g de iaurt + 10 g de smantana), o lingura de suc de lamaie, un varf de sare.

    Se taie capetele dovleacului. Se spala bine fara a se indeparta coaja. Se fierbe 15 minute in cuptorul cu microunde.
    Se pune in mixer, adaugandu-se sare si sucul de lamaie, apoi se adauga si branza, amestecand mereu. Se serveste bebelusilor care au peste 6 luni.

  6. #50
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Piure cu dovleac si galbenus de ou (de la 5-6 luni)
    Ai nevoie de: dovleac, 1 ou tare (pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul)

    Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou tare.
    Dupa ce au fiert legumele, se scurg si se adauga galbenusul, apoi se zdrobesc toate. Se pune o bucatica de unt cat o nuca si se serveste. Reteta se prepara repede si este ideala pentru bebelusi.

  7. #51
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Pui cu cartof si mar (de la 5-6 luni)
    Ingrediente: 15 g unt, 40 grame ceapa maruntita, 110 g piept de pui maruntit, 300 g cartof ( poate fi si cartof dulce) curatat si maruntit, jumatate de mar curatat si maruntit, 200 g supa de pui.

    Se incalzeste untul intr-o cratita, se adauga ceapa si se soteaza pentru 2-3 minute. Se adauga puiul si se soteaza pana isi schimba culoarea( se albeste).Se pun cartofii, marul si supa de pui.
    Se acopera si se lasa la fiert 15-20 min. Dupa ce au fiert se mixeaza pana la consistenta dorita.

  8. #52
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Supa crema de morcovi cu lapte (de la 5-6 luni)
    Ingrediente: apa 2 pahare si jumatate, 200 g morcovi curatati, 200 ml (un pahar mai mic) lapte fiert, 1 g sare.
    Morcovii spalati si curatati se taie in bucati marunte, se pun in apa si se fierb o ora si jumatate, apoi se iau de pe foc si se trec pin sita. Piureul rezultat se amesteca cu 200 ml din zeama in care au fiert morcovii. Se adauga laptele si sarea si se mai da un clocot

  9. #53
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Piure de cartofi cu broccoli si ficatel de pui
    Ingrediente: 1 ficatel de pui (sau piept de pui), un buchetel de broccoli, 1 cartof, un praf de sare, putin unt, lapte sau supa pentru subtiere.
    Se fierb legumele in apa cu putina sare (eu pun doar la fiert si nu mai pun in mancare). Se fierbe si ficatelul, iar apoi se paseaza toate (cu blenderul), adaugandu-se putin unt si lapte sau supa, amestecand pana devine o spuma.

  10. #54
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Ficatei de pui cu cartofi si dovlecel (dupa 7 luni)
    Ingrediente: 2-3 ficatei de pui, 1 cartof mijlociu, 1 dovlecel, 1/4 ceapa.
    Se fierb ingredientele impreuna. dupa ce sunt fierte pasezi totul si adaugi si o lingurita de ulei de masline. in functie de consistenta piureului poti adauga si lapte. E delicios...cel putin pentru noi asa e.

  11. #55
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Iaurt cu peste (de la 7 luni)
    Ingrediente: 1 iaurt semi-degresat, o bucatica peste.
    Pestele se impacheteaza in staniol si se lasa la cuptor pana se face, apoi se scoate si se mixeaza cu iaurtul. Pofta buna!

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari