Ultimele discutii din forum
  1. #1
    Floricica Novice Ruxy_ta's Avatar
    Membru inregistrat la
    25.07.2010
    Postari in forum
    412

    Refrigerat, congelat, portionat

    Cum pastrati hrana gatita, pentru cat timp, in ce fel de recipiente?

    Eu obisnuies sa fac supica pentru 2 zile (mai mult nici nu-mi iese), o portie o mancam pe loc, a doua o pun intr-un vas si la congelator. A doua zi pun vasul intr-o cratita cu apa la foc, se decongeleaza si se incalzeste. Practicati metode mai ingenioase?

  2. #2
    Floricica Cu Vechime iuliagabriela's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.03.2009
    Localitate
    Bistrita-acum Italia
    Postari in forum
    9.232
    Citat Postat de Ruxy_ta Vezi mesajul
    Cum pastrati hrana gatita, pentru cat timp, in ce fel de recipiente?

    Eu obisnuies sa fac supica pentru 2 zile (mai mult nici nu-mi iese), o portie o mancam pe loc, a doua o pun intr-un vas si la congelator. A doua zi pun vasul intr-o cratita cu apa la foc, se decongeleaza si se incalzeste. Practicati metode mai ingenioase?
    Daca faci supica doar pentru 2 zile nu e nevoie neaparat sa o congelezi.....se pastrreaza foarte bine in frigider......
    Eu ii fac supica zilnic....

  3. #3
    Floricica Novice Ruxy_ta's Avatar
    Membru inregistrat la
    25.07.2010
    Postari in forum
    412
    Citat Postat de iuliagabriela Vezi mesajul
    Daca faci supica doar pentru 2 zile nu e nevoie neaparat sa o congelezi.....se pastrreaza foarte bine in frigider......
    Eu ii fac supica zilnic....
    da, stiu ca se poate pastra timp de 24 de ore si la frigider... dar cand ai pitici pe creer, e bine sa te asiguri... uneori pun doar la frigider, dar cel mai des la congelator, pentru ca... de ex. daca gatesc altceva, supica gatita ieri trebuie aruncata.

    Eu fierb supica cam o ora, cum ar fi sa fac asta zilnic?

  4. #4
    Floricica Cu Vechime iuliagabriela's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.03.2009
    Localitate
    Bistrita-acum Italia
    Postari in forum
    9.232
    Citat Postat de Ruxy_ta Vezi mesajul
    da, stiu ca se poate pastra timp de 24 de ore si la frigider... dar cand ai pitici pe creer, e bine sa te asiguri... uneori pun doar la frigider, dar cel mai des la congelator, pentru ca... de ex. daca gatesc altceva, supica gatita ieri trebuie aruncata.

    Eu fierb supica cam o ora, cum ar fi sa fac asta zilnic?
    poi cand am timp si eu o fierb tot cam asa....poate si mai mult.....regula aici e 1 litru de apa se fierbe impreuna cu legumele timp de o ora jumate-2 ore sub capac la foc mic.......sau folosesc oala sub presiune si in 10 minute am supica gata ...cea mai buna achizitie de pana acum...

  5. #5
    Floricica Nou Venita nina_ar's Avatar
    Membru inregistrat la
    04.08.2010
    Postari in forum
    2
    Buna! si eu gatesc pt bebica cam la fel, tot la doua zile si pastrez mancarea pt a doua zi inn frigider.

  6. #6
    Floricica Debutanta laurap2010's Avatar
    Membru inregistrat la
    09.03.2010
    Postari in forum
    843
    eu ii fac alta mancare in fiecare zi si atunci nu am pb asta

  7. #7
    Floricica Cu Vechime adryaana's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.10.2009
    Postari in forum
    7.717
    eu ii fac fetitei mancare in principiu in fiecare zi alta.. dar uneori.. cand stiu ca am ceva treaba a doua zi cam pe la orele cand trebuie fiarta supa. sau avem un drum de facugt si ajungem tarziu punn mai multe legume sa se ajunga si a doua zi.. o pun doar in frigider.. nici o data nu am pus-o la congelator...uneori intr-o zi ii fac legumele si iau doar cateva din ele.. iar a doua zi pe langa legume mai fierb si o bucatica de piept de pui.. iar cand e pasirata are alt gust ca cea de ieri... deci este alta:)...

  8. #8
    Floricica Novice Ruxy_ta's Avatar
    Membru inregistrat la
    25.07.2010
    Postari in forum
    412
    congelatul mancaricii pentru beb este privita ca o modalitate de a avea papica oricand, la orice ora, pentru a acoperi situatiile neprevazute. Dar pentru ca alaptam probabil ne gandim ca avem papica la dispozitie oricand vrea copilul si restul ce mai pregatim proaspat. A fost nevoie sa plec la niste cursuri si ma desparteam de copilul meu zilnic 5-6 ore, ii lasam lapte muls si nu punea nici limba pe el, ma astepta pe mine pana ma intorc, prefera sa "moara de foame" decat sa puna limba pe altceva decat sanul meu (pe atunci nu era diversificat)... nici cu biberonul nu l-a putut pacali sotul.

    A fost cazul si de o interventie stomatologica si am lasat-o pentru cand nu voi mai alapta si stomatologul a preferat o varianta provizorie, dar puteam sa fac rezerve de lapte pentru 2 zile, sa rezolv problema dentara si sa reiau alaptatul dupa 2 zile... dar daca n-am avut acea rezerva strategica...

    La fel, am avut si o alta urgenta ginecologica si nu am luat tratamentul prescris de medic pe motiv ca imi prescrisese ceva care nu putea fi folosit in alaptare (!), am citit eu prospectul ca sa ma lamuresc... si am apelat la remedii naturiste, dar nu stiu cu ce eficienta. Varianta salvatoare ar fi fost sa iau acel tratament sa sistez alaptatul si sa folosesc rezerve de lapte muls congelat... rezerva pe care n-am avut-o.

    Alt motiv e ca nu poti gati de fiecare data 150 gr de mancare, gatesti oricum mai mult si cum restul familiei nu gaseste mancarea de bebelus interesanta, ramane... si mai e clar ca solutia congelatului e pentru mamici ocupate cu altceva decat bebelusii lor (???)

  9. #9
    Floricica Debutanta laurap2010's Avatar
    Membru inregistrat la
    09.03.2010
    Postari in forum
    843
    eu s-a intamplat sa fiu in oras in jurul pranzului si m-am oprit la restaurant si am cerut sa imi gateasca ceva pt el fara sare.Pe caldurile acestea prefer aceasta varianta decat sa car ceva cu mine si sa risc sa se strice.

  10. #10
    Floricica Cu Vechime adryaana's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.10.2009
    Postari in forum
    7.717
    Citat Postat de laurap2010 Vezi mesajul
    eu s-a intamplat sa fiu in oras in jurul pranzului si m-am oprit la restaurant si am cerut sa imi gateasca ceva pt el fara sare.Pe caldurile acestea prefer aceasta varianta decat sa car ceva cu mine si sa risc sa se strice.
    chiar?si ce ti-au gatit asa repede repede?..........

  11. #11
    Floricica Debutanta laurap2010's Avatar
    Membru inregistrat la
    09.03.2010
    Postari in forum
    843
    piept de pui la gratar, facut fara sare, spanac...cartofi natur...sa iti mai dau exemple?

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari