Ultimele discutii din forum
+ Raspunde
Pagina 1 din 11
1 2 3 4 5 6 7 ... Ultima paginaUltima pagina
  1. #1
    Moderator Floricica Cu Vechime denyy10's Avatar
    Membru inregistrat la
    05.07.2007
    Localitate
    CRAIOVA
    Postari in forum
    5.777

    Nelamurit Laptele UHT versus Lapte de la tarani

    Laptele neprocesat, proaspat muls, creste riscul de infestare cu TBC. Pe de alta parte, laptele UHT este fiert doar patru secunde la 140 de grade Celsius.
    Laptele neprocesat trebuie muls in conditii de igiena foarte stricte pentru a nu pune in pericol sanatatea, insa laptele UHT are un termen de valabilitate suspect de lung.
    Diferenta dintre laptele UHT si cel pasteurizat este data de conditiile de preparare si de pastrare.
    Laptele pasteurizat, care rezista cel mult o saptamana tinut la rece, e fiert la o temperatura mai mica decat laptele UHT, care poate fi tinut la temperatura camerei, insa nutrientii din laptele UHT sunt mult mai bine conservati decat in cel pasteurizat, pentru ca produsul este adus la o temperatura foarte mare doar cateva secunde.
    Laptele UHT e fiert la 140 de Celsius timp de patru secunde, nu are nici bacterii, dar nici spori. Acesta nu se tine la frigider pana la deschidere, fiind suficienta temperatura camerei de maximum 35 de grade Celsius.
    Laptele UHT trebuie baut cat mai repede dupa ce a fost desfacut: in aceeasi zi sau in maximum doua-trei zile. Dupa deschiderea cutiei, se tine la rece.
    Care considerati ca este mai sigur laptele UHT sau cel de la tarani?

  2. #2
    Floricica Debutanta nicodimionelia's Avatar
    Membru inregistrat la
    28.02.2010
    Postari in forum
    614
    eu inca ii mai dau lapte praf humana 12+ ....dupa varsta de 3 ani o sa ma hotarasc ce laptic de vacuta sa-i dau dar in nici un caz cel de la tarani.....

  3. #3
    Moderator Floricica Cu Vechime denyy10's Avatar
    Membru inregistrat la
    05.07.2007
    Localitate
    CRAIOVA
    Postari in forum
    5.777
    Lapte Uht i-am dat doar de vreo cateva ori,eu prefer laptele cu termen de valabilitate cat mai scurt,nu am incredere prea mare in laptele cu un termen de valabilitate atat de mare...Prefer totul cat mai proaspat,mai ales cand este vb.de copilul meu...

  4. #4
    Floricica Cu Vechime gabriella25's Avatar
    Membru inregistrat la
    27.04.2010
    Postari in forum
    8.190
    eu dupa varsta de un an am trecut pe lapte de vaca dar nu din comert............lapte de la o femeie curata care are vaca.

  5. #5
    Floricica Avansata madasabi's Avatar
    Membru inregistrat la
    05.01.2011
    Postari in forum
    1.266
    eu iam dat milumil p[ana la 2 ani,iar acum ii dau ladorna albastru care il bea cu placere.si la cresa tot ladorna le da.dar nu as lua dupa piata,de la oricine.prefer sa fie ambalat si controlat de anumiti oameni care se ocupa de asa ceva.

  6. #6
    Floricica Novice ALESUTA's Avatar
    Membru inregistrat la
    23.01.2011
    Postari in forum
    527
    Eu pana la 3ani am dat lapte praf,pe urma le-am dat lapte UHT

  7. #7
    Floricica Nou Venita cambeco's Avatar
    Membru inregistrat la
    10.03.2011
    Postari in forum
    110
    eu i-am dat lapte de vaca de la 2 ani si 6 luni, lapte de provenienta sigura, direct de la vacuta.E un lapte extraordinar si mult mai sanatos decat UHT care nu are decat culoarea specifica laptelui, in rest....apa, lapte praf si resturi de lapte, cel putin asta e senzatia dupa ce il bei. Am folosit si lapte la punga, ocazional.
    Stiam ca TBC -ul se transmite prin animalul bolnav in lapte.
    Nu cumpar de la persoane necunoscute din piata , nici nu as avea curaj, insa de aproape jumatate de an am abonament la o ferma care imi aduce laptele proaspat muls, in maxim 2 ore in conditii igienice, direct acasa , la usa.
    Branza de vaci si eventual smantana o procur de la o femeie care lucreaza in cadrul aceleasi microferme.Folosesc iarasi ocazional "Cottage cheese" de la covalact.
    Pentru copil vreau o alimentatie cat se poate naturala,fara aditivi si alte porcarii pe care oricum va avea toata viata inainte sa le consume.
    Chiar daca se tot face atata reclama UHT, si alte minuni "danonistice sau Tnuvistice, nu cred o iota din ceea ce vor sa vanda., cu atata disperare.
    Crema de branza danonino pentru copii , pe care am gustat-o, e groaznica, in afara de o aroma puternica, data tot de aditivi, are gust de faina.
    Branza de vaci cu smantana , de la tnuva, acea cottage cheese , am lasat-o 2 zile in frigider dupa ce am consumat un sfert din ea, la 2 zile era rosiatica cu miros puternic de canal, si nu era expirata , urma sa expire peste 2 saptamani.....sunt chestii pe care le-am "gustat" personal.

  8. #8
    Floricica Novice felix83's Avatar
    Membru inregistrat la
    26.06.2009
    Postari in forum
    507
    ia uitati ce spune doamna Mihaela Bilic. Pe ea o credeti sau ba???
    Lapte fiert clasic sau UHT? Afla care este mai bun! - www.perfecte.ro

  9. #9
    Floricica Novice felix83's Avatar
    Membru inregistrat la
    26.06.2009
    Postari in forum
    507
    A ok, nu-mi afiseaza deoarece e considerat reclama site-ul de inde am luat. O sa dau un copy si paste:

    30 de intrebari despre laptele UHT

    Iata raspunsurile celor mai interesante 30 de intrebari selectare de Dl. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

    Fiecare dintre cele 30 de adresante de intrebari interesante au castigat cate o cutie de lapte si un memopad.

    * Laptele UHT

    Multa lume imi spune ca aceasta tehnologie inovatoare a pastrarii timp indelungat a laptelui (UHT) nu poate fi in nici un caz adevarata fara adaos de conservati. Ca cineva ar fi facut experienta cu acest lapte lasandu-l deschis, intr-o perioada calduroasa, cateva zile si avea acelasi gust, nealterandu-se. Pe Internet circula un zvon cum ca la magazin acest lapte care nu s-a vandut in perioada de garantie se returneaza la fabrica care-l resterilizeaza printr-o procedura similara cu cea initiala si-l reintroduce pe piata cu un nou termen de valabilitate. Va rog sa-mi spuneti daca este vreo urma de adevar in aceste afirmatii pentru ca si eu ii dau copilului meu acest lapte, mie mi se pare sigur, dar mi-l doresc fara coservanti, adaosuri si altele pentru binele lui. Cum pot sti care este cel mai bun, pe ce criterii ar trebui sa-l aleg, avnd in vedere ca eu insumi am vazut in unele cazuri ca are frisca si altele? Am mare incredere in domnul Mencinicopschi, de aceea i-am adresat aceste intrebari. Multumesc.

    Toate suspiciunile mentionate de Dvs sunt fara fundament. Ar trebui sa stiti ca laptele expirat nu poate fi reintrodus in fluxul de fabricatie pentru a obtine un alt lapte, cu un termen nou de valabilitate. Incercati sa turnati lapte stricat/acrit peste un lapte proaspat si apoi sa il aduceti la punctul de fierbere si veti observa ca se "branzeste". Aceasta farsa cu numerele de pe dosul cutiilor de lapte a circulat pe internet, iar cei care nu inteleg conceptul de trasabilitate a ambalajului au cazut in plasa teoriei conspiratiilor. La fel, daca se suspecteaza pastrarea timp indelungat a laptelui (UHT): in absenta activitatii microbiene si a pre-sterilizarii ambalajului, laptele nu mai este atat de perisabil. Procedeul este asemanator cu fabricarea dulceturilor sau a muraturilor, daca vreti: viata produsului alimentar este prelungita prin fierbere, fara adaos de conservanti. Deosebirea este ca temperatura depaseste punctul de fierbere (135-1500C), iar timpul este foarte scurt: 2-4 secunde). Aceasta etapa foarte scurta de incalzire-racire asigura pastrarea mult mai optima a vitaminelor si mineralelor, decat fierberea lenta pe aragaz timp de 10 minute. Daca laptele are adaos de frisca, atunci nu se poate numi lapte. Se poate ca unele magazine sa comercializeze sub marca proprie un produs alimentar numit "lapte de baut" care in fapt este zer cu adaos de proteine din lapte si ar fi mai corect sa poarte denumirea de "bautura din lapte".

  10. #10
    Floricica Nou Venita cambeco's Avatar
    Membru inregistrat la
    10.03.2011
    Postari in forum
    110
    bun, bun, dar de ce are uht gust de lapte praf si e dulce..aaa si nu sta nici in frigider ca deh nu are microorganisme.hmmm si ma intreb ce procent isi ia de la firmele ce proceseaza laptele ala :)., madam bilic si mai e aia de la Tnuva, care desi e nutritionista lui peste, e ca un butoias...
    Eu sunt mai suspicioasa si ceva imi spune ca nu e tocmai in regula, mai ales UHT-ul care zace la temperaturi variate pe rafturile magazinelor, in cutii care au pe interior folie de aluminu, daca ar fi sa despicam problema in mai mult de 4.

  11. #11
    Floricica Nou Venita cambeco's Avatar
    Membru inregistrat la
    10.03.2011
    Postari in forum
    110
    imi place mult si chestia cu teoria conspiratiilor:)) ar putea fi si asta o optiune, daca stam bine si ne gandim nu numai la lapte, ci la toate alimentele de pe piata - supermarketuri, dar asta e alta discutie.Nu contest valoarea laptelui UHT( vorba aia decat lapte cu TBC mai bine UHT) dar prefer laptele natural, fara prea multe procesari.

+ Raspunde
Pagina 1 din 11
1 2 3 4 5 6 7 ... Ultima paginaUltima pagina
load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari