Ultimele discutii din forum
  1. #23
    Floricica Nou Venita rebeca_alice's Avatar
    Membru inregistrat la
    02.02.2011
    Postari in forum
    31
    Sa sti ca par interesante retetele tale,cred ca vor fi si mai interesante gatite.O sa iti spun ce parere are fetita mea de ele: :)
    Astept postari noi,retete noi.

  2. #24
    Floricica Debutanta ana2003maria's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.03.2011
    Localitate
    Lund, Suedia
    Postari in forum
    609
    Citat Postat de rebeca_alice Vezi mesajul
    Sa sti ca par interesante retetele tale,cred ca vor fi si mai interesante gatite.O sa iti spun ce parere are fetita mea de ele: :)
    Astept postari noi,retete noi.
    Incetul cu incetul voi posta in ordine cronologica pe grupe de varsta, cam tot ce imi amintesc ca am folosit eu :).

  3. #25
    Floricica Debutanta ana2003maria's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.03.2011
    Localitate
    Lund, Suedia
    Postari in forum
    609
    Astazi am avut o zi lunga,afara in natura:) ,maine seara probanil voi avea ceva mai mult timp pentru cateva retete noi.

  4. #26
    Floricica Debutanta ana2003maria's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.03.2011
    Localitate
    Lund, Suedia
    Postari in forum
    609
    Retete gustoase pentru bebici intre 6-8 luni

    Biff Stroganoff (tocanita de vitel)
    cca 3 portii

    150 g carne de vitel
    3 cartofi
    1/2 pastarnac
    1 morcov
    1/2 ceapa
    2 rosii
    1 foaie dafin
    1/2 lingurita mustar
    (putin piper alb)
    1 lg ulei de rapita

    Taie bucatele carnea de vitel. Pune-o la fiert in apa rece impreuna cu frunza de defin,(piperul) si mustarul. Fierbe pana carnea este moale
    Curata si taie cubulete legumele. Pune apa la fiert intr-o alta cratita . Adauga legumele. Fierbe 10-15 min. Strecoara supa de legume si pastreaz-o.
    Strecoara carnea si scoate frunza de dafin. Pune carnea peste legume si paseaza-le. adauga uleiul si supa de legume pentru a obtine consistenta dorita.

    Se poate ingheta.

  5. #27
    Floricica Debutanta ana2003maria's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.03.2011
    Localitate
    Lund, Suedia
    Postari in forum
    609
    Retete gustoase pentru bebici intre 6-8 luni

    Pui cu lapte ce cocos ( o varianta mai exotica putin dulce si f gustoasa)
    cca 4-5 portii


    1 piept de pui
    1 ceapa verde ( o bucatica de praz)
    1 morcov
    1/2 ardei
    50 ml mazare
    1 rosie
    300 ml apa
    200 ml lapte de cocos
    1 lingurita de zeama de lamaie
    Cuscus cat cuprinde.(poate fi inlocuit cu cca 125 ml orez, trebuie fiert impreuna cu legumele)
    1 lg ulei

    Pune apa si laptele de cocos la fiert impreuna cu puiul taiat cubulete. CAnd fierbe, adauga legumele taiate in bucatele, mai putin rosia si mazarea. Lasa sa fiarba 10 min. Adauga rosia si mazarea si mai fierbe 5-10 min. Ia de pe foc si paseaza la mixer/blander cand s-a racorit. Adauga zeama de lamaie.
    Pune totul la fiert din nou si adauga cuscus, pentru a obtine consistenta dorita ( se ingroasa la fierbere), fierbe 2 min. Ia de pe foc si adauga uleiul.

    Se poate ingheta.
    Modificata de ana2003maria; 11.04.2011 la 21:56:24.

  6. #28
    stefaniajohansson
    Guest
    Ana, chiar te admir pt rabdarea de reda atat de detaliat modul in care se face diversificarea la noi :P chiar ultima reteta, cea cu puiul, nu am facut-o. restul le facem si noi :) (plus altele, la care ma gandesc ca vei ajunge zilele astea:P)

  7. #29
    Floricica Debutanta ana2003maria's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.03.2011
    Localitate
    Lund, Suedia
    Postari in forum
    609
    Merci, esti binevenita sa postezi si tu cateva retete:), poate ca nu le stiu pe toate si imi dai si mie vre-o idee:). Asta cu cocos am facut-o chiar azi, dar nu am pasat( noi am mancat clatita la cuptor cu somon afumat... si nu i-am dat inca sa guste decat proaspat). A iesit suuuuper buna, as fi mancat si eu din mancarica lui :)
    .

  8. #30
    Floricica Debutanta gabriela-ionela's Avatar
    Membru inregistrat la
    25.01.2008
    Postari in forum
    878
    draga Ana...chiar te admir pt. rabdare si perseverenta. Am copiat si eu cateva din retetele tale, recunosc...insa am o nelamurire...La noi, adica in Elvetia fructul kiwi este absolut interzis pana la varsta de 2 ani. Are riscul de alergie foarte ridicat. De ce la voi nu?

  9. #31
    Floricica Debutanta ana2003maria's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.03.2011
    Localitate
    Lund, Suedia
    Postari in forum
    609
    Probabil depinde mult de studiile facute pe populatie. Probabil aici nu s-au dovedit tot atat de multe cazuri de alergie la acest fruct...
    Apoi, recomandarile aici sunt de a avea mare grija cu fiecare fruct ( defapt fiecare aliment), si a observa reactia copiilor la acestea.
    Dupa studiile facute aici s-a ajuns la concluzia ca alergiile apar in primul rand atunci cand copiii sunt feriti de prea multe lucruri naturale o perioada prea indelungata si apoi expusi la prea mult deodata. Un alt declansator al alergiilor se presupune ca ar fi contactul acestora cu prea multe chimicale, si in acelasi timp igiena prea excesiva. Datorita acestui fapt, sistemul lor imunitar nu se antreneaza si cand sunt supusi unui atac, reactioneaza mult mai violent, cu o reactie alergica de exemplu.
    Modificata de ana2003maria; 11.04.2011 la 23:13:36.

  10. #32
    Floricica Debutanta ana2003maria's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.03.2011
    Localitate
    Lund, Suedia
    Postari in forum
    609
    Gabriela, poate ai si tu o sugestie :), esti binevenita sa postezi orice obicei , reteta, sfat, care sunt diferite, mai mult sau mai putin, de ceea ce se obisnuieste si in Romania.

  11. #33
    stefaniajohansson
    Guest
    anamaria, as pune retete, insa cele inventate de mine sunt facute spontan..adica nu stiu de fiecare data cate grame de X bag (doar daca scrie pe pachet si pun 1 pachet intreg) si, cel mai aiurea: nu ma uit la nr de minute necesare..am scris d ecateva ori ce am facut si cu am facut..am dat niste retete (mai mult pt adulti) fetelor de la topicul unde frecventez eu (bebelusi de aprilie-mai)..si cam atat:P mie mancarea nu prea imi iese de 2 ori la fel :P

    fac o incercare, insa sa nu radeti:P e reteta proprie, de asta o pun, ca sa fie ceva nou..

    cod cu sos de praz (e si pt adulti, daca se pune sare in farfurie)

    ingrediente (eu folosesc doar bio): pt fiecare 200 gr cod, 10 cm de praz (atat partea alba cat si cea verde), 1 catel mare de usturoi, smantana (aici nu stiu cantitati, difera in functie de cat e de groasa), ceapa verde subtire, 1 bob de piper

    se pune fileul de cod la fiert la temperatura medie intr-o tigaie sau oala, cu un pic de apa ca sa nu se arda, prazul taiat rondele, piperul si usturoiu presat. se acopera cu capac. cand s-a fiert codul (trebuie sa fie moale, fin) se scoate piperul, se adauga smantana si ceapa verde subtire, se mai lasa 1-2 minute si e gata:)

    se serveste cu piure de cartofi (asta vrea fetita, deci fac pt ambii copii la fel) si cu legume fierte (eu le dau zuchini, morcov, conopida, broccoli, porumb, mazare si altele) noi adultii ne punem in farfurie sare de mare cu gust de legume, boia iute si piper negru..


    na, acum vezi de ce nu am prea scris retete pe forum:P

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari