Ultimele discutii din forum
  1. #34
    Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
    Membru inregistrat la
    05.10.2007
    Localitate
    Bucuresti
    Postari in forum
    7.664
    Ardei umpluti (6-7)
    4 ardei potriviti, 2 morcovi potriviti, 2 lingurite de orez, un miez de ceapa, 1 rosie, piept de pui.

    Ardeii se curata de cotor si seminte. Morocvi se curata, se dau pe razatoarea mica. Pieptul de pui se taie marunt marunt, (se poate da prin masina de tocat carne), la fel si ceapa si se amesteca cu orezul si morcovii. Cu compozitia obtinuta se umplu ardeii lansand un pic de spatiu ca sa aiba loc orezul sa creasca.
    Rosia se curata de cotor si coaja si se baga la blender. Se amensteca apoi cu un 2 pahare cu apa si se toarna peste ardei. Se fierb la foc mic, cu capacul pus, aproximatv o ora.

  2. #35
    Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
    Membru inregistrat la
    05.10.2007
    Localitate
    Bucuresti
    Postari in forum
    7.664
    Iaurt cu biscutiti (6-7 luni)

    Iaurtul se face din 500 ml lapte rece din frigider, peste care se adauga 500 ml lapte fiert (fara a fi racit) si 3 lingurite de iaurt (sau smantana). Se piseaza 2 biscuiti, care se amesteca cu 2-3 linguri de iaurt (in functie de cat de solid vreti sa fie "produsul final").
    Este o gustare excelenta pentru ora 17. La ameste se pot adauga si frcte de sezon.

  3. #36
    Floricica Avansata missrosu's Avatar
    Membru inregistrat la
    17.03.2008
    Postari in forum
    1.654
    Biscuiti de casa

    Ingrediente:

    -1 ou
    -4-5 linguri zahar
    -1 pachet unt
    -4-5 linguri lapte
    -faina cat cuprinde

    Mod de preparare:

    Se amesteca ingredientele, se dau prin forme si apoi la cuptor la foc mic pana se rumenesc.
    Dupa coacere se dau prin zahar pudra,obtional

    Sunt deliciosi.

  4. #37
    Floricica Avansata missrosu's Avatar
    Membru inregistrat la
    17.03.2008
    Postari in forum
    1.654
    Crema de mazare

    Orice fel de mazare,cutie,borcan,congelata se fierbe la foc mic 10 min.
    Se amesteca cu blenderul pana rezulta un pireu cremos peste care se adauga o lingurita de smantana

  5. #38
    Floricica Nou Venita piticu09's Avatar
    Membru inregistrat la
    29.05.2009
    Postari in forum
    15
    v-as ruga frumos daca se poate sa mai postati si alte retete, in afara de cele care sunt, pentru bebei de 5-6 luni. multumesc

  6. #39
    Floricica Senior ginazarna's Avatar
    Membru inregistrat la
    15.01.2009
    Postari in forum
    3.466
    Mamaliguta cu branzica (8luni+)

    Se face o mamaliguta mai moale, fara sare. Cateva linguri de mamaliga se amesteca cu branzica din 300 ml lapte si cateva linguri de iaurt, eventual cu o lingurita smantana (eu i-am dat fara smantana) Matildei i-a placut tare mult, a ras castronelul!!!

  7. #40
    Floricica Avansata rabiamohamed's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.07.2007
    Postari in forum
    1.457
    cel mai indicat este sa i lasi juma de ora coca la frigider si sa se faca in bilute cam cat pumnul si pe parcursul modelelari sa se scoate de la frigider asa nu se lipeste coca de blatul de preparare

  8. #41
    Floricica Senior ginazarna's Avatar
    Membru inregistrat la
    15.01.2009
    Postari in forum
    3.466
    Supa cu taitei (Eu i-am facut dupa 8 luni cand am inceput sa ii dau si produse cu gluten)
    Se face o patura de aluat dintr-un galbenus de ou, 2-3 linguri de apa si faina. Se taie taiteii si se lasa la uscat.
    Se face o supa din carnita de pui, un morcov, patrunjel, pastarnac, un cartof, o bucata de telina, o felie de ardei gras.
    Se strecoara supa, se fierb taiteii si se pune un fir de patrunjel verde. Pofta buna!

  9. #42
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    cam obosita ca-s nedormita, dar v-am promis ca postez aici retetele de pe blogul meu asa ca ..ma tin de cuvant
    acu o parte, restu mai tarziu

  10. #43
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Piure "crocant" (de la 5-6 luni)
    Ai nevoie de: o jumatate de banana, o jumatate de mar, biscuiti pentru bebelus.

    Taie fructele bucati si lasa-le 5-6 minute in apa in care clocoteste. Zdrobeste bucatile sau da-le prin mixer, pune-le intr-un vas termorezistent, adauga biscuitii zdrobiti si amesteca. Acopera vasul si lasa-l cateva minute la cuptor.

  11. #44
    Moderator Floricica Cu Vechime larisa2000's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.06.2008
    Postari in forum
    8.710
    Piure din cartof si mar (de la 5-6 luni)
    Ai nevoie de: 2 cartofi potriviti, un mar, o lingurita de unt, 2 linguri de lapte-formula

    Speli bine cartofii si marul, apoi ii pui la copt, in tava, la cuptor. Marul va fi gata mai devreme, asa ca vei curata pulpa coapta si o vei pasa bine prin sita sau cu furculita. Procedezi la fel si cu cartofii, cu precizarea ca acestia trebuie sa fie mai degraba "prea copti" decat "aproape copti".
    Amesteci piureul de cartofi si mar cu laptele cald si untul, apoi freci totul cu o lingura de lemn pana cand obtii o spuma. Piureul acompaniaza cu succes galbenusul de ou fiert sau ficatul de pui. Mai tarziu, este o granitura delicioasa pentru perisoarele din carne de vita cu sos de rosii de exemplu

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari