Dragele mele,
Stim cu toate ca momentul diversificarii pe cat este de importatnt pe atat este de dificil. In primul rand pentru ca exista o gramada de scheme de diversificare si fiecare pediatru va recomandata altceva. Unii recomanda sa se inceapa cu sucul de fructe, altii cu legumele, altii cu cerealele si tot asa.
Dupa ce trecem de primul pas, si incepem pana la urma cu ce credem noi ca este mai bine pentru puiul nostru ne lovim de alta probelma, ce sa ii mai gatim lui bebe. Eu una am un mofturos si jumatate si sunt mereu in dificultate cand trebuie sa ii pregatesc masa.
Asadar, cu ajutorul vostru vrem sa creem o sectiune de retete pentru bebelusi si prichindei, retete incercate si recomandate de voi, vrem, asadar sa apelam la experienta voastra de mamici gospodine.
Rugamintea este sa ne trimiteti pe suport@copilul.ro retelele voastre si sa specificati pentru ce varsta sunt recomandate.
Daca aveti nelamuriri in legatura cu una din retetele postate va rog sa trimiteti un mesaj privat userului care a facut postarea.
Fetelor am bucuria sa va anunt ca este online sectiunea de retete pentru bebelusi si princhidei de care va vorbeam.
Retete pentru bebelusi si prichindei
Multumim mamicilor care ne-au trimis retete si asteptam in continuare retelele voastre fie in topicul deja deschis in forum fie pe mail la suport@copilul.ro
Ultimele discutii din forum
-
22.06.2009 10:33:58 #1
-
22.06.2009 10:47:41 #2
foarte buna ideea ta, Gabi
retetele primite vor fi postate aici?
-
22.06.2009 11:06:36 #3
Retetele o sa le stragem si vom crea o zona exclusiv dedicata retetelor.
-
22.06.2009 11:53:42 #4
Fetelor, daca va este mai usor puteti scrie retetele voastre si aici, tot asa precizand grupa de varsta. In afara de retete va rog sa nu postati altceva ca sa nu ne incurcam.
-
22.06.2009 11:57:22 #5
*Reteta pentru 5-6 luni
Branzica de vaci cu piure de banana si mar copt (sau piersica, para, mar crud).
*Reteta pentru 5-6 luni
Piure de legume. Se fierb 3 morcovi potriviti, o bucatica de telina, o ceapa si pastarnac. Cand au fiert, se scoate ceapa, apoi se adauga cateva firicele de patruljel si cateva picaturi de ulei de masline si se lasa oala acoperita cu capac 10 min. Toate legumele se amesteca in blender. La amestesc se poate adauga de 3 ori pe saptamana carne de pui fiarta separat.
-
22.06.2009 12:19:54 #6
*Conopida cu branzica si galbenus-de la 7 luni
2-3 buchetele de conopida se fierb cu putina ceapa(pt.cei care au probleme cu stomacelul se arunca prima apa).Dupa ce s-au racit se adauga putina branzica si un galb.de ou fiert tare.Se baga la blender si pofta buna!
*Peste cu orez si dovlecel-de la 7-8 luni
Se fierb 50 gr.peste cu putina ceapa,putin orez,1/2 dovlecel mic si o rosie micuta bine coapta,fara coaja si fara seminte.La sfarsit se pune patrunjel tocat si se baga la blender.
-
22.06.2009 12:50:53 #7
*Pate de ficat de la 7 luni
3 ficatei de pasare un galbenus de ou,o bucatica de unt si lapte.Se fierb ficateii si oul si se pun in blebder cu untul si se adauga lapte pana devine o compozitie cremoasa care se intinde pe paine.Eu in lapte am adaugat faina de orez pt ca nu i-am introdus painea.Pofta buna!
-
22.06.2009 21:12:35 #8
Ideal pt gustarea de la ora 17-(de la 7 luni)
*1 lingura orez
*1 iaurt
*banana
Se fierbe f bine orezul,si se paseaza usor cu lingurita,se adauga o bucatica de banana si iaurtul.
Micuta mea adora gustarica!
-
23.06.2009 11:01:05 #9
Piure din cartof si mar (5-6 luni)
Marul si cartoful se pun la copt la cuptor. Marul va fi gata mai repere, se va scoate si se va raci. Cartoful dureaza mai mult si e mai bine sa fie "prea bine copt" decat insuficient de copt. Se pun in blender si se amesteca. Daca piureul este prea "solid" se pot adauga cateva lingurite de lapte. Piureul se poate de asemenea amesteca cu branzica de vaci.
-
23.06.2009 11:18:26 #10
Piure de banana si avocado-piseaza obucatica de banana bine coapta cu miez de avocado pana se omogenizeaza , se serveste imediat.
-
23.06.2009 11:22:08 #11
Piure de cartof cu dovlecel 5-6 luni
dovlecelul se tait pe lung si se pune impreuna cucartoful taiat bucatele la cuptor cu putina apa. Deasupra se pune putin ulei de masline. Dupa ce s-au copt se amesteca in blender cu putin lapte praf.